KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Korkeampi Hba1c ja suunniteltu raskaus?  (Luettu 1264 kertaa)

Guest

  • Vieras
Korkeampi Hba1c ja suunniteltu raskaus?
« : Syyskuu 16, 2004, 12:59:00 ip »

Meillä on yksi tyttö 3v. Sokerit olivat mallillaan eli alle 7,5 koko raskauden ajan. Siis hba1c:t. Tyttö kasvoi vaan ja lopulta leikattiin kiireellisenä sektiona vko 36+5 kun sydänkäyrä alkoi huonota. Täysin terve tyttönen tuli    Nyt olen jo 2 vuotta yrittänyt saada tota arvoa alemmas mutta ei, se on juuttunut 8,2:een. Alkaa olla vähän kiire jo tän pikkukakkosen kanssa sillä tarvitsen myös raskaita lapsettomuushoitoja. Niinpä ajattelin, että näillä arvoilla lähtisin nyt lapsettomuushoitoihin jo. Meneehän siinä kuukausi tai pari ennen kuin on edes mahdollista olla raskaana. En vaan enää kestäisi odottaa, masentaa ja v..tuttaa kun haluaisin edes aloittaa ne hoidot! Ja gyne sanoi, että koska edellinen raskaus oli vaikea niin seuraava (ja viimeinen) kannattaisi hoitoineen aloittaa mahdollisimman pian ennen minkään lisäsairauksien tms. ilmentymistä. Diabetes ollut mulla jo 22 vuotta ja ikää nyt 28v. Onkohan tää nyt ihan