KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418359 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MAAPPE, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Onks tietoo  (Luettu 2925 kertaa)

Guest

 • Vieras
Onks tietoo
« : Tammikuu 07, 2005, 19:09:00 ip »

Ystävät hyvät!

Esitin pari vuotta sitten (ja jopa moneen kertaan), että d-liitto voisi aloittaa Kohtauspaikalla asiantuntijapalvelun kaikille EPÄTIETOISILLE. Sain aina vastauksen, että tää on meidän oma palsta ja vertaistukea, haa! Sitten ohjattiin novodiabetespalvelun sivuille, jossa isä, poika ja ilmeisesti myös pyhähenki antavat ohjeita. Tällä sivustolla ensimmäiseksi kerrotaan, että emme ole neuvoistamme vastuussa kenellekään.
Toinen perustelu kielteiselle vastaukselle oli se, että Diabetesliitolla on puhelinpalvelu. Mikäs sen parempaa kuin kahdenkeskinen keskustelu. Siinä kukaan ei koskaan voi joutua mistään vastuuseen.
Mutta. Mihin tarvitaan Kohtauspaikkaa muuhun kuin terapeuttisena Hukkaputkena olemiseen? Täällä myös tiedottomat ja taidottomat saavat jakaa ohjeitaan. Sokeat taluttavat rampoja ja D-liitto kerää toimintansa tukemiseen raha-automaattiyhdistykseltä/veikkaukselta selvää puoluetukea.
Ja sitten vielä nämä itkut ja valitukset: EIKÖ TÄÄLLÄ VOISI PUHUA PELKÄSTÄÄN DIABETEKSESTÄ!

Hei valtion tilintarkastajat: Herätkää!!
Tää oli tietysti vitsi. Terveisin
Veera
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Onks tietoo
« Vastaus #1 : Tammikuu 07, 2005, 19:18:00 ip »

Veera on keksinyt miten copy paste toimii...kun sama kirjoitus on joka palstalla! Hyvä Veera!
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Onks tietoo
« Vastaus #2 : Tammikuu 07, 2005, 20:15:00 ip »

Ei tossa oo kyse mistään copy/pasteemisesta... Kyse on siitä, miksei diabetesliitto tarjoa internetissä asiantuntijapalvelua.

Tarjoaako se ylipäänsä mitään? Asiaa ja keskusteluja sivusta ja sisältä seuranneena tuntuu siltä, että oli kyseessä mikä hyvänsä liitto, sen tärkein tehtävä on maksaa palkkaa sen omille työntekijöille.
Ei oo rahasta kiinni etteikö voisi palkata yhtä asiantuntijamoderaattoria tälle foorumille, mutta kun pitää päästä vain siitä missä aita on matalin. Liiton työntekijät saa palkkaa, kun "sokeat taluttaa rampoja".
BTW, nyt on mielenkiintoista katsoa taas, hävittääkö liittoon päin kallellaan oleva kritiikkiä kestämätön ylläpito nämäkin viestit. Tätä ilmiötä seuraa aika moni liittoon kuulumatonkin, vetojakin tiedätään lyötävän viestien säilymisajasta. Tässä on kuitenkin kyse itse asiasta, eikä mistään lempiväristä tai mielimusiikista, tärkeitä asioita toki nekin omassa kehyksessään. Ei pahalla.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Onks tietoo
« Vastaus #3 : Tammikuu 07, 2005, 20:32:00 ip »

Kiitos Gleb!
Olet tajunnut asian ytimen.
Itse voisin lyödä vetoa siitä, että minut pannaan taas kohta karanteeniin.
Mutta ei se mitään.
Aina löytyy KEINO, jatkaa elämää ja olemista.
terveisin Veera
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Onks tietoo
« Vastaus #4 : Tammikuu 07, 2005, 20:45:00 ip »

