KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: precicion link+Xseed mittarin linkki kaapelia?  (Luettu 2312 kertaa)

masaV

 • Vieras
 • Viestejä: 18
precicion link+Xseed mittarin linkki kaapelia?
« : Lokakuu 01, 2005, 09:43:00 ap »

hei kaikille,uutena tulokkaana innostuin etsimään netistä tuolle pojalleni annetulle mittarille Xseed myös tuon pc:softan mutta näin elektroniikka ihmisenä kiinnostaa harrastukseksi tehdä se linkki kaapeli,eli löytyisikö joltain samaa sokerimittaria ja kaapelia siihen? ja katsoisi kytkennän mikä piuha menee com portin liittimestä mihinkin nastaan.ajattelin värkätä mokoman kaapelin itse(on kaikissa muissakin laitteissa itsetehdyt kaapelit),esm,satelliitttikorttien/puhelinkorttien lukijan tein kokonaan itse,puhelin-pc kaapeli,mikropiirien ohjelmointilaitteen,satelliitti virittimen-pc:n väli.sukellustietokone.yms,monia eri laitteita eli kokemusta on.
imuroin netistä jo sen ohjelmankin koneelle, saa sitten taulukoihin nuo mittaus tulokset kätevästi seurantaan.(ainakin alkuun kun niitä tuloksia tulee paljon) kun tauti ilmeni pojassa 26,9,2005 ja  
kohta pääsee jo kotio sairaalasta ekaa kertaa.
ps, mitä mittareita+pc:ohjelmia olette itse käyttäneet ja todenneet hyviksi toimiviksi,entä missä on huonoja kokemuksia vikoja?
entä noissa eri ruiskuissa?
eilen jakoivat ekat ruiskut ja tuo toinen kuulemma huono(keltainen missä dikimittari annostukselle)jumittaa kuulemma välillä,mistä ja mitä merkkisiä hyviä varmoja ruiskuja?
aivan uutena tässä hommassa kaikki kokemukset+tieto kiinnostaa.
Kirjattu

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: precicion link+Xseed mittarin linkki kaapelia?
« Vastaus #1 : Lokakuu 01, 2005, 10:21:00 ap »

Moikka!

Minä myös selvittelin tietoja noista kaapeleista ja mahdollisuudesta tehdä ne itse. Mulla on käytössä OneTouch Ultra -mittari. Englanninkielisiltä nettisivuilta löytyi jotain tietoa kyseisen mittarin kaapelista ja siitä miten tiedot siirtyvät (minä halusin viedä tiedot omaan ohjelmistoon, en noihin valmiisiin).

Ongelmaksi mulla muodostui se verensokerimittarin puoleinen pään liitin. Niitä kun ei valmiina tuntunut löytyvän mistään atk-tarvikkeita esittelevistä katalogeista eli ovat ihan spesiaalijuttuja. (kait se on mittarifirmalle hienoa, kun tekevät kaapelsita hyvin rahastustuotteen...).

Parempaa onnea sinulle rakentelun parissa. Sulla ainakin ammatin puolesta on paremmat mahdollisuudet onnistua  

Minä muuten en ole käyttänyt noita valmiita ohjelmistoja verensokeriarvojen seurantaan, vaan olen tehnyt omat "puolimanuaalisen systeemin" ihan vaan Exelillä. Sen mitä ohjelmistoihin eri mittareilla olen tutustunut, näyttää että kohtuu samankaltaisia ovat. Samantyyppisiä kaavioita ja raportteja niistä taitaa tulla. Mittarien kohdalla itselleni on ollut tärkeintä mittausnopeus (nykyisessä 5 sek), pieni verimäärä ja pienehkä koko.

Puhut varmaankin Lantus-insuliinin annostelukynästä nimeltpä Optipen Pro1. Sen kanssa on todellakin taitanut monilla olla ongelmia. Itse olen kuitenkin käyttänyt kyseistä kynää ilman ensimmäistäkään varsinaista ongelmaa - ja käytän edelleen. Insuliinimerkkihän vaikuttaa osin siihen mitä kyniä voi sitten käyttää eli ihan miten vain ristiin ei voi kyniä käyttää. Lantukselle on kyllä olemassa muitakin kynävaihtoehtoja, ainakin kertakäyttökynä ja sitten toinen tuon keltaisen tyyppinen (eli johon siis vahdetaan ampulli). Muina kyninä minulla on NovoPen Junior, jolla annostelen Novorapidin ja siinä hyvää on puolen yksikön välein mahdolinen annostelu (on kait muuten markkinoiden ainoa puolen yksikön välein annosteleva kynä).

