KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Freestyle Mini  (Luettu 9179 kertaa)

Espoo

 • Vieras
 • Viestejä: 6
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #15 : Heinäkuu 21, 2005, 23:32:00 ip »

Freestyle Minille yksi iso plussa ja yksi iso miinus:

+ Näytemäärä on niin pieni (0.3 mikrolitraa), että suurin osa 9-vuotiaan poikamme näytteistä voidaan ottaa käsivarresta. Sormenpäät säästyvät!

- Mittarille ei ole Suomessa saatavissa mittarivalmistajan omaa tietokoneohjelmaa, sillä sitä ei jaeta USA:n ulkopuolelle.
Kirjattu

Henkka68

 • Vieras
 • Viestejä: 4
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #16 : Joulukuu 08, 2005, 16:44:00 ip »

Tyttäreni (3v) sairastui keväällä D:hen. Ollut Freestyle mini käytössä. Nyt vaihtui mittari kun ei enää H:ngissä saa liuskoja. Nyt ollut pari päivää käytössä OTU (kokeiltu myös Precision xeed ja ascensia contour). Ei voi muuta sanoa kuin että todella suuri askel taaksepäin. Nämä muut mittarit ovat tiiliskiviä verrattuna miniin, verta imevät pienen tytön sormet kuiviin ja mikä surkeinta: yhdessäkään ei ole valoa liuskaportissa. Nyt vaan fikkari käteen ja sähläämään pimeässä. Olisi hauska tietää ketkä ääliöt valinnat tehnyt ja millä perusteilla. Ei ainakaan ominaisuuksia ole verrattu eikä käyttäjiltä paljoa kyselty. Eilen illalla meni viisi liuskaa sählätessä, ei meinannut verimäärä millään riittää (alkaa laskemaan sekunteja vaikka verta ei liuskassa riittävästi!?). OTU vaatii 1 mikrolitran kun taas mini 0,3. Aika merkittävä ero!!!

Ei voi todella muuta kuin ihmetellä näitä fiksuja päätöksiä! Pitäis varmaan tehdä asialle jotain...
Kirjattu

Sirkku

 • Intoilija
 • Viestejä: 277
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #17 : Joulukuu 08, 2005, 19:34:00 ip »

Joo'o. Tottahan se on, että varsinkin kun mittaa sokereita pieneltä lapselta, toivoisi, että tarvittava verimäärä olisi mahdollisimman pieni. Eli toisaalta ymmärrystä löytyy kyllä.

Mutta sitten taas toisaalta - jotenkin vain tuntuu naurettavalta, että kukaan viitsii tänä päivänä valittaa näistä nykyisistä mittareista. Mittarit OVAT OIKEASTI nopeita, pieniä ja helppokäyttöisiä ja yleensä ilmaisia ja jokaisen saatavilla. Tämän palstan konkarit mieluusti kertovat ajasta ennen verensokerin mittausta; itse muistelen lämmöllä mittaria, johon verta tarvittiin ennemminkin milli- kuin mikrolitroja - sitten odotettiin minuutti ja pyyhittiin liuska puhtaaksi verestä, laitettiin liuska mittariin ja odotettiin vielä toinen minuutti tulosta. Eikä tuosta mittarista ole aikaa kuitenkaan kuin 15 vuotta ja maksoikin pirulainen silloin n. 1000mk.

Minusta on ymmärrettävää, että yhteiskunta tarjoaa ilmaiseksi joitain vaihtoehtoja ja jos haluaa jotain muuta, on kaivettava itse kuvetta...
Kirjattu
D1 - pumppu/humalog

Henkka68

 • Vieras
 • Viestejä: 4
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #18 : Joulukuu 09, 2005, 11:24:00 ap »

Niinpä niin. Kuka viitsii valittaa!? Minua ei todellakaan kiinnosta, minkälaisia mittarit olivat 10 tai 15 v sitten. Vaihtaisitko omasi siihen 15 v vanhaan mukisematta? Nyt eletään tätä päivää ja jos markkinoilla on mittari, joka on ominaisuuksiltaan huomattavasti parempi kuin muut, niin on todella vaikea ymmärtää miksi sen käyttöä ei yhteiskunta (Helsingin piiri) suosi. Ai niin, kaivetaan kuvetta ja jatketaan käyttöä. Enpä usko, että minin liuskat ovat yhteiskunnalle yhtään sen kalliimmat kuin muiden mittareiden. Ja se, että liuskoja olisi koko maassa tarjolla yhden sijasta 10 mittariin, ei todellakaan paljoa vaikuta Dn kokonaishoitokuluihin.