Asia on kai sittenkin tärkein, ei tekniikka jolla sitä jaetaan. Diabetesliitolla on sen verran varallisuutta, että palveluihin aivan hyvin voitaisiin lisätä nettipalstalla toimiva asiantuntija.
Ei tarvitsisi sitten arpoa juttuja, kun tutkimustakin olisi tarjolla ja vielä aivan ajan tasalla. En ollenkaan vähättäle tietoa, jota kanssaihmiset vuosien kokemuksen perusteella välittävät. Kuitenkin tukimuksen kärki kulkee omaa latuaan. On hyvä tietää missä mennään jotta voidaan paineita ohjata myös päättäjien suuntaan.

Arska vaan uuden vuoden merkeissä.
Kirjattu

wumbaaja

 • Intoilija
 • Viestejä: 214
Re: Onks tietoo
« Vastaus #5 : Tammikuu 07, 2005, 21:35:00 ip »

noniin. tällä kertaa sitten Dliiton pojatkin antaa Veeran puhua, ja kuuntelette myös. aina vaan bännitbännit, se on turhaa ei Veerasta pääse eroon! eiköhän nyt etitä joku OIKEA ratkaisu tähänki pulmaan, että ois parempi olla.

p.s. se että minut ja Veerat bännätään liiton sivuilta EI ole oikea ratkaisu!
Kirjattu

reeta

 • Jäsen
 • Viestejä: 197
Re: Onks tietoo
« Vastaus #6 : Tammikuu 07, 2005, 21:59:00 ip »

Wumbaaja, anna tuohon yhden melskata niin kauan kuin jaksaa, tuota nyt kannata kommentoida.
Kirjattu

wumbaaja

 • Intoilija
 • Viestejä: 214
Re: Onks tietoo
« Vastaus #7 : Tammikuu 07, 2005, 22:00:00 ip »

saahan sitä melskata, ja kommentointi on kaikkien oma asia.
Kirjattu

peppi

 • Intoilija
 • Viestejä: 200
Re: Onks tietoo
« Vastaus #8 : Tammikuu 07, 2005, 22:22:00 ip »

No, mä en ainakaan tällä palstalla kaipaa mitään "asiantuntijaa", koska me diabeetikot itse olemme tautimme parhaita asiantuntijoita (jos ei oteta lukuun diabetestä sairastavaa sisätautilääkäriä).  Ei tämän tarkoitus ole olla mikään asiantuntija (=lääkäri?) palsta, vaan paikka missä me oman elämämme asiantuntijat voimme jakaa kokemuksiamme.  Se on mielestäni koko tämän palstan funktio, jonka se täyttää mainiosti.

Sitä paitsi, tämähän on diabetes-keskustelupalsta.  Mulle tällä palstalla ei ole muuta merkitystä (joillekin tosin näyttää olevan elämää suurempi), kuin että on kiva lueskella toisten kokemuksia, ja mahdollisesti saada vahvistusta omille käsityksilleen tai jopa uusia näkökulmia tarkastella asioita.  Mulle ei sinänsä aiheuta harmistusta, jos täällä keskustellaan muistakin asioista, mutta itselleni ainoa asia, joka minut tälle palstalle tuo, on diabetes, ja siksi haluan lukea täällä nimenomaan diabeteksesta.

Toinen asia on, että kenellä Tutkimuksen Kärjessä Olevalla Asiantuntijalla olisi aikaa saati intressejä askarrella tämmösen palstan parissa, joka kuitenkin tavoittaa vain murto-osan kaikista diabeetikoista?
Kirjattu

wumbaaja

 • Intoilija
 • Viestejä: 214
Re: Onks tietoo
« Vastaus #9 : Tammikuu 07, 2005, 22:33:00 ip »

niin, olisi aika turhaa palkata joku vain tätä palstaa varten. ehkä tämä ajatus synty kuolleena. kai on parasta että autetaan toisiamme, kaikissa meissä on kuitenkin sama vika.
Kirjattu

saaruska

 • Matkailija
 • Viestejä: 72
Re: Onks tietoo
« Vastaus #10 : Tammikuu 07, 2005, 22:36:00 ip »

