KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: OTUksen käyttöongelmaketju  (Luettu 6771 kertaa)

Nikka

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1108
OTUksen käyttöongelmaketju
« : Helmikuu 16, 2005, 17:16:00 ip »

Pari puutetta pisti heti silmään..

Ensinnäkin: miksi helkkarissa grafiikka ts.tekstit on niin haalean mustia,kun valo on niin onneton?? Varsinkaan hypoissa ei meinaa nähdä yhtään mitään. Jos ajattelee,miten isolla osalla meikäläisistä on jonkin asteisia silmävaivoja,olisi vähän isompi teksti vähän tummemmalla ja vaikka joku vierityspalkkisysteemi ollut ihan näppärä.

Tähän voisi tietysti hypoja ajatellen hommata jonkun puheohjelman, mutta saakohan sen edes? Multa menee hypoissa aina ensin näkö ja tuo teksti on siis ihan onneton.

Mutta sitten varsinainen pulma: onko kukaan saanut poistettua tehtaalla asetettuja tai itse ohjelmoituja ruoka-aikoja? Ts.jos ei halua käyttää tehtaan aikoja eikä asettaa itse omia aikoja vaan mitata jonkinlaisesta nollatilasta ilman viitettä ruokailuun ja kirjata mittauksen yhteydessä missä suhteessa mittaus on ruokailuun,onko se edes mahdollista??

Nimittäin tehtaan asettamat ateria-ajat on ihan metsästä ja ne omatkaan ei aina mene ihan noihin aikoihin mutta jotkut ajat kai pitää sinne tällätä.Nyt monet mittauksista ei kuitenkaan kellonajasta huolimatta ole missään suhteessa aamiaiseen,lounaaseen tms.,joten jääkö sinne muistiin aina merkintä ennen tai jälkeen aamiaisen tai muunruoan vai saako sen jotenkin pois? Sehän ei kerro totuutta,jos ei ole syönyt mitään..

Ihan hienoa,että jollain on välähtänyt tällanen keskeinen seikka,että mittaukset on suhteessa ruoka-aikoihin,mutta siihen se välähduys on sitten näköjään jäänytkin.Ja nykyisin kun jauhetaan sitä joustoa omahoidoss niin tässäpä se sitten on.

Yksi keino on tietysti heti todella kirjata kaikki syömiset ja pistämiset(kuten olen tehnytkin) ja olla välittämättä jos koneen näytöllä tai printissä lukee jälkeen aamiaisen eikä merkintää hiilareista näy,mutta jotenkin se tuntuu sekavalta..
Kirjattu

Ellu

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 823
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #1 : Helmikuu 16, 2005, 17:46:00 ip »

Kokeilin tossa äsken ja tämmönen homma onnistui. Kun painat i:tä ja sieltä kohta päiväraportti. Kun menet esim. edellisen verensokerituloksen luokse ja siinä on joku tietty klo:n aika ja lukee esim. "ennen lounasta". Tämä siis tullut automaattisesti, jos on määritelty ko. aika ennen lounasta olevaksi. Voit kuitenkin muuttaa tekstin, esim "lounaan jälkeen" -tekstiksi, vaikka arvo olisikin otettu määritysten mukaan "ennen lounasta". Ja kun olet ottanut juuri sokerin, niin voit käsittääkseni painaa "ok" ja sieltä sitten muuttaa saman tien eri tekstin, kuin minkä asetus antaisi. Tosta jälimmäisestä en ole kyllä ihan varma, mutta taitaa toimia niin  
Kirjattu

Ellu

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 823
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #2 : Helmikuu 16, 2005, 17:47:00 ip »

Ohjekirjassa luki jotakin näytön tummuuden säädöstä. En ole kokeillut, joten en tiedä tummentaako se tuota melko vaaleaa tekstiä vai mitä se tekee.
Kirjattu

Ellu

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 823
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #3 : Helmikuu 16, 2005, 17:52:00 ip »

En sitten saanut kaikkea kirjoitettua samaan viestiin, joten tässä lähtee kolmas    Puutteena otuksessa on mielestäni se, ettei valikossa ole "ennen välipalaa", "välipalan jälkeen" -kohtia. Myös ennen ja jälkeen iltapalan olisi hyvä olla olemassa. Ruokiin saa välipalan merkattua, muttei sokereita mitatessa. Eli esim. jos päivällä syö välipalan ja ottaa sitä ennen sokerin, niin se on sitten ennen päivällistä tai lounaan jälkeen, ei ennen välipalaa.
Kirjattu

Nikka

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1108
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #4 : Helmikuu 16, 2005, 21:07:00 ip »

Kiitos!

