KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Käynnistys  (Luettu 2066 kertaa)

MariH

 • Aloittelija
 • Viestejä: 47
Käynnistys
« : Toukokuu 09, 2005, 14:54:00 ip »

No niin, kirjoitin viestin jo kertaalleen, kunnes 2-vuotias neitokainen pääsi käsiksi koneeseen...katsotaan montako kertaa galluppi vielä ruudulle napsahtaakaan.

Galluppia siis pukkaa käynnistyksestä, eli millä viikolla teillä on käynnistys aloiteltu, jos sitä on tarvittu?

Aihe kiinnostaa minua sikäli kovasti, kun itsellä on menossa rv 36+6 ja vauveli on jo 3,5 kiloinen, mutta Kysin lääkärit eivät ole ollenkaan kiinnostuneita käynnistämään synnytystä yhtään aiemmin kuin nähtävästi 39 viikolla. Keskiviikkona minulla on äitiyspolilla käynti, joten siellä varmaan tulee lisäinfoa.

Sehän tässä vähän hirvittää, kun eka tyttö oli painoarviota suurempi 600 grammaa ja tämä nykyinen on jo tällä hetkellä n. 500 g painavampi kuin eka samalla viikolla, joten jokohan sitä saa 5 kiloisen vääntää sitten 39 viikolla alakautta...sektio on kyseessä vasta sitten, jos synnytyksen kulku niin vaatii, muuten yritetään alakautta.

Minulle on useampaankin kertaan tässä raskaudessa äitiyspolilla sanottu, että "meitä täällä lähinnä kiinnostaa vain sikiön hyvinvointi..." nytkin käynnistyksen lykkäämistä perusteltiin sillä, että keuhkot ei ehkä ole kypsät. No, ei niitä olla kyllä mitenkään tarkasteltukaan. Elikkä ei äitillä niin väliä, vauva on tärkein. Toki niinkin, mutta minunhan se pitäisi se synnytyskin saada kohtuullisesti hoidettua, eikä olisi suuria haluja ratkeilla tuolta alaosastosta ihan hirveitä määriä...kieltämättä hirvittää vähän.
Kirjattu

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Re: Käynnistys
« Vastaus #1 : Toukokuu 09, 2005, 16:30:00 ip »

Hmm. Itse olin käynnistettävänä/sektiojonossa vkolla 37, mutta tuo johtui enempi siitä, ettei vauvalla kuin itsellänikään kaikki ollut erityisen hyvin, joten haluttiin hoitaa homma mahdollisimman nopsaan pois mutta kuitenkin niin, että keuhkot olisivat jo kypsät (jolloin vältytään hengityskoneen käytöltä).

Käytännössä sanoivat, että ovat nyt tehneet niin paljon keuhkojen kypsyyskokeita, että empiirisesti tulleet tulokseen vkon 37/38 olevan yleisin hetki (diabeetikkojen) vauvojen keuhkojen kypsymiselle.

Eli eivät varmasti halua kiirehtiä synnytystä turhaan, jollei nyt oikeasti kiire ole - meillä tehtiin kuitenkin lapsivesitesti vkon 37 alussa, joka sitten käynnisti synnytyksen (jota piti sitten jarrutella vuorokausi, kun oli vielä täydet pitkävaikutteiset päällä, ja sen jälkeen taas sitten käynnisteltiinkin, jotta saatiin ns. täysi höyry päälle ;-)

Yhteenvetäen: eivät välttämättä testaakaan enää erikseen lapsivedestä (tilastollinen todennäköisyys kertoo saman asian riittävällä tasolla) ja jos ei mitään muuta erityistä painavaa syytä ole (ilmeisesti pelkkä diabetes ei sellainen ole?), homman annetaan mennä vkolle 39.

Tsemppiä hurjasti!
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

santsu.

 • Veteraani
 • Viestejä: 1624
Re: Käynnistys
« Vastaus #2 : Toukokuu 09, 2005, 16:43:00 ip »

sama homma kiinnostais muakin.mutta sen osaan ainakin noista keuhkoista sanoa että meillä ne oli jo kypsät viikon 35 lopulla.lapsivesipunktiolla tuo siis todettiin.leikkauspöydälle pääsin parin päivän kuluttua tuosta.
Kirjattu
*Saat sen mistä luovut*

myrskynäiti

 • Vieras
 • Viestejä: 15
Re: Käynnistys
« Vastaus #3 : Toukokuu 09, 2005, 18:08:00 ip »

Meillä esikoinen käynnistettiin viikolla 37, edellisenä päivänä tehtiin lapsivesipunktio.
Tytölle tehtiin lvp viikolla 35+2, jolloin keuhkot olivat epäkypsät, joten odotettiin vielä viikko ja sitten olikin meidän tytöstä jo tullut enkeli  
Naistenklinikalla taidetaan tehdä kaikille d-äideille lapsivesipunktio???
Tässä raskaudessa on lääkärit sanoneet, että viimeistään viikolla 37 käynnistetään, aiemmin, jos vauva on makrosominen.
Kirjattu

kaima

 • Vieras
 • Viestejä: 5
Re: Käynnistys
« Vastaus #4 : Toukokuu 25, 2005, 00:16:00 ap »

Hei,
meille tehtiin Kättärillä lapsivesipunktio 37+1, jossa todettiin
EPO-arvo oli normaali 8 (raja-arvo 11)
Keuhkot epäkypsät 26 (raja-arvo 35)

38+1 Ultrattiin ja katsottiin että vauva harjoittelee hangitysliikkeitä, eli se viittaa siihen, että keuhkot ovat kypsät.

Eli synnytys käynnistetään 38+4
Kirjattu

Naina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 49
  • www.luolalaboratorio.com
Re: Käynnistys
« Vastaus #5 : Toukokuu 25, 2005, 05:47:00 ap »

Mulle tehtiin sektio rv 37+5 ja noita keuhkoja tutkittiin kolmeen kertaan eivätkä kuulemma olleet vielä kypsät edes tuolloin 37 viikolla. Ktg:ssa ilmeni laskuja, joten oli paras ottaa vauva ulos vaikkei keuhkot ihan valmiit vielä olleetkaan. Painoarvio oli toisilla lääkäreillä rv 37 jopa 5000g ja toisilla vain 4500g.

Syntymäpaino kuitenkin "vain" 4190g ja hyvin ne keuhkot tuntui toimivan, ainakin ensimmäiset 4kk  
Kirjattu
 

Linkkejä