KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: mittari hajoamassa?  (Luettu 1619 kertaa)

Rouva -77

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 712
mittari hajoamassa?
« : Lokakuu 27, 2005, 20:59:00 ip »

Mittari temppuili tänään eli Medisensen Precision Xtra. Kun syötin liuskan sisään, mittarissa ei tapahtunut mitään. Kokeilin useamman kerran ja toisellakin liuskalla, mutta mitään ei tapahtunut. Hetken yrittämisen jälkeen "virta" tuli mittariin. patteritkaan eivät ole lopussa. Onkohan tämä mittari nyt tullut tiensä päähän? Ei ole kuin reilun vuoden vanha mittari! Onko kellään vastaavia kokemuksia?
Kirjattu
D1 vuodesta -92, Spirit-pumpussa Novorapid vuodesta -07.

Tatta

 • Jäsen
 • Viestejä: 156
Re: mittari hajoamassa?
« Vastaus #1 : Lokakuu 27, 2005, 22:14:00 ip »

Omani oireili samlla tavoin ja sitten taas alkoi toimimaan, mutta mittausarvot olivat ihan kummallisia.

T: Tatta
Kirjattu
*** Tatta ***

"Mielipuolisuus on perinnöllistä. Saat sen lapsiltasi. "

Riksu

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 818
Re: mittari hajoamassa?
« Vastaus #2 : Lokakuu 28, 2005, 08:55:00 ap »

Mulla on tehnyt myös samaa. Liuskan kun laitan uudestaan ja hieman liuskaa hieluttelen niin yleensä on lähtenyt toimimaan ihan oikein. Joskus on auttanut kun olen pyöräyttänyt pattereita. Tuntuu kosketushäiriöltä. Kysyin asiaa Medisensestä ja kehoittivat hankkimaan uuden mittarin.
Kirjattu
Riksu
D1 v:sta 1978, Accu-Chek Spirit Combo + humalog. Pumpulla vuodesta 1994

minerva

 • Matkailija
 • Viestejä: 51
Re: mittari hajoamassa?
« Vastaus #3 : Lokakuu 28, 2005, 10:46:00 ap »

Minulla on samankaltaisia kokemuksia, mittari tosin Meikusta saatu Precision Xceed. Mittari ei inahtanutkaan, kun laitoin siihen liuskan. Kokeilin useammalla liuskalla ja uudella liuskapakkauksellakin, mutta mittari pysyi mykkänä. Muuten mittariin tuli virta, joten pattereiden loppumisesta ei tässäkään tapauksessa ollut kyse. Soitin Abbot Medisensen asiakaspalveluun ja he pyysivät lähettämään mittarin heille, niin se lähetetään edelleen tehtaalle tutkittavaksi. Sain postissa uuden mittarin tilalle veloituksetta. En tiedä mikä mittarissa oli vialla, oliko liuskaportti jotenkin rikkoontunut tms. Mittari oli käytössäni vain reilut 3 kk ennen hajoamista. Lienenkö sitten väsyttänyt sen liian tiheillä mittauksilla... Sen verran viisastuin vahingosta, että kävin ostamassa kotiin varamittarin, jos tämän uusikin sanoo sopimuksen irti.
Kirjattu
Kun tietää elämälleen miksi, kestää melkein mitä tahansa miten. (Nietzsche)

D1-1978

 • Veteraani
 • Viestejä: 1772
 • Levemir, Liprolog, D1
Re: mittari hajoamassa?
« Vastaus #4 : Lokakuu 28, 2005, 13:15:00 ip »

Ei mittari mene rikki tiheästä mittaamisesta, siihenhän se on tarkoitettukin. Varmaan se on tippunut tai jotain muuta, ja jokin osa on mennyt rikki. Itselläni on muutaman kerran kanssa käynyt sama, mutta valmistajalta olen aina saanut uuden mittarin joko lainaan tai omaksi, ja rikki mennyt on lähetetty tutkittavaksi. Kerran sain jopa 2 mittaria kompensaatioksi, kun mittarini oli kuulema tullut huonosta erästä. Uudet ovat aina toimineet hyvin. Vuoden käyttö on mittarille vielä lyhyt.
Kirjattu

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 8014
Re: mittari hajoamassa?
« Vastaus #5 : Lokakuu 28, 2005, 13:30:00 ip »

Kyllä mittari voi hyvinkin mennä rikki ahkerassa käytössä, vaikka silloin on selvästi kyseessä laatuongelma.
Kun aikoinaan mittareiden toiminta perustui testiliuskan tummuma-asteen mittaamiseen, toimivat useimmat mittarit varsin luotettavasti. Tänään, kun monissa mittareissa jo käytetään mittaliuskoja, joihin itseensä johdetaan (pieni) sähkövirta, ovat liuskan kosketushäiriöt tulleet merkittäväksi ongelmaksi. Tuotannossa ei riitä edes se, että itse mittarien laatua tarkkaillaan, vaan myös itse mittaliuskojen laadunvalvonta on tullut korostuneen tärkeäksi. Arvaankin ongelmien keskeiseksi syyksi tehotonta laadunvalvontaa.
Mittarien tohtoroimiseen kotona ei ole syytä mennä, vaan oudosti käyttäytyvä mittari sekä näyte mittaliuskoista kannattaa mitä pikimmin lähettää mittarin valmistajan edustajalle.
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59