KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418471 viestiä  •  20021 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Marianne, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: FAQ  (Luettu 2374 kertaa)

Sailor

 • Jäsen
 • Viestejä: 167
FAQ
« : Helmikuu 21, 2005, 20:02:00 ip »

Monilta nettisivustoilta löytyy osio "usein kysyttyä" eli FAQ. Olisko mahdollista, että myös Kohtauspaikalle koottaisiin vastaava osio. Monet keskustelunaiheet toistuvat täällä usein, esim. matkustaminen ja siihen liittyvät kysymykset. Toki nämä vanhat keskustelut löytyisivät myös haku-toiminnolla, mutta ilmeisesti se ei ole kovin aktiivisessa käytössä.
Kirjattu

Yogi

 • Veteraani
 • Viestejä: 1803
Re: FAQ
« Vastaus #1 : Helmikuu 22, 2005, 00:54:00 ap »

Voisi se olla hyväkin, mutta kuka sen tekisi tai panisi alkuun ja minne? Voisiko vaikka Diarumia käyttää tähän? On FAQ:sta joskus ollut puhetta, mutta toisaalta on huomautettu, että äskettäin sairastuneiden jatkuvasti toistuvat kysymykset ovat osa heidän surutyötään. Sen vuoksi tätä asiaa ei voida tarkastella pelkästään tiedonvälityksenä. Toki FAQ:sta voisi olla uusille tulijoille hyötyäkin. Siitä näkisi heti, mistä täällä on keskusteltu. Se olisi eräänlainen sisällysluettelo.

Minäkin lisäisin yhden FAQ-aiheen: Mistä voisin ostaa verensokerimittarin? Apteekissa eivät tienneet mitään. Vastaus: Yritä ensin saada lainaksi terveyskeskuksesta. Selvitä ainakin mihin mittareihin terveyskeskusesta saa liuskoja. Itse mittari ei paljon maksa, mutta liuskat ovat kalliita. Jos välttämättä haluat oman mittarin, katso vaikka kirjastossa Diabetes-lehden mainokset tai liiton yhteistyökumppanit. Suomessa myytävät verensokerimittarit on lueteltu Diabetesliiton sivuilla.
Kirjattu
Aina napit vastakkain ollaan Pöystin kanssa. Ei ole hyvä tämä Pöysti.

Yogi

 • Veteraani
 • Viestejä: 1803
Re: FAQ
« Vastaus #2 : Helmikuu 24, 2005, 16:42:00 ip »

Mietin tätä FAQ-juttua, kuinka sen voisi toteuttaa. Päädyin tällaiseen ehdotukseen: Jos näette mielestänne hyvän FAQ-kysymyksen ja vastauksen siihen täällä Kohtauspaikalla, niin kopioikaa molemmat tähän säikeeseen. Lisätkää kopioihin, kuka on kirjoittanut kysymyksen ja kuka vastauksen. Ehdottaja näkyy automaattisesti kirjoittajan paikalla. Tekijänoikeus tässä menettelyssä on hiukan kyseenalainen, mutta voittehan aina pyytää tekijöiltä luvan yksityisviestillä.

Katsotaan, miten paljon FAQ:eja alkaa tulla. Jos kukaan ei tee yhtään FAQ:ia, niin tämä säie unohtuu, mutta tulihan kuitenkin katsottua, mihin asti into riittää. Jos taas FAQ:eja alkaa tulla runsaasti, ne voisi ryhmitellä, stilisoida ja kopioida yhdeksi sanomaksi uudella otsikolla aina välillä. Jos joku on eri mieltä jostain vastauksesta, niin hän voisi tehdä aiheesta oman versionsa. On vain rikkautta, että on erilaisia mielipiteitä.
Kirjattu
Aina napit vastakkain ollaan Pöystin kanssa. Ei ole hyvä tämä Pöysti.

fillari

 • Veteraani
 • Viestejä: 1867
Re: FAQ
« Vastaus #3 : Helmikuu 24, 2005, 21:10:00 ip »

Yogi; Jos sulla ei ole vs-mittaria, voin lahjoittaa uuden mittarin, se on paketissa ja merkki on:

Accu-Chek Sensor ja mittari tietoja:
( väri sin/valk.)

