KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Kopiointi  (Luettu 7422 kertaa)

Raikke

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 456
  • www.rsaarela.com
Kopiointi
« : Toukokuu 11, 2004, 22:16:00 ip »

Olisikohan ylläpidon aika palauttaa muutamat kopioijat ruotuun?!
Koko pikkahan menee ihan läskiksi, jos täällä mennään ihan paskanjauhantatasolle, ja kopioidaan vaikkapa kaikki viimevuotiset messut jollekin arealle.

-RaS-
Kirjattu

MaNy

 • Matkailija
 • Viestejä: 55
Re: Kopiointi
« Vastaus #1 : Toukokuu 11, 2004, 23:07:00 ip »

Minä olen huolissani tästä kohtauspaikasta sikäli, että asiattomuuksien määrä on kasvanut tänä keväänä vähän liikaakin. Siitä taas seuraa, ettei viitsi lueskella mitään viestejä ja se taas näivettää ennen pitkää kohtauspaikan. Tosikko en ole, ja huumori on ihan paikallaan, mutta liika on liikaa. Auttaisikohan, jos keskustelupalstalle pitäisi aina rekisteröityä ennen kuin pääsee kirjoittamaan. Lukea voisivat kaikki, mutta kirjoitusoikeus tulisi vain rekisteröityneille ja sisään kirjautuneille käyttäjille.
Kirjattu

peppi

 • Intoilija
 • Viestejä: 200
Re: Kopiointi
« Vastaus #2 : Toukokuu 11, 2004, 23:20:00 ip »

Kannatetaan tuota pakollista rekisteröitymistä!

Muuten tämä ennen niin hieno palsta kuivuu lapsellisten häiriköiden temmellyskentäksi, ennen kuin lopetetaan kokonaan.  Se olisi surku, koska palsta on palvellut tarkoitustaan hyvin (viime aikoja lukuunottamatta).
Kirjattu

Iris

 • Jäsen
 • Viestejä: 117
Re: Kopiointi
« Vastaus #3 : Toukokuu 11, 2004, 23:45:00 ip »

Periaatteena loistava idea! Mutta on siinä kääntö-
puolikin. Joskus voi eteen tulla aihe, josta ei
haluakaan omalla nimmarillaan kirjoitella.

Mutta tämä palsta ON joidenkin typeryksien takia
kyllä mennyt lähes pilalle. Hyvä palsta, mutta
ihan samoin sanoin voin sanoa kuin MaNy, että
huumoria löytyy kyllä, ja ilman sitä tässä ei var-
maan naputeltaisikaan, mutta typeryydet ja kiroi-
lut, puhumattakaan niistä viesteistä, joista ei
löydy minkäänlaista järkeä, voisi kyllä hyvin
jättää pois. Enää en kyllä määrätyn nimimerkin
nähtyäni viitsi vaivautuakaan, se on ainut konsti.

Mutta ei sananvapaudelle mitään voi, jos ei yllä-
pito mitään tee.

Joka tapauksessa rauhallisia yöunia kaikille,
ei hypoja ensi yönä kenellekään  
Kirjattu

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Re: Kopiointi
« Vastaus #4 : Toukokuu 11, 2004, 23:52:00 ip »

kaikkeen on aina syynsä. joskus joku nettihäirikkö on voinut olla tasapainoton tai avun tarpeessa, eikä silloin poissulkeminen ole ollut oikea keino.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

timo

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 429
Re: Kopiointi
« Vastaus #5 : Toukokuu 11, 2004, 23:57:00 ip »

Joo, vähäksi aikaa voisi estää rekisteröimättömien keskustelut. Sinä aikana veerakin varmaan saa taas lääkityksen kohdalleen. Jostain tämmöisestähän kyse täytyy olla, kun aikanaan kirjoitti ihan asiallisia juttuja.

Harmi muutaman vakkarikirjoittajan osalta, jotka eivät halua rekisteröityä mutta eipä tästä näinkään paljon iloa enää ole...

Terveisin veer eikun timo  
Kirjattu

Härkä²

 • Jäsen
 • Viestejä: 139
Re: Kopiointi
« Vastaus #6 : Toukokuu 11, 2004, 23:57:00 ip »

Kieltämättä viime aikoina on näkynyt tiettyjä ylilyöntejä. Toivottavasti aikuiset ihmiset ymmärtäisivät asian vakavuuden ilman sensuuria ja "pakkokeinoja". Itsellänikin joskus tietysti juttu saattaa hieman rönsyillä, mutta...

Minun ymmärtääkseni kohtauspaikka on nimenomaan tarkoitettu meille kaikille omahoidon tueksi ja vertaistuen foorumiksi. Minä ainakin sain sairastumiseni alkuaikoina erittäin arvokasta tukea, tietoa ja helpotusta täältä.

