KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Diabetes+retinopatia=sektio?  (Luettu 1617 kertaa)

Valaskala

  • Vieras
  • Viestejä: 20
Diabetes+retinopatia=sektio?
« : Helmikuu 24, 2005, 22:04:00 ip »

Minulla on 1-tyypin diabetes ja retinopatiaa vuodesta2002. Silmiä laaseroitiin alkuraskauden aikaan kahdesti. Naistenklinikalla sanottiin aluksi, että silmälääkäri päättää, että voiko alatiesynnytys olla mahdollinen vai ei. No, silmälääkäri oli sitä mieltä, ettei alatiesynnytykselle ole mitään rajoitteita. Seuraavalla kerralla naistenklinikalla synnytyslääkäri sanoi, ettei alatiesynnytys ole mitenkään mahdollinen ja että silmälääkäri oli väärässä. Sektio ja piste! Synnytyslääkäri pelotteli että tulen sokeaksi, jos yritän alatiesynnytystä.
Nyt minulla on ihana poika, joka syntyi sektiolla vajaa vuosi sitten. Mietin kuitenkin yhä, että olisiko alatiesynnytys ollut mahdollista. Onko muita äitejä, joilla on ollut retinopatiaa? Onko synnytetty alakautta vai sektiolla?
Kirjattu

Kateriina

  • Jäsen
  • Viestejä: 134
Re: Diabetes+retinopatia=sektio?
« Vastaus #1 : Helmikuu 25, 2005, 15:09:00 ip »

Hei A.H.!

Olen D1 ja molemmissa silmissä on retinopatiaa, hoidettu laserilla mutta ainakin tällä hetkellä näyttäisivät olevan kunnossa. Juuri eilen oltin silmänpohjakuvauksessa. Ja olen raskaana, meneillään rv 15+3.

Olen elätellyt toivoa, että synnyttämäään pääsisin alakautta, mutta nyt sekä silmälääkäri että diabeteslääkäri sanoivat, että eivät suosittele alakautta synnyttämistä. Siis vaikka silmät nyt olisikin ihan kunnossa, eikä mitään muutosta pahempaan raskauden aikana tulisikaan, voi synnytyksen aikaan saama paine reväyttää suonia, tai laserilla paikattu kohta voi kokonaan lähteä irti... En nyt muista ollenkaan miten he sitä kutsuivat, mutta siis joku osa silmästä voi irrota siitä paineesta kokonaan.

He siis ovat sitä mieltä, että kun tuo riski, että silmille jotain tapahtuu, on olemassa ja tunnetaan, miksi sitä ottaa? Toki voi olla, että kaikki menisi hyvin, mutta entä jos näkö vaikka ei enää pelaisikaan synnytyksen jälkeen??? En tiedä onko vaikutusta sillä, kuinka paha retinopatia on kyseessä, mulla molemmat silmät on laseroitu täyteen...

Siis vaikka kovasti toivoin pääseväni luonnolliseen synnytykseen, taidan suosiolla kuunnella lääkäreitäni. Onhan se kiva että vauvan syntymän jälkeen on toimivat silmät, joilla ihailla uutta tulokasta!
Kirjattu
 

Linkkejä