KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13

Kirjoittaja Aihe: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?  (Luettu 20847 kertaa)

liisukka

 • Veteraani
 • Viestejä: 1251
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #60 : Tammikuu 04, 2006, 19:20:00 ip »

Yritän samaa täällä hämeessä. Vähillä liuskoilla mittaan 2-3 kertaa/vrk. Ei oikein aavistustakaan missä mennään siinä välillä mutta en tiedä onko oikein tehdä itsestään "marttyyria" jotta voi pitää puolensa.  Jos mulla on yhtä hyvä pitkä kuin syksyllä niin silloinhan lääkäri on olut oikeassa eikä mittailuja tarvitse niin tiuhaan. Vai?
Kirjattu
//// / \\\
/// ¨o` \\
/// <> \\\
////I I\\\\\Elämä on ihanaa!

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #61 : Tammikuu 04, 2006, 19:38:00 ip »

d1-nainen,
millaisen vuosimäärän olet onnistunut saamaan??? kuinka paljon enemmän kuin tuo 1560?

Ei toki ole pakko kertoa, mutta kiinnostaisi kovin meitä (tai ainakin minua), joiden pitäisi tulla sillä 4,3 liuskalla päivä toimeen  

t. Antsu1
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

d1-nainen

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18915
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #62 : Tammikuu 04, 2006, 19:47:00 ip »

En kysynyt mitään mistään vuosimääristä. Voihan se olla, etten saa loppuvuodesta mitään.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

RAR

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 10917
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #63 : Tammikuu 04, 2006, 20:13:00 ip »

liisukka: sinulla on luultavasti sen vuoksi vielä hyvä pitkä sokeri, koska olet vasta sairastunut ja luultavasti sinulla on vielä omaa inskatuotantoa jäljellä. Minullakin HbA1c oli pari kolme vuotta siinä 5-6 välillä silloin kun sairastuin. Enkä mitannut sokereitani koskaan.
Siksi sinunkaan ei varmasti tarvitse mitata niin usein ja pitkä pysyy hyvänä. Minun pitkä olisi siellä 10-15 välillä hyvin äkkiä, jos yrittäisin pärjätä tuolla liuskamäärällä.

Siksikin tuo liuskajakelu on mielestäni hyvin epäoikeuden mukainen, koska pitäisi ottaa huomioon sairauden yksilöllisyys. Kuten liikunta, naisilla varsikin hormonit, stressi, ammatti, lisäsairaudet jne. Tiedän diabeetikoita, jotka eivät mittaa periaattessa lainkaan sokereitaan jä pärjäävät ihan hyvin. Mutta se ei esimerkiksi minua paljon "lämmitä".

Keiju
Kirjattu

Mdai66

 • Matkailija
 • Viestejä: 58
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #64 : Tammikuu 04, 2006, 20:25:00 ip »

Hei, koetetaan nyt vain tulla näillä toimeen mitä NYT saadaan - tällekin hoitsulle purevat samat säännöt d1:n kanssa kuin teille kaikille muillekin. Katsotaan vuoden edetessä miten homma etenee,ei murehdita heti alkuvuodesta asioita kun ei tiedä miten asiat menevät.
Kirjattu

Misty

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2695
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #65 : Tammikuu 04, 2006, 20:34:00 ip »

Mielestäni meidän ei pidä tulla toimeen sillä mitä saadaan vaan meidän pitää saada mitä tarvitsemme! Mielestäni Antsun ehdotus asian nostamisessa julkisuuteen on tehokkain ja nopein tapa vaikuttaa. Eli kirjoituksia mielipideosastoille jne... Tämä systeemi on jo silkkaa ilkivaltaa kun pääkaupungin liuskat ovat yhden ihmisen takana ja lähetteillä ei ole mitään virkaa. Mihin joutuivat ne säästetyt rahat joita tällä järjestelmällä piti saavuttaa?
Kirjattu

Viljo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2790
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #66 : Tammikuu 04, 2006, 21:02:00 ip »

Morjens Hesalaiset!

Älkää ottako oppia Lahdesta että tyytyväisenä vain katsotte vuoden edetessä miten homma etenee.

Heti alussa on toimittava hoitovälineiden puolesta tai kohta menee kaikki hoitovälineet ja monet meistä kauan sairastaneista yksinkertaisesti eivät pärjää ja meillä jäljellä olevat elämän päivät lyhenevät diabeteskomplikaatioiden johdosta ja noutaja tulee.