Nyt jo vakiintuneena "tautisena" toivoisin voivani vuorostani helpottaa toisten oloa, toki edelleen saan itse enemmän kuin pystyn antamaan. Eräät ketjut tällä hetkellä saattavat säikyttää uusia tulijoita pois kohtauspaikalta, mikä olisi vahinko.

Omasta mielestäni mitkään henkilökohtaisuudet ja haistattelut eivät tänne kuulu eikä niitä voi mitenkään puolustella. Vetoankin kaikkiin kohtauspaikkalaisiin hyvän nettiketin ja asiallisen, leppoisan keskustelun puolesta.

Ilman sarvia ja hampaita:
Härkä²
Kirjattu
Si fallor sum

Iris

 • Jäsen
 • Viestejä: 117
Re: Kopiointi
« Vastaus #7 : Toukokuu 12, 2004, 00:08:00 ap »

Siis jutun rönsyileminen ja hauska tarinointi
mm. monella murteella on huumorin säestyksellä
parasta mitä tässä voi esille tulla. Ei tämä
nyt mikään lääkärikirja ole, ihmisiä kaikki ollaan
vaan. Ja juttu lentää. Mutta tosiaan, lääkitys on
ehkä voinut unohtua joltain. Se on tietysti yksi
selitys. On multakin inska unohtunut silloin täl-
löin...
No, yritetääs taas.
Kirjattu

peppi

 • Intoilija
 • Viestejä: 200
Re: Kopiointi
« Vastaus #8 : Toukokuu 12, 2004, 00:20:00 ap »

Dadda, se on aina mahdollista, ja sellaista olen jonkun nimimerkin kohdalla uumoillutkin, mutta miten autat anonyymiä henkilöä ollen itsekin anonyyminä yleisellä foorumilla?  Kirjoittamalla jokaisen hänen häirikköviestinsä jälkeen, että mene hoitoon?  En näe että siitä olisi mitään apua ainakaan kyseiselle ongelmaiselle henkilölle, joten mikä olisi sitten sopiva "voimakeino", jos ei poissulkeminen?  Silmien sulkeminen ei ole mielestäni vaihtoehto.

Kohtauspaikan ylläpitäjällä, samoin kuin minkä tahansa keskustelupalstan ylläpitäjällä, on oikeus laatia omat sääntönsä, ja jos joku ei niitä halua noudattaa, ylläpitäjällä on oikeus (ja velvollisuus) sulkea pois tällainen keskustelija, riippumatta mikä henkilön "tausta" on.

Sori jos tuli vähän kovaa tekstiä, mutta mulla on nyt pahasti herne nenässä, kun pienen tauon jälkeen taas luin tätä palstaa, ja sain lähes hakemalla hakea että löysin jotain järkevää luettavaa...
Kirjattu

Yogi

 • Veteraani
 • Viestejä: 1803
Re: Kopiointi
« Vastaus #9 : Toukokuu 12, 2004, 01:02:00 ap »

Ohjeissa on sellainen kuin ohituslista. Jostain kumman syystä sitä voi käyttää vain yksityisviesteissä. En tosin tunne tätä keskusteluohjelmaa, mutta ylläpito saattaisi voida melko pienillä toimenpiteillä ulottaa ohituslistan koskemaan julkisiakin viestejä. Jos käyttäjä voisi tietyksi ajaksi panna kaikki rekisteröitymättömät nimimerkit ohituslistalleen, niin tällä toimenpiteellä saisi jo melko siistiä luettavaa.

Olen kyllä aika varma, että nämä rekisteröitymättömien nimimerkkien roskaviestit tulevat yhdestä IP-osoitteesta. Ei liene ylläpidolle kovin vaikeaa niiden estäminen. Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että terapiakirjoittamisenkin voisi sallia, mutta vain yhdellä aihealueella.

Ja sitten vielä pätkä Kiravuon nettietikettiä: Verkko on yhteinen hiekkalaatikko ja siellä pitäisi käyttäytyä sen mukaisesti. Valitettavasti jotkut haluavat ehdottomasti heittää hiekkaa toisten silmiin. Kuten jotkut meistä oppivat jo hiekkalaatikolla, paras tapa päästä heistä eroon on olla huomaamatta heitä.
Kirjattu
Aina napit vastakkain ollaan Pöystin kanssa. Ei ole hyvä tämä Pöysti.

ralli79

 • Matkailija
 • Viestejä: 90
 • Pumppu / NovoRapid
Re: Kopiointi
« Vastaus #10 : Toukokuu 12, 2004, 07:16:00 ap »

Yhdyn kyllä täysin edellisiin kirjoittajiin. Erityisesti pari nimimerkkiä laittaa itselläni herätyskellot soimaan ja mieluummin hyppään niiden juttujen ohi, mihin nämä ko. nikit ovat kirjoittaneet.
Hyvin on harvaksi kyllä käynnit täälä käyneet, kun tosiaan asiatekstejä saa oikein etsimällä etsiä  
Niin kai se on että kaikki hyvä loppuu aikanaan, vai kuinka??
Kirjattu
poika 170607 2175g 43,5cm
tyttö 060609 3982g 50cm

Konrad

 • Vieras
Re: Kopiointi
« Vastaus #11 : Toukokuu 12, 2004, 08:25:00 ap »

Tosiaankin ikävää, että asiallinen keskustelupalsta on muuttunut häiriköinnin kohteeksi. Yleinen paheksunta toivottavasti johtaa häiriköinnin loppumiseen.