Pitää kokeill josko onnistuisi noin.

Minuakin nyppi tuo,että iltapaöakohtapuuttuui..Jos seurailee hiilareita aterioittain,näyttää oudolta,kun luulee pistelleensä ihan välipaloina niin paljon vaikka se on periaatteessa ateria..pilkun viilausta..

Itse teen tuon välipalakommentoinnin niin,että mittaan sokerit millon mittaan ja heti siitä menen kohtaan lisää lääkitys ja laitan sinne pikainskat ja siitä suoraan kohtaan lisää ateria ja lisään hiilarit. Jos kellonaika ei ole aseteuuma ,onkään aterian kohdalle,mittaus kirjautuu tavallisena  mittauksena.

Nämä kirjaukset pitää tehdä nopeasti,jotta ne kirjautuvat samaan kellonaikaan tai siis mahd.lähekkäin. Tosin en ole kokeillut kaivella löytyykö samalle ajalle kaikki nuo merkinnät vai ovatko ripotellut eri kohtiin.

Eli mittauksiin pitäisi saada kommentoida myös ruoat ja inskat eikä vaan liikuntaa ja terveystietoja.Tai miksei kommentteihin voisi laittaa näitä kaikkia.

Näkyväthän ne joka tqapauksessa printissä mutta selatessa mittaria ne näkyvät eri kohdissa,pöh..
Kirjattu

Miepä vaan

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 775
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #5 : Helmikuu 17, 2005, 08:52:00 ap »

Itselläni on ihan vaan OTU ja latasin neitistä seurantaohjelman. Piirakat on päin honkia, kun ohjelma heittää ruokailuaikoja miten sattuu...
Kirjattu

Miepä vaan

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 775
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #6 : Helmikuu 17, 2005, 14:01:00 ip »

Nii ja oisha se hyvä jos opettelis kirjoittamaan. En siis ladannut sitä mistään neidistä vaan ehkäpä kuitenkin täältä netistä...
Kirjattu

Tintti08

 • Jäsen
 • Viestejä: 187
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #7 : Helmikuu 18, 2005, 12:55:00 ip »

Tulihan se Otus minullekin! Tilasin samalla myös tietokoneohjelman ja kaapelin. Puute on todellakin se, että mittarissa ei ole iltapalalle ennen ja jälkeen merkintöjä! On aivan eri asia onko arvo mitattu päivällisen vai iltapalan jälkeen, nythän tulee sellainen kuva, että ennen nukkumaan menoa arvot ovat päivällisen jälkeen tai yö -arvoja. Tietokone ohjelmassa outoa on, että Logbook -näytössä yöllä mitattu arvo näkyy saman päivän viimeisenä eli päivällisen (iltapalan) jälkeen, kun sen mielestäni pitäisi olla ensimmäisenä ennen aamupalaa (esim viime yönä klo 2.00 mittaus näkyy tänään päivällisen jälkeen). Sekavaa..

Ateria-ajoista: itse asetin ajat sopiviksi, ne pystyi vaihtamaan perusasetus kohdassa (paluu ja ok nappia yhtäaikaa 2 sek). Tosin iltapalan puuttuminen on ongelma.