Voin myös erittäin lyhyellä kokemuksella todeta, etten ole ainoa joka on samaa mieltä tästä mittaripolitiikasta. Ne muutamat tuntemani d-lapsiperheet, joilla mini alussa käytössä ovat myös todella pettyneitä joutuessaan luopumaan siitä.  

Ollaan joo todella kiitollisa kun saadaan hoitovälineet ilmaiseksi. Pokataan ja kiitetään, maksetaan verot kiltisti ja ollaan ihan hissukseen...
Kirjattu

Sirkku

 • Intoilija
 • Viestejä: 277
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #19 : Joulukuu 09, 2005, 12:13:00 ip »

Henkka hyvä    Kukaan ei ole sinulle eikä minulle tuomassa niitä 10-15 vuotta vanhoja mittareita takaisin, ja onneksi niin. Ajattelin, että tuomalla esiin historiallista perspektiiviä, voisin korostaa sitä, kuinka hyviä nämä nykyiset mittarit ovat, olipa mittarin merkki mikä hyvänsä. Taitaa olla kuitenkin niin, että tuota perspektiiviä osaa arvostaa vasta sitten, kun on itse sen elänyt jo kokenut.

Ehkä en riittävästi tuonut sitä esiin, että valittaa toki saa ja kannattaa. Olisikohan valituksella vielä suurempi painoarvo, jos saisit kerättyä listaa niistä henkilöistä (erityisesti lapsista, jos edes lasten kohdalla voitaisiin joustaa näistä keskittämispäätöksistä?), joille juuri Freestyle Mini olisi ainoa käytettävissä oleva mittari. Ja mukaan tietysti aukottomat perustelut, miksi näin on.

Itsekään en tyytynyt siihen päätökseen, ettei meidän kunnasta saa ketoainemittaria ja siihen liuskoja. Valittaminen kannatti omalla kohdallani: nyt niitä saa, tai ainakin minä saan. Ihan mutu-tuntumalta veikkaisin kyllä, että täällä meidän pienessä kunnassa joustavuutta löytyy herkemmin kuin Hesassa, mutta eihän se saa sinua estää tekemästä töitä oikean asian eteen.
Kirjattu
D1 - pumppu/humalog

nenne

 • Intoilija
 • Viestejä: 213
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #20 : Joulukuu 15, 2005, 11:46:00 ap »

Eli, tietääkö joku varmuudella saako freestyle miniin liuskoja Helsingistä vai ei?? Ensivuoden puolella, kun ollaan siirytty uuteen valinejakojärjestelmään?

Itse haluaisin välttämättä mittarin jossa on valonäyttö, nopea, ja vaatii vähän verta... Ja pieni koko on eduksi kun on pieni laukku  
Kirjattu

zebra1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4638
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #21 : Joulukuu 15, 2005, 12:59:00 ip »

Nenne, sanoivat viimeksi välinejakelusta, että Freestyleen ei saa enää liuskoja ensi vuoden puolella. Valitettavasti tosiaan, koska on ollut mun mielestä tosi hyvä mittari.
Kirjattu
Levemir, Humalog ja metformiini
Keinotekoisesti hengissä, mutta tiukasti elämässä kiinni

Sofia

 • Matkailija
 • Viestejä: 58
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #22 : Joulukuu 16, 2005, 12:55:00 ip »

Moi,

meidän tytöllä ollut Freestyle Mini käytössä vähän yli vuoden. Ensimmäinen Mini alkoi näyttää kummia lukemia puolen vuoden käytön jälkeen (liekö tippunut lattialle liian usein) ja nyt toinen reistaa liuskan syötössä, ei käynnisty aina kun liuskan laittaa sisään. Patteria syö jonkin verran. Muuten olemme olleet tyytyväisiä.

Pyysimme lääkärin lausunnon siitä että pieni tyttäremme tarvitsee mittarin joka pystyy mittaamaan verensokerin pienestäkin verimäärästä ja myös öisin. Tähän pystyy tietääkseni ainoastaan Freestylen Mini. -> 0,6 mikrolitraa ja portin valo.

