KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418361 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Humpy Dumpy, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Re: Lapsiasimies Aulalle  (Luettu 6043 kertaa)

astrakan

  • Vanha tekijä
  • Viestejä: 910
Re: Re: Lapsiasimies Aulalle
« Vastaus #15 : Marraskuu 05, 2005, 11:53:00 ap »

Jatan ensimmäiseen viestiin: hyviä ja tärkeitä asioita otit esille. Ja Aula on oikea taho kyselemään näistä asioista, sitä vartenhan hänet on valittu.

Jatkokeskustelu oli sitten se mikä kiehutti.

Normaalielämä meidän perheen näkövinkkelistä tarkoittaa että DIABETES HUOMIOON OTTAEN voimme viettää normaalia lapsiperheen elämää.

Emme ole "voi voi" -tyyppiä ja meille se sallittakoon.
Kirjattu
.\:\:/:/.      
:\:\:/:/:.          
:'- ¿ -':.          
( 9 - 9 )'          
-( (_) )            
/'-vvv-'\

liisukka

  • Veteraani
  • Viestejä: 1251
Re: Re: Lapsiasimies Aulalle
« Vastaus #16 : Marraskuu 05, 2005, 12:19:00 ip »

Alku on hankalaa - kenellä tahansa sairaalla lapsella ja hänen omaisellaan, mutta kyllä se elämä voittaa!
Diabetes ei estä lasta kasvamasta aikuiseksi - hän voi opiskella, tehdä työtä, rakastua, saada omia lapsia. Se on normaalia elämää. Se on sitä toivoa, jota kaikilla sairailla lapsilla ei ole.
Rahallinen tuki olisi tarpeen kaikille sairaiden lasten perheille - olisi hyvä, jos ei tarvitsisi murehtia taloudellisia asioita vielä kaikkien käytännön ongelmien lisäksi.
Kirjattu
//// / \\\
/// ¨o` \\
/// <> \\\
////I I\\\\\Elämä on ihanaa!

brae

  • Jäsen
  • Viestejä: 107
Re: Re: Lapsiasimies Aulalle
« Vastaus #17 : Marraskuu 17, 2005, 10:59:00 ap »

Hyvä Jatta, kun kaikesta vastuksesta huolimatta jaksat olla aktiivinen. Todellakin, aloittamassasi ketjussa ei ole kyse siitä, miten diabetes-lapsi itse kokee olemisensa, vaan siitä, miten lastaan hoitava vanhempi pystyy ja jaksaa  viettää ns. "normaalielämää" kaiken sen hoitamisen keskellä. Jos joillekin on siunaantunut hyvät tukiverkostot, niin kivat heille, mutta kaikilla asiat eivät ole yhtä hyvin! Jos ja kun on liian väsynyt olemaan aloitteellinen tilanteen muuttamiseksi, niin siinäpä sitä liemessä ollaan ja yritetään vain potkiskella eteenpäin.
Kirjattu
"Ihmiset eivät kompastu vuoriin, vaan kiviin"   (=intial. sananlasku)

preria

  • Vieras
  • Viestejä: 6
    • wildjanes.fi
Re: Re: Lapsiasimies Aulalle
« Vastaus #18 : Marraskuu 18, 2005, 22:26:00 ip »

silloin ei tunnu "normaalilta" elämältä yhtään, kun olen juuri vienyt poikani mumilaan 80 km päähän ja ajelen takaisin , pääsen kotiin, niin puhelin soi. Pumppu tukossa sokerit pilvissä... ei kun taas vaan ajelen mummilaan ... vaihdan kanyylin... laitan lisäinskat odotan...odotan tunnin lisää mittari näyttää HI... laitan lisäinskaa odotan... tunnit kuluvat... mittari näyttää 25... lisäinskaa odotan... sokerit tippuvat... lähden ajelemaan kotiinpäin ... seuraavana yönä äitini valvoo... pojalla koko yö matalilla... ajan aamulla mummilaan ja tuon pojan takaisin kotiin... siinä taas viikonloppu pojalla ja mummilla ja minulla pilalla... silloin , aina poikani toteaa , voi kun olisin terve... ja sydän itkee äidillä verisiä kyyneleitä nämä sanat kuullessaan... diabeetikkolapsi ei vaan voi elää samanlaista elämää kuin terve lapsi... aina pitää ottaa huomioon sokeriarvot,lisäjuomat,liikkumisen aiheuttamat matalat, kanyylin tukkeumat, inskan ilmakuplat pumpussa...
Tietenkin nämä vaan silloin kun halutaan pitää hba1c hyvänä...Kyllä diabeetikon omainen "ansaitsee" saman hoitotuen kuin jokin muun vamman omaava omainen.
Diabeetikko perheessä vaatii koko perheeltä valppautta...
Olipa purkaus ... mutta kylläpä taas helpotti.
Kirjattu
 

Linkkejä