Muisti: 100 mittaustuloksen muisti pvämäärinen ja kellonaikoineen, iso näyttö LCD, automaattinen koodaus ( liuskapaketissa aina koodilevy )

Mittaustulos: lähellä plasmatasoa
Mittausalue: 0,6-33,3 mmol/L
Mitat: kxl  89x63 mm
Suoja laukku, musta
Käyttöohjeet: mukana
Äänimerkki: on/off
Paristot: 2x1,5v alkali (AAA) ei mukana

Siihen käy testiliuskat: Accu-Chek Sensor Comfort liuskat, paketissa 50kpl testiliuskoja ja aina uuden paketin mukana on koodilevy, jota käytetään mittarin kalibrointiin.
Menee pieni verimäärä, laitetaan veritippa liuskan reunalle, se imee siihen tarvittavan määrän verta.

ps. itsellä on ollut samanlainen mittari käytössä jo neljä vuotta ja on toiminut moitteettomasti.

Ainoa mitä itse joutuisit hankkimaan, paristot, liuskat ja lansettikynän+lansetit

terveisin fillari
Kirjattu
fillari
DM1

Elämän voi ymmärtää vain taaksepäin ja kuitenkin sitä on elettevä eteenpäin.

Sören Kierkegaard

Yogi

 • Veteraani
 • Viestejä: 1803
Re: FAQ
« Vastaus #4 : Helmikuu 24, 2005, 21:31:00 ip »

On mulla mittari. Tuon sanoman tein sen vuoksi, että  mittarinhankintapaikkaa kysytään täällä usein. FAQ on tätä nettislangia ja se tarkoittaa "usein kysyttyjä kysymyksiä" eli englanniksi "Frequently Asked Questions". Kun kirjoittaa jostain asiasta sellaisen, niin siihen voi viitata, kun asiaa kysytään seuraavan kerran eikä tarvitse vastata joka kerta erikseen.
Kirjattu
Aina napit vastakkain ollaan Pöystin kanssa. Ei ole hyvä tämä Pöysti.

fillari

 • Veteraani
 • Viestejä: 1867
Re: FAQ
« Vastaus #5 : Helmikuu 24, 2005, 22:13:00 ip »

No mä luulin et sulla ei ole mittaria, tuli ainakin se FAQ asia mulle tiedoksi, kaikkea ei tiedä, kun on niin alussa tän t-koneen kanssa ja vielä tän nettislangin, olis pitäny mun muistaa se News-juttu.
 
Mutta jos joku nyt jolla mittaria ei ole ja haluaa tuon Accu-Chek Sensor mittarin, niin voi lähettää yks.viestin mulle.

terveisin fillari
Kirjattu
fillari
DM1

Elämän voi ymmärtää vain taaksepäin ja kuitenkin sitä on elettevä eteenpäin.

Sören Kierkegaard

xsta

 • Jäsen
 • Viestejä: 161
Re: FAQ
« Vastaus #6 : Helmikuu 25, 2005, 23:21:00 ip »

FAQ on ihan hyvä idea, mutta kuten Yogi sanoi, toistuvat kysymykset todellakin ovat osa sitä surutyötä ja niillä saattaa terapeuttistakin vaikutusta olla. Se on sitä kanssakäymistä samalla.

Diarumiin voi vapaasti kehittää FAQin tapaista jos siltä tuntuu, ehkäpä parhaiten sopisi tuonne Sekalaista -alueelle [  http://www.diarum.net/forum/viewforum.php?f=10  ], mutta muistetaan siis kuitenkin antaa kaikkien, varsinkin uusien, kysellä rauhassa diabetekseen liittyviä asioitaan vaikka kuinka tuntuisi toistolta   .
Kirjattu
Ilkka Koski
D1 since '99
Humalog+Lantus
 

Linkkejä