KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?  (Luettu 20848 kertaa)

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #180 : Helmikuu 04, 2006, 12:33:48 ip »

Nyt ei ole kyvä omasta terveysasemasta vaan hoitavasta lääkäristä, joka on siis d-polilla. Terveysasemalla sanottiin minulle juuri, että lähete pitää tulla juuri hoitavalta lääkäriltä eivätkä he voi asiaan vaikuttaa. Näitä ohjeita näyttää kyllä olevan joka lähtöön.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

d1-nainen

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18915
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #181 : Helmikuu 04, 2006, 12:35:58 ip »

Vielä tuosta potilasasiamiehestä. Otin häneen yhteyttä silloin, kun en saanut lähetettä silmäpolille. Silloin hän sanoi, että jos oma lääkäri katsoo, ettei silmäpolia tarvita niin silloin ei tarvita. Menin sitten omin päin silmäpolille ilman lähetettä ja laseroinnit ovat nyt alkamassa. Niin että sen verran potilasasiamiehen toiminnasta.
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

tv

  • Intoilija
  • Viestejä: 268
Re: Hesan uusi hoitovälinejakelu - miten toiminut?
« Vastaus #182 : Helmikuu 04, 2006, 20:02:24 ip »

d1-nainen,

sama asia siinä silmäpolilähetteen eväämisessä: jos potilaan näkökulmasta tehty hoitopäätös on väärä, miten saattaa väärä päätös uudelleen arvioitavaksi ja mahdollisesti korjattavaksi kohtuullisessa ajassa.

Helsingin omat säännöt voivat hyvin ollakin sellaiset, että hoitavan lääkärin sana on se, joka pätee. Sääntöjen kannalta potilasasiamiehenkään ei silloin ehkä tarvitse tehdä yhtään mitään, jos hänen toimenkuvansa on Helsingin omien hoitosääntöjen noudattamisen valvominen.

Lienee vielä niin, että vaikka potilasasiamiehelle työssään kuuluukin valvoa potilaiden etua, niin jos hän kuitenkin toimii kaupungin virkamiehenä eli kaupungin sisäisenä omavalvojana, voi siitä mahdollisesti joskus seurata eturistiriitakin.

Kaikkien hoitosääntöjen on kuitenkin mukauduttava lakisääteisiin hoitovelvoitteisiin.

Ulkopuolista valvontaa suorittavat Etelä-Suomen lääninhallitus, eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri, mutta vastauksen saaminen näiltä tahoilta on vuosien mittainen tapahtuma.

Helsingin jakeluohjeissa sanotaan, että ”Uudistus mahdollistaa jakelussa mukana olevan henkilöstön osaamisen syventämisen omahoitotarvikkeitten käyttöön. Myös yhteistyötä erikoissairaanhoidon kanssa voidaan parantaa. Uudistuksen myötä omahoitotarvikkeiden jakeluperusteet yhdenmukaistuvat ja jakelujärjestelmä tehostuu. ”

Mitähän osaamisen syventämistä liuskatarvikkeiden käytön osalta yllä tarkoitetaan. Jos sääntö on sellainen, että terveysaseman lääkäri määrää liuskamäärät, muuta osaamista kuin lukutaitoa ei enää liuskajakelijoilta tarvita.

Jakelujärjestelmä varmaankin tulee kustannustehokkaammaksi, kun potilaan näkemystä ei edes tarvitse huomioon ottaa, eikä minkäänlaista uudelleen arvioinnin mahdollisuutta potilaan näkökulmasta väärän hoitovälinejakelun osalta ole tarjottu.
Kirjattu
 

Linkkejä