Näyttäisi olevan ns. "etnisten puhdistuksien" tyyppisiä toimia menossa kun elämää yllä pitäviä välineitä rajoitetaan hallinnollisilla "kieroilla" päätöksillä ja monet meistäkin vain puhuvat että "minä pärjään vähemmällä", "katsotaan miten menee".

Tämän tyyppiset puheet kohtauspaikalla eivät meidän asiaa puolusta ja totuus on että hoitava lääkärikään ei pysty määrittämään hoidossamme tarvittavaa liuska määrää mutta me jotka pystymme itse pistämään insuliinin ja määrittämään insuliiniannoksemme  niin me pystymme määrittämään myös liuska tarpeemme.

Meidän liuska tarve ei ole vakio vaan se on muuttuva koska monet asiat muuttavat insuliinitarvettamme ja se muuttaa liuska tarvettamme.

Terveisin Viljo
Kirjattu
D1 vuodesta 1965 ja monia liitännäis sairauksia.

liisukka

 • Veteraani
 • Viestejä: 1251
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #67 : Tammikuu 04, 2006, 21:14:00 ip »

Itseasiassa en usko että ne on kovin hyvät tällä hetkellä koska en niillä vähillä mittauksilla ole saanut itseäni tyydyttäviä arvoja juuri lainkaan. Saattaahan olla, että ne hyvät arvot on sit sillä välillä, kun en niitä ole itse näkemässä  

Jos täällä sais kiroilla niin kyllä tulis tähän muutama sellainen ruma sana... mun mielestä hyvät arvot myös motivoivat tavoittelemaan niitä ja nää surkeet luo tappiomielialaa. MURRR!!!!!
Kirjattu
//// / \\\
/// ¨o` \\
/// <> \\\
////I I\\\\\Elämä on ihanaa!

tv

 • Intoilija
 • Viestejä: 268
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #68 : Tammikuu 05, 2006, 00:14:00 ap »

Eilen lähestyin suusanallisesti Herttoniemen välinejakelua Helsingissä. Viikon päästä voin sitten mennä hakemaan neljän kuukauden liuska-annokseni = 400 kpl = lääkärini lähete. Siis 100/kuukausi eli 25/viikko eli 3.57 liuskaa per päivä.

Heillä kuulemma vuotuinen maksimiannos on 1300 liuskaa eli 3.61 liuskaa päivässä. Sen ylimenevään jakeluun on kaikkien haettava kirjallisesti ja henkilökohtaisesti lupa ylilääkäri Heikki Sumuvuorelta, mieluiten sähköpostitse jolloin hän varmimmin vastaa.

Siellä muka noudatetaan D-liiton ohjetta, joka on tuo 1300 liuskaa/vuosi - vaikkei olekaan. Voimassa oleva d-liiton välinejakelun ohje on päivältä 11.08.2005 ja siellä todetaan aivan selkeästi hyvän hoitotasapainon edellyttävän 4-6 mittausta vuorokaudessa (= 1440-2160 liuskaa/vuosi).

Helsingissä siis pyritään hyvää huonompaan tasapainoon.

Samaisessa D-liiton lääkärineuvoston suosituksessa  todetaan myös, että ”Korkeimman hallinto-oikeuden päätösten mukaan verensokerin omaseuranta on osa lääkärin antamaa tai valvomaa hoitoa. Verensokerin mittauksessa tarvittavia välineitä tulee saada diabetestyypistä riippumatta maksutta lääkärin arvioima, kunkin diabeetikon yksilöllisesti tarvitsema määrä. Päätös hoitovälineiden määrästä tulee tehdä hoidollisin perustein, eikä hallinnon tekemillä jakeluohjeilla.”

Nyt jos Sumuvuori asettuu liuskajakeluissa estämään  diabeetikon  ”oman” diabeteslääkärin hoitomääräystä (liuskajakelu on osa hoitoa) hän omalla päätöksellään asettaa itsensä ko. potilaan hoitajaksi, mikä tuo mukanaan potilaalle  lakisääteisen  tiedonsaantioikeuden lääkäri Sumuvuorelta.  Laki potilaan asemasta ja oikeuksista, 5§ : ”Potilaalle on annettava selvitys hänen terveydentilastaan, hoidon merkityksestä, eri hoitovaihtoehdoista ja niiden vaikutuksista sekä muista hänen hoitoonsa liittyvistä seikoista, joilla on merkitystä päätettäessä hänen hoitamisestaan.”