Kuten aikaisemmat tekstit kertovat, on useita keinoja häirikköviestien estämiseen. Kakilla keinoilla tuppaa olemaan vain huonot puolensa.

Pakollinen rekisteröinti viestien kirjoittamiseen voi johtaa joidenkin aivan asiallisten viestien estämiseen.

Keskustelutaulun moderointi, jolloin ylläpito tarkastaa jokaisen viestin ennen taululle pääsyä, johtaa ylimääräiseen työhön ja dynaamisuus keskusteluista katoaa. Voisi tietysti ajatella, että moderointia sovelletetaan vain rekisteröimättömiin.

Ip-osoitteen perusteella toimiva viestien estokaan ei välttämättä toimi kunnolla. Monilla on dynaaminen ip-osoite, jolloin siis ip-osoite vaihtuu itsestään enemmän tai vähemän säännöllisesti. Lisäksi proxyn kautta toimittaessa, ei käyttäjän ip välttämättä edes selviä. Osaava henkilö voi lisäksi muuttaa ip-osoitettaan ohjelmallisesti.
Kirjattu

Konrad

 • Vieras
Re: Kopiointi
« Vastaus #12 : Toukokuu 12, 2004, 08:37:00 ap »

Pieni korjaus. Ehkä ip-osoitteensakin voi muuttaa ohjelmallisesti, mutta tarkoitukseni oli sanoa verkkokortin mac-osoitteen, mikä johtaa dynaamisissa ip-osoitteissa ip-ositteen muuttumiseen.
Kirjattu

Riksu

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 818
Re: Kopiointi
« Vastaus #13 : Toukokuu 12, 2004, 08:44:00 ap »

Yhdyn kaikkiin edellisiin vastauksiin. On harmi, että näin hyvä, toimiva ja vertaistukea tarjoava palsta menee pilalle. Minusta palsta ei toimi enää siinä tarkoituksessa mitä itse siltä olen hakenut/saanut. Toimimattomuuden syynä on  mielestäni monien ketjujen alatyylinen taso. Siispä vaikenen ja poistun ja annan huomionhakuisten temmeltää rauhassa.

Iloista kesää kaikille!
Kirjattu
Riksu
D1 v:sta 1978, Accu-Chek Spirit Combo + humalog. Pumpulla vuodesta 1994

admin

 • Vieras
 • Viestejä: 3
Re: Kopiointi
« Vastaus #14 : Toukokuu 12, 2004, 10:44:00 ap »

Ohessa asiaan liittyvä viesti, joka on juuri laitettu Diabetes yleensä -osioon, ja myös tänne Kohtauspaikan toiminta -osioon uutena aiheena. Tilannetta seurataan ja tarvittaessa ryhdytään "järeämpiin" toimiin.

Hyvät keskustelijat

Kohtauspaikalla on säännöt, joiden noudattamista ylläpito luonnollisesti valvoo. Säännöt ovat yleiset, eikä niitä ole ollut tähän mennessä tarpeen tarkentaa. Edelleenkin on useimmille varmasti selvää, mitä hyvät keskustelutavat tarkoittavat. Kirosanojen luettelointi, mitä nimimerkki Veera on useasti yrittänyt, ei ole asiallista. Täysin irrallisten, usein vielä asiattomien viestien kirjoittaminen/kopiointi muilta aihealueilta ei myöskään ole sopivaa. Asiattomia viestejä on parina viime päivänä poistettu lukuisia.

Nimimerkki Veeran kirjoittelu on herättänyt paljon kielteistä palautetta (sekä täällä Kohtauspaikalla että suorina yhteydenottoina ylläpitoon). Ylläpidon harras toive on, että tilanne rauhoittuu.

Todettakoon, että edellä kirjoitettu ei tarkoita sitä, etteikö keskustelu Kohtauspaikalla saisi olla elävää ja rönsyilevää. Kohtauspaikka on ajan myötä saanut selviä yhteisöllisiä piirteitä, ja tähän kuuluu tietty vapaamuotoisuus. Keskustelun seinät ovat siis varsin leveällä ja katto korkealla, mutta ne ovat silti olemassa.

Kohtauspaikan keskustelut ovat olleet todella hienoja, myötäeläviä ja muita kunnioittavia. Toivottavasti näin on myös jatkossa.

Ystävällisin terveisin
Kohtauspaikan ylläpito eli Diabetesliiton tiedotus, tiedotus@diabetes.fi

Kohtauspaikan säännöt:
 http://www.diabetes.fi/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=faq#saannot
Kirjattu
 

Linkkejä