En minäkään siantuntija palveluja kaipaa. Sitä vartenhan on ne lääkärit ja d-hoitajat, jonne voi vaikka ottaa puhelun. Mutta se tieto, että et ole ainoa "törttö", miltä joskus tuntuu asiantuntijan luona käytyä, on jo terapiaa... Musta nimenomaan ne jokaisen omat tuntemukset siitä taudistaan on se asian ydin. on varmaan niin monta diabetesta kuin on diabeetikkoakin. mutta jokainenhan arvostaa ja etsii eri asioita netistäkin.
Kirjattu

saaruska

 • Matkailija
 • Viestejä: 72
Re: Onks tietoo
« Vastaus #11 : Tammikuu 07, 2005, 22:37:00 ip »

...asiisasiantuntija...
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Onks tietoo
« Vastaus #12 : Tammikuu 09, 2005, 19:01:00 ip »

Se oli itse asiassa aika hauska flippi, toi siantuntijat.
Siis mitenkään vähättelemättä, mutta... Jokainen meistä on varmasti oman itsensä paras asiantuntija. Mutta miksi luetaan lääkäreiksi, miksi diabeteshoitajiksi, miksi asioita tutkitaan...
Olisi mielestäni varsin kohtuullista, mitä Diabetes-säätiön tutkijat tänä päivänä ovat saaneet selville siis ihan uutta tietoa.
Mistä muuten johtuu, kysyy epätietoinen, miksi Diabetesliiton hallintopaikat on jaettu poliittisin perustein?
Että niin kuin, tietävätkö komissaarit parhaiten, miten niitä lukemattomia diabeteksia oikein kannattaisi hoitaa.
terveisin Veera
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Onks tietoo
« Vastaus #13 : Tammikuu 09, 2005, 19:16:00 ip »

On se aika kummallista, että kanssaihmiset/-potijat luulevat, että ehdotin tälle palstalle asiantuntijalääkäriä kommentoimaan. Luulin ehdottaneeni, että liitto varakkaana ja yhteistä rahaa saavana organisaationa voisi perustaa uuden internetpalvelun vastaamaan diabetespotilaiden kysymyksiin. Eräs syy on siinä, että tänä päivänä kunnissa ei saa asiantuntevia palveluita, jos nyt saa palveluita lainkaan. Ei nääs riitä, että saa puhelinajan 2 kuukauden päästä. Ei riitä, että saa rupatella diabeteshoitajan kanssa 3 kuukauden välein. Tämä ei ole sitä palvelua, jota suomalainen lainsäädäntö edellyttää.
Ja kuten ehkä joku teistä tämän palstan lukijoista ymmärtää, jokaisella ei ole sitä varallisuutta, jonka turvin voisi hakeutua yksityislääkärin pakeille. Tässä myös yksi syy, miksi jatkuvaa arvokeskustelua päätöksenteosta ja palvelujen prioriosoinneista tarvitaan.
Rohkenen siis yhä vielä ehdottaa, että diabetesliitto perustaa internetpalvelun, jossa asiantuntijalääkäri tai lääkärikollegio vastaa ongelmallisiksi koettuihin kysymyksiin.

Arska vaan
Kirjattu

Viljo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2790
Re: Onks tietoo
« Vastaus #14 : Tammikuu 09, 2005, 19:53:00 ip »

Onko Arska huomannut että Diabetesliitolla on myös internetin kautta toimiva "neuvonta puhelin", josta käsitykseni mukaan saa myös "asiantuntija" palvelua maksutta.

Tässä linkki:  http://www.diabetes.fi/diabtiet/neuvpuh.htm

Terveisin Viljo
Kirjattu
D1 vuodesta 1965 ja monia liitännäis sairauksia.
 

Linkkejä