Korkeimman hallinto-oikeuden päätösten mukaan (yllä)  perusteiden on oltava hoidollisia eikä hallinnollisia.
Kirjattu

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #69 : Tammikuu 05, 2006, 08:10:00 ap »

Jakelun henkilökunnalla taitaa vielä olla vähän ongelmia omissa tiedoissaankin. Muistaakseni Siiri tuolla tän saman ketsun alkupuolella kertoi soittaneensa johonkin jakelupisteeseen ja siellä hänelle oli sanottu, että 1-tyyppiläisten pistoshoitoisten liuskakatto olisi 1560 liuskaa eli juuri se Liiton suositusten (uusien) mukainen. Minä ymmärsin, että tuon määrän ylittämiseen pitää sitten tehdä se eri anomus - tai joku vastaava.

Siiri kirjoitti näin:
 
Lainaus
Lisäksi juteltiin monenlaista muutakin asiaa. Jakelussa on joku pysyväisohje ykköstyypin ja kakkostyypin diabeetikoille sekä pumppulaisille erikseen. Ykkösillä on jakelijan mukaan joku liuskakatto 1560 liuskaa/vuosi, kakkosten kattoa en huomannut kysyä - sorry - ja pumppulaisilla ei jakelijan sanojen mukaan ole mitään kattoa, mutta "kai yläraja jossain kulkee" eli pumppulaiset saisivat tuon mukaan liuskoja lääkärin määrittämän tarpeen mukaan.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

nenne

 • Intoilija
 • Viestejä: 213
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #70 : Tammikuu 05, 2006, 10:03:00 ap »

Herra Sumuvuori taitaa kohta olla erittäin hankalassa asemassa, vielä hankalemassa kun nyt...
Jos nyt kielletään liuskojen saanti, enemmän kuin 25kpl/vrk, niin se voi hyvinkin nopeasti johtaa siihen, että hyvinvointimme heikkenee. Ja siitä vielä eteenpäin niin lisäsairaudet alkaa muodostua... Sittenhän me diabeetikot vasta paljon maksamme!!

Näin mun kannalta katsottuna liuskojen evääminen tarkoittaa sitä että multa riistetään mahdollisuus niin normaaliin nuoren ihmisen elämään kuin mahdollista. Miten kävis esim. urheilun, matkustamisen yms.? Mielelläni en istuisi neljän seinän sisällä jatkossa.

Joten meidän ei varmaan kannnata antaa tilanteen riistäytyä käsistä vaan tarpeen tullen tehdä asialle jotain. Mitäs ehdotuksia täällä on jo tullut? Postia Sumuvuorelle, lehtien yleisöpalstat....
Kirjattu

d1-nainen

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18915
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #71 : Tammikuu 05, 2006, 10:04:00 ap »

Minulla tuli tällainenkin asia mieleen. Ehkä jakelussa joku tietää, että olen Helsingin kunnallispolitiikassa mukana ja ajattelivat, että annetaan sille ENEMMÄN liuskoja kuin muille, niin että se LUULEE, että homma toimii hyvin. Ja sitten kun muut diabeetikot menee sille valittamaan, ettei saa tarpeeksi liuskoja, niin se ei ota niitä todesta. Olen nimittäin muuallakin huomannut, että poliitikko saa paremman kohtelun (esim. Kelassa), mikä on mielestäni NIIN väärin.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #72 : Tammikuu 05, 2006, 10:08:00 ap »

d1-nainen, sehän selviää, kun kysyt sen sulle myönnetyn vuosittaisen kokonaismäärän - onko enemmän kuin 1560 kpl  

Ei tule oletuksia vaan todellista tietoa. Vasta sitten voi ihmetellä miksi näin on toimittu.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

d1-nainen

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18915
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #73 : Tammikuu 05, 2006, 10:23:00 ap »

Sain kolmen kuukauden annokseksi 500 liuskaa ja aion myös hakea tuon määrän taas kolmen kuukauden päästä. Jos en saa liuskoja loppuvuodesta, se on sitten sen ajan murhe. Moni asia voi muuttua tuossa jakelussa syksyyn mennessä.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

Misty

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2695
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #74 : Tammikuu 05, 2006, 10:38:00 ap »

D1-nainen tunnetko ketään nyk. kaupunginvaltuustosta, joka voisi auttaa tämän tilanteen kanssa? Epäilen, että tämä liuskojen vähennyspäätös on taas tehty jonkun virkamiehen pöydällä kaupunginvaltuutettujen seläntakana.
Kirjattu
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13
 

Linkkejä