Lausunnon veimme terveyskeskukseen jossa johtava lääkäri puolsi pyyntöämme ja toimitti sen välinejakeluun.

Terveydenhoitajan mukaan pyyntömme on hyväksytty ja saamme jatkaa ensi vuonnakin Freestyle Minin käyttöä. Saa tosin nähdä miten viesti on mennyt perille uuteen välinejakeluun.
Kirjattu
Vastarinta on luvallista. Jopa suotavaa.

Sofia

 • Matkailija
 • Viestejä: 58
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #23 : Joulukuu 16, 2005, 12:57:00 ip »

... tietysti 0,3 mikrolitraa tarvitsee tuo Freestylen Mini eikä 0,6 jonka muut mittarit tarvitsevat.
Kirjattu
Vastarinta on luvallista. Jopa suotavaa.

Henkka68

 • Vieras
 • Viestejä: 4
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #24 : Joulukuu 16, 2005, 13:08:00 ip »

Ei saa enää Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla kylläkin. Ovat viisaudessaan päättäneet, ettei mittariin, joka kaikilta ominaisuuksiltaa sopii ylivoimaiseti parhaiten varsinkin lapsipotilaille, ja miksei myös muille, saa enää liuskoja. Seuraaviin mittareihin käsittääkseni jatkossa:  

One Touch Ultra
Accucheck Aviva
Accucheck Compact
Precision Xceed
Ascensia Contour

Kaikki samanlaisia "mötiköitä" ja ominaisuuksiltaan melko samanlaisia, eikä yhdessäkään ole tätä valoa liuskaportissa.

Olen menossa hankintakeskukseen selvittämään perustelut tälle järjettömälle päätökselle. Eiköhän niitä liuskoja kohta taas saa...;-)
Kirjattu

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #25 : Joulukuu 16, 2005, 13:55:00 ip »

Henkka68, onko sulla jo kokemusta tuosta Sofian edellä mainitsemasta tavasta? Eli oletko jo yrittänyt samaa?

Siis tiedätkö, ettei tuo Sofian tapa (siis saada viralliset lausunnot lääkäriltä erityisperusteista ja toimittaa välinejakeluun) menisi läpi Hesassa?
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Sofia

 • Matkailija
 • Viestejä: 58
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #26 : Joulukuu 16, 2005, 16:41:00 ip »

Niin jäi mainitsematta että asumme Helsingissä.
Kirjattu
Vastarinta on luvallista. Jopa suotavaa.

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #27 : Joulukuu 16, 2005, 18:45:00 ip »

Niin, minä pongasin tuon asuinpaikkanne tiedoistasi, Sofia  
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

astrakan

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 910
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #28 : Joulukuu 17, 2005, 11:10:00 ap »

OneTouch UltraSmart:ssa on valo näytössä. Ei ole päällä aina mitattaessa, vaan sen saa silloin kun tarvitsee.

Samat liuskat käy kuin OTU:un ja hoitotiedot sun muut tapahtumat saa syötettyä muistiin. Ollaan tykätty.
Kirjattu
.\:\:/:/.      
:\:\:/:/:.          
:'- ¿ -':.          
( 9 - 9 )'          
-( (_) )            
/'-vvv-'\

TAO

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Re: Freestyle Mini
« Vastaus #29 : Joulukuu 20, 2005, 00:29:00 ap »

Onneksi Porissa vielä saa liukoja tuohon Miniin. Ehdottomasti paras tähän saakka. Tosin muita kokemuksia vain Ultra Smartista. Pikkuisen vaatii totuttelua, mutta en vaihtaisi enää pois. Tosi pieni tippa verta riittää. Oikeasti täällä kehä 3:n ulkopuolella on mukava asua, ei ruuhkia, kaikkea saa ja kaikkialle pääsee kohtuuajassa (lääkäristä ja hoitovälineistä puheenollen) jne.   )

Se Abbotin sokerikello olisi myös kiva, mutta ainakin vielä se on tavalliselle asuntovelalliselle liian kallis (8000 €) !!! Täällä oli lokakuussa esittely laitteesta.
Kirjattu
 

Linkkejä
Ehdota vuoden 2020 diabetestekoa

Julkaistu 23.09.2020 | 08:54