KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Turun tauti?  (Luettu 1176 kertaa)

E O J

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 8014
Turun tauti?
« : Syyskuu 26, 2005, 15:29:00 ip »

Huomasinpa tässä, että Turun kaupungin terveyslautakunta on joutunut vaikeuksiin verensokerimittarihankinnoissaan. En voi muuta todeta kuin että sattuipa hyvin. Vuoden 2004 lokakuussa tehdyn päätöksen perusteella on nimittäin hankittu noin viisituhatta kappaletta "Accucheck Compact"-tyyppisiä mittareita ynnä kasa näihin mittareihin sopivia testiliuskoja.
Olen itse testannut ao. mittaria joskus parisen vuotta sitten. Ihan toimivan tuntuinen laite, mutta:
Kukahan diabeetikko jaksaa vapaaehtoisesti kuljettaa mukanaan tätä laitetta, joka mainitaan "kännykän kokoiseksi"? Niinpä niin, minulla on kyllä kokemuksia erilaisista kännyköistä hieman yli kymmenen vuoden ajalta, mutta yksikään niistä ei ole ollut niin klopo kuin asianomainen verensokerimittari. Mittarilla kun on mittoja suurinpiirtein seuraavasti: Pituus n. 10 cm, leveys n. 5 cm ja paksuus n. 3 cm. Eipä tee mieli sujauttaa moista halkoa taskuun!
Sääliksi käy turkulaisdiabeetikoita...
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Guest

  • Vieras
Re: Turun tauti?
« Vastaus #1 : Syyskuu 26, 2005, 15:49:00 ip »

Tuota noin... ihan vaan omana kommenttinani sanoisin, että minä olen käyttänyt Accuchek Compactia siitä asti, kun se tuli markkinoille ja käytän edelleenkin, nyt Compact Plus -versiota.

Välillä on tullut testattua ainakin OTU, OTUS, FS Mini, Xceed ja AC Aviva, mutta jokapäiväisessä käytössä on edelleen Compact Plus.

Ehdottomana hyvänä puolena Compactissa pidän sitä, että kaikki osaset ovat samassa 'paketissa' ja liuskat on sylinterissä eikä näin ollen tarvitse räpeltää jokaisen liuskan kanssa erikseen ja katsoa miten päin milloinkin se tulee laitettua mittariin. Lansettikynää tai liuskapurkkia ei tarvitse etsiä käsilaukun pohjalta tai toisesta tai kolmannesta taskusta avainten, siripirien tms. joukosta, vaan kaikki on siinä samassa ja heti käsillä.

Jos laittaa vaikka OTUn, liuskapurkin ja lansettikynän vierekkäin, niin ainakaan omasta mielestäni sen kokoonpanon mitat eivät kovin paljon poikkea Accuchek Compact Plussan mitoista.

Huono puoli Compact Plussassa on edelleen se SURINA... ja toki ainahan sitä kokoa toivoisi pienemmäksi, mutta se kokonaisuus...  :cool:

Jokainen tietysti valitsee mittarinsa omien tarpeittensa ja mieltymystensä mukaan  :cool:
Kirjattu

E O J

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 8014
Re: Turun tauti?
« Vastaus #2 : Syyskuu 26, 2005, 18:00:00 ip »

Niinettä Plussan mitat? 113 x 49 x 30 mm ilman lansettia. Turun kaupungin terveyslautakunta valitsi siis vanhemman (arvattavasti markkinoilta vähin äänin poistuvan) mallin    Ja maksoi hankinnastaan yhteensä noin kaksi miljoonaa euroa. Että taitaa noita liuskoja riittää muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Kunhan eivät vain vanhentuisi ennen käyttöönottoa.
Ovathan nuo tietenkin veikeitä, nuo "revolverit" - mutta näyttää olevan vaikeata kutistaa itse mittaria pienemmäksi, ennenkaikkea litteämmäksi. Itse käyttämäni mittarin paksuus on noin 15 milliä. Lisäksi tulevat lansetti ja testiliuskat, mutta päivän annoksenhan voi tunkea vaikka minigrippiin  
Kaikki eivät todellakaan kanna mukanaan käsilaukkua.
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Guest

  • Vieras
Re: Turun tauti?
« Vastaus #3 : Syyskuu 26, 2005, 18:52:00 ip »

Nyt oli 'pakko' mitata viivottimella tuo Plussa... 110 x 47 x 25 mm ja lansettikynän kanssa sain leveydeksi n. 53 mm  :confused:

Sanottakoon vielä tuon Plussan eduksi nopeus ja siitä hyvänä esimerkkinä viimeinen D-klubin pullapalaverimme, missä mittasimme porukalla sokereita ja minua vastapäätä istunut hämmästeli mittaamisnopeuttani, kun hän itse vielä kaiveli Avivaa esille. Mun mielestä Plussan nopeuteen vaikuttaa juuri tuo liuskan automaattinen syöttö ja sylinterisysteemi.

Tuosta Turun jutusta en tiedä mitään, mutta eikös ne uudet Plussan sylinterit käy myös vanhoihin Compacteihin, mutta toisin päin ei käy.

Ja minä en sitten ole Plussan edustaja tms. puolestapuhuja. Itse vaan tykkään sen yksinkertaisuudesta, helppoudesta ja nopeasta mittauksesta jokapäiväisessä elämässäni.

Täytyy vielä myöntää, että kyllä mulla kulkee mukana hiljaisia tilanteita varten myös äänetön Xceed ja sen ympärillä on leveähköllä kuminauhalla 5-15 yksittäinpakattua liuskaa + pelkkä vihreä lansettikynän piikki, mitat tällä hetkellä 12 liuskan kanssa n. 75 x 53 x 25 mm.
Kirjattu

ekonomi

  • Vieras
  • Viestejä: 13
Re: Turun tauti?
« Vastaus #4 : Lokakuu 02, 2005, 14:45:00 ip »

COMPACT ON PARAS MITTARI TÄLLÄ HETKELLÄ!

Itse sellaisen 30 vuotta sairastaneena, en voisi kuvitellakaan vaihtavani COMPACT+ mittaria toiseen.

TOtta, että on kokoa, mutta se on kokonaistilavuus mikä merkitsee kuten tuossa olikin jo kirjoiteltu. EI OLE HELPOMPAA MITTAAMISTA KUIN COMPACT!!! Pörinäkään ei minua häiritse. Joskus käytän yksittäisliuskamittaria, mutta todella harvoin. Helppous ja nopeus on kaiken a ja o minulle.
Kirjattu

millimommola20

  • Jäsen
  • Viestejä: 153
Re: Turun tauti?
« Vastaus #5 : Lokakuu 04, 2005, 11:43:00 ap »

Niin, niin. Miehillä on yleensä isommat kourat    Kyllä lapset ja varsinkin naiset haluaisivat pienempiä mittareita. Helppo kuljettaa pienessäkin laukussa. Itselleni on just se ja sama onko rulla vai liuska. Mini-free on yksi tosi upea mittari, nopea pieni ja liuskat on makeet  
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59