Tsemppiä teille uusien asioiden opettelun kanssa ja mukavia kotiinpaluufiiliksiä pojalle  
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

masaV

 • Vieras
 • Viestejä: 18
Re: precicion link+Xseed mittarin linkki kaapelia?
« Vastaus #2 : Lokakuu 01, 2005, 11:20:00 ap »

alustavasti tutkimukset suorittaessani one touchin jokin malli ainakin söisi normaalin 3,5mm stereo plugin eli partco oy:ltä saa noita tilattua,Xceed taas mittaliuska paikkaan eli vanha mittaliuska jonka raaputtaa puhtaaksi ja juottaa johdot siihen niihin kolmeen karvaan,1,2,3,in,out,maadoitus.(uskoisin)
muitahan ei datan siirtoon tarvita.kuin in,out(maa suositus)vain johtojen järjestys puuttuu eli mihin mikin kolmesta menee com portin liittimessä.
ps,jakaako joku noita mittareita ilmaiseksi? maahantuojat,messut? yms,kun kuulemma moni saanut ilmaiseksi toisenkin mittarin,yhden sai täällä.toinen kyllä tarvis olla varaksi(hyvä ainakin olla)
sama juttu noiden kynien kanssa varalla olis hyvä olla muutama. ?
Kirjattu

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: precicion link+Xseed mittarin linkki kaapelia?
« Vastaus #3 : Lokakuu 01, 2005, 12:00:00 ip »

Maahantuojilla on välillä tarjouksia ja ilmaisiakin mittareita tarjolla. Samoin Diabeteslehdessä on usein eri firmojen ilmoituksia joko ilmaisista tai sitten kohtuu edullisista ns. "aloituspakkauksista".

Toinen juttu on se, että kannattaa selvittää etukäteen minkä merkkisiin mittareihin omasta kunnasta saa välinejakelusta liuskoja. Jossain saattaa olla hyvinkin rajatut mittarimerkit (ja samalla liuskat).

Minä olen onnistunut saamaan välinejakelusta varakynän esim. Lantukselle (juuri se keltainen digi-näytöllä). Diabteshoitajaltani olen taasen saanut Toisen Novopen Juniorin. Tuokin on varmaan vähän kuntakohtaista kuinka helpolla saa.

Ja mulla ainakin on aina vihonviimeisenä varakeinona ihan sellaisia vanhanaikaisia ruiskuja, joita olen pyytänyt välinejakelusta. Ne ovat mielestäni kaikkein paras vara esim. pitkillä matkoilla, koskapa ovat melkoisen "idioottivarmoja" toimimaan.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Viljo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2790
Re: precicion link+Xseed mittarin linkki kaapelia?
« Vastaus #4 : Lokakuu 01, 2005, 17:58:00 ip »

Morjens masaV!

Yritän vastata vanhana "konkarina" jotakin josta mahdollisesti saisit jotakin vinkkejä edetä linkki asiassa.

Minulla on käytössä MediSense Precision Xtra verensokeri mittari ja tietokoneessa Precision Link ohjelma versio 2.4 ja tällöin verensokeri mittaustulosten siirrossa mittarilta tietokoneelle on Medisenseltä ostamani kaapeli jossa toisessa päässä on liitin verensokeri mittarin liuska-porttiin ja tässä liittimessä on yhteensä 6 kosketin pintaa, 3 kummallakin puolella. Kaapelin tietokoneeseen liitettävä liitin on 9-piikkinen com-porttiin liitettävä D-liitin ja tämän liittimen sisällä on elektroniikka joka muuttaa verensokerimittarin tiedon tietokoneeseen asennetun Precision Link versio 2.4 ohjelmistoon sopivaksi.

Uudessa mittari versiossa (Precision Xceed) on mahdollisesti erillainen liitin koska siihen löytämistäni tiedoista selvisi että kaapeli on USB-porttiin liitettävä ja on käytettävä ohjelma versiota 2.5 joka löytyi netistä imuroitavissa.
Minäkin imuroin ohjelman mutta en ole sitä vielä asentanut. Tästä mittari versiosta löytyy Kohtauspaikka keskusteluista lisää tietoja joita kyselit.

Nämä kaapelit verensokerimittarin ja tietokoneen välillä ovat keljuja itse tehdä koska elekroniikka on rakennettu liittimen sisälle ja liitin on useasti rakenteeltaan valettu ja pirun vaikea purkaa jotta saisi edes johtimien kytkentä järjestyksen selville.

Terveisin Viljo
Kirjattu
D1 vuodesta 1965 ja monia liitännäis sairauksia.

masaV

 • Vieras
 • Viestejä: 18
Re: precicion link+Xseed mittarin linkki kaapelia?
« Vastaus #5 : Lokakuu 01, 2005, 18:59:00 ip »

joo,kiitti tiedoista.harmi noiden valettujen liittimien kanssa  
no pitänee ostaa koko yksinkertainen liitin sitten  
harmi hinta on suhteessa kallis/suhteeton kaapelin yksinkertaisuuteen nähden.
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59