KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418471 viestiä  •  20021 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Marianne, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Venäjä - Karjala - projekti?  (Luettu 3008 kertaa)

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Venäjä - Karjala - projekti?
« : Helmikuu 10, 2005, 09:23:00 ap »

Kuuluuko tästä mitään nykyisin:
 http://www.diabetes.fi/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000566;p=4#000055

Tiedusteleen kiinnostunut Keiju
Kirjattu

Kerttuli

  • Veteraani
  • Viestejä: 1592
Re: Venäjä - Karjala - projekti?
« Vastaus #1 : Helmikuu 10, 2005, 10:31:00 ap »

Minäkin kiinnostuin! Hankkeelle on aikanaan myönnetty varoja 25000 euroa. En löytänyt tuloksia?
Kirjattu
Mikä ei tapa - se vahvistaa.

msk

  • Jäsen
  • Viestejä: 130
Re: Venäjä - Karjala - projekti?
« Vastaus #2 : Helmikuu 10, 2005, 16:41:00 ip »

Hei, on käynnissä. Asiasta parhaiten tietävä on sairaana. Palataan asiaan.

terv   msk
Kirjattu

Jorma Huttunen

  • Vieras
  • Viestejä: 1
Re: Venäjä - Karjala - projekti?
« Vastaus #3 : Helmikuu 16, 2005, 15:19:00 ip »

Hei, ja kiitos kysymästä!

Diabetesliiton lähialueyhteistyön päätarkoitus on synnyttää ja edesauttaa diabeteetikoiden järjestötoimintaa Venäjän lähialueilla. Yhteistyötä Pietarin Diabetesyhdistyksen ja Karjalan Tasavallassa olevien diabetesyhdistysten kanssa on ollut jo 5-6 vuoden ajan. Viime vuosina olemme saaneet projektiin myös siis ulkoministeriön kansalaisjärjestöjen lähialueyhteistyön avustusta.

Mitä olemme saaneet aikaan? Konkreettisia tuloksia ovat olleet leirit ja koulutustilaisuudet, Pietarin yhdistyksen julkaisema Diabet-lehti ja muu valistusmateriaali. Karjalan Tasavaltaan perustettiin viime vuoden toukokuussa Karjalan Diabetesliitto. Liiton perustivat 2 Petroskoin diabetesyhdistystä ja yhdistykset Pitkärannasta, Lahdenpohjasta, Sortavalasta ja Suojärveltä. Juuri viime viikonloppuna pidettiin Sortavalassa näiden yhdistysten keskinäinen seminaari, jossa suunniteltiin tämän vuoden toimintaa.

Joensuun diabetesyhdistyksen Karjala-kerho on ollut koko yhteistyön ajan avainasemassa Karjalan Tasavaltaan suuntautuneessa toiminnassa. Yhdistys on tehnyt sekä humanitääristä työtä, että välittänyt suomalaista järjestötoiminnan mallia ja kokemusta rajan yli. Diabetesliitto on Tampereelta käsin ollut enemmän yhteistyössä Pietarin Diabetesyhdistyksen kanssa.

Pietarin Diabetesyhdistys on kaupungissa vahva toimija. Yhdistys on perustettu jo 1989 ja nykyään sillä on oma Diabeteskeskus-niminen toimitila aivan kaupungin keskustassa Vasilin saarella. Yhdistys on luotettava ja Pietarissa arvostettu toimija. Yhdistyksen edunvalvontatoiminta on erittäin voimakasta ja sillä on hyvät suhteet kaupungin lakiasäätävään komiteaan (Pietarin parlamentti).

Erityistä Diabetesliiton ja Joensuun yhdistyksen yhteistyössä Venäjän lähialueiden kanssa on, että emme ole niinkään painottaneet ammatillista diabetestyötä vaan olemme panostaneet diabeetikoiden oman aktiivisuuden ja järjestötoiminnan kehittämiseen. Tämä on ollut siis pitkälle kansalaisten välistä yhteistyötä ja venäläisen kansalaisyhteiskunnan tukemista.

Yhteistyötä on tehty varsin vaatimattomin resurssein, joten em. rajaus on jo senkin vuoksi ollut tarpeen. Perusideana on ollut, että kannattaa tietää mitä Suomen rajan takana tapahtuu ja kannattaa tukea Venäjän lähialueiden kehitystä, sillä sitä turvallisempi ympäristö maallamme on mitä paremmat suhteet meillä lähialueidemme kanssa on. Omalta osaltamme keskitymme tietysti diabeteasioihin.

Toivottavasti tämä lyhyt vastaus selvensi asiaa; lisää sopii tietysti kysyä  -  ja tulla myös toimintaan mukaan!

Jorma Huttunen
Diabetesliiton toimitusjohtaja
Kirjattu

wumbaaja

  • Intoilija
  • Viestejä: 214
Re: Venäjä - Karjala - projekti?
« Vastaus #4 : Helmikuu 18, 2005, 13:24:00 ip »

Moro moro! mitenkäs se on mahdollista että nimimerkki "Veera" on taas bännätty tänne kohtauspaikalle? Onko liitto niin hauras ettei se kestä totuutta? Onko Veera oikeassa ja siksi vaimennettava? Meneekö avustusrahat sittenkin jonkun porvarin taskuun eikä diabeettikojen auttamiseen niinkuin kuuluisi? Kannattaa miettiä...
Kirjattu
 

Linkkejä