Mä en ole saanut mittaria päälle ongelmitta: kun laitan liuskan mittariin se lähtee usein vasta kolmannella yrittämällä päälle. Liekkö kyse käyttäjästä vai mittarista? Vaatinee vaan harjoittelua lisää.
Kirjattu
* D1 vuodesta 1981, A-C Insight+Humalog 11/2012 alkaen
* Tyttö -07, D1 todettu 01/2011, 640G+Humalog 10/2013

RAR

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 10917
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #8 : Helmikuu 18, 2005, 13:07:00 ip »

Minulle on ollut myös ongelmana tuo käynnistys. Eli vaikka asetan liuskan koneeseen, se pyytäkin laittakaan koodin oikein ja painamaan OK, eikä sitä liuskan kuvaa niin kuin normaalisti. Ensin luulin, että tein jotain väärin, mutta on tehnyt sen jo pari eri kertaa.
Jos jatkaa temppuilua, otan yhteyttä Celegoon.

Keiju

P.S. olen lähdössä tässä melkein 16-vuotiaan, sydänvikaisen koirani kanssa eläinlääkäriin. Mahdollisesti sen viimeinen matka..  
Sokerit ovat siksi huidelleet tänään 19 ja 3 väliä! Kun ei saa edes murehtia!
Kirjattu

Ellu

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 823
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #9 : Helmikuu 18, 2005, 14:25:00 ip »

Latasin eilen tietokoneohjelman otukselle. Hyvä ohjelma, vaikka muutamia toivomuksia siihen olisi.
Aluksi ongelmana oli kaapeli, sillä mulla on One Touch II-mittarin johto, joka kyllä käy OTU:aan, muttei kunnolla otukseen. Kaapelia pitää pitää tietyssä asennossa, muuten se ei saa yhteyttä otukseen, koska ei mene ihan pohjaan sinne mittarin reikään. Sain kuitenkin vihdoin tulokset koneelle, mutta täytyy hommata uusi johto kyllä tulevaisuudessa.

Ohjelma on erittäin hyvä, sinne saa kirjoitettua kaikenlaisia kommennttejakin, jos haluaa. Se iltapalakohdan puutos on kyllä harmillinen. Ongelmana on myös se, jos nukkumaan mennessä mittaa sokerin, ja mittausaika on puolen yön jälkeen, ohjelma laittaa sokeriarvon automaattisesti "seuraavan päivän" yö-kohtaan. Eli se ohjelma tietenkin katsoo, etä päivämäärä on jo muuttunut, mutta kun usein itse menen nukkumaan puolen yön jälkeen ja otan silloin sokerin, olis mukavaa jos sen saisi vielä sen menneen päivän puolelle merkattua. Onneksi kuitenkin arvoja voi muuttaa käsin, eli poistan ko. arvon sen "väärän" päivän puolelta ja laitan uuden arvon eri päivämäärällä ja ajaksi 23.59. Sitten jos arvo on otettu vaikka klo 01.00 niin voin kirjoittaa sen siihen kommenttikohtaan. Näin saan siis nukkumaan mennessä yöllä otetun arvon näkymään sen edellisen päivän puolella ja taulukkoa on helpompi katsoa. Vähän hankalaa tietysti. Mutta muuten olen todella tyytyväinen ohjelmaan, taitaa vihkot jäädä unholaan  
Kirjattu

Ellu

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 823
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #10 : Helmikuu 18, 2005, 14:27:00 ip »

Ja jaksamista sinulle Keiju koirasi kanssa.
Kirjattu

Nikka

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1108
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #11 : Helmikuu 19, 2005, 01:20:00 ap »

Joo, löytyi vahingossa tämmönen jippo: mittaukselle saa lisättyä kommenteiksi hiilarit ja inskat,jos ei irrota liuskaa välillä vaan tekee nämä kommentoinnin liuska vielä koneessa     Jos ensin mittaa,sitten irrottaa liuskan ja sitten menee ruoka-tai inskakohtaan, ne kirjautuvat erillisille kohdille.Voi olla,että näkyvät pc-ohjelmassa samassa kohtaa mutta mittarissa vain selaamalle erikseen.

Minullakin käynnistyy mitatessa vasta n toisella liuskantyönnöllä     Huono puoli on myös se,ettei meinaa muistaa,että OTUS lämmittelee kaueemin kun simppelimmät kollegansa.Ts tekee omia kommervenkkejään ennen kun käskee asettamaan näytteen.Edelliseen voi laittaa näytteen heti,koska ei tehnyt mitään ylimääräistä.

Se,että iltapala puuttuu kokonaan,saa päivän hiilaritiedot näyttämäänoudoilta.Ts näyttää siltä,että näitä ns välipaloja on hämmästyttävän paljon.

Puute on myös se,ettei hiilaritietoja saa per päivä vaan pienin tarkasteluväli on viikko.Olisi kiva katsoa päivän hiilarit ja päivän inskat,pikat siis.Vai onko joko löytänyt nuo kohdat,minä en ainakaan.

Se inskasuhdesysteemi on tosi vaikealukuinen tai sittenen ole käyttänyt tarpeeksi.

Keijulle jaksamista koiravanhuksen kanssa.Meillä sama on edessä tänä keväänä,kun ei tuo karvahaalaripappa enää paljonb mitään.
Kirjattu

Nikka

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1108
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #12 : Helmikuu 19, 2005, 01:23:00 ap »

äh,siis ei jaksa enää paljon mitään..
Toinen koirani (siis se koirahan oli täällä kirosana,mutta tämä on hyvin diabeettinen koirakeskustelu) kuoli vuosi sitten ja sillon olin n 3 viikkoa 25-33 sokereissa vaikka ei tullut syötyä paljon mitään  
Kirjattu

Evelyn

 • Jäsen
 • Viestejä: 113
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #13 : Helmikuu 19, 2005, 12:22:00 ip »

Mä tilasin tuon otuksen eilen ja lupasivat laittaa postiin samana päivänä. Tätä ketjua lueskellessa rupesin kuitenkin miettimään oliko niinkään hyvä idea. Puuttuuko mittarista kokonaan iltapala-kohta vai eikö sitä saa vaan määriteltyä itse? Onko tuo mittari teidän mielestä ollut (tällä käyttökokemuksella) hintansa väärti? Eli oletteko tyytyväisiä hankintaanne?
Kirjattu

Nikka

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1108
Re: OTUksen käyttöongelmaketju
« Vastaus #14 : Helmikuu 19, 2005, 14:39:00 ip »

Kyllä!Mun mielestä OTUS on enemmän kun hintansa väärti. Mahdollisuuksia tehostaa seurantaa ja muuttaa hoitoa heti,on aika paljon enemmän kun aiemmilla simppeleimmillä vehkeillä.

Mutta enemmän nuo puutteet on sellaisia,että tulee tunne,että laitteen suunnittelussa tai parantelussa ei ole kysytty  käyttäjien ehdotuksia tai kokemuksia vaan ne on tehnyt joku suunnitteluja,jonka tietämys deen hoidon kuvuioista jää sellaiselle yleiselle tasolle.Käytössä moni juttu toimii paremmin kun aiemmissa mittareissa,mutta ne olisi silti voinut tehdä vieläkin joustavimmiksi.

Voiskohan jonnekin laittaa palautetta noista jutuista..tai jonkun isomman,yhdessä pykätyn version ehdotuksista.Se pitää tietysti laittaa jonnekin huitsin kiinaan mutta kai noista voi laittaa palautetta,kun tarkoitushan on käytännön kokemusten pohjalta kehittää tuotetta..

Muuten se käynnistysjuttu: mittari tosiaan käynnistyy heti kun liuskan laittaa sisään.Paha vaan,sitä ei kyllä huomaa mistään    Mutta koittakaas laittaa liuska sisään ja heti perään laittaa valo päälle niin huomaatte,että OTUS jo kaikessa pimeydessä tekee säätöjään ja tarkistuksiaan ja aika pian tulee näyttöön kohta: aseta verinäyte..tyhmää..Ei siis mene auromaattisesti lifescannin logoon tai mikä se kohta nyt on minne menee muuten,jos käynnistää ilman liuskaa.

Anteeksi, nyt  on ihan kamala kire,tulee virheitä kirjoitukseen mutta en ehdi korjata         Koittakaa saada selvää..
Kirjattu
 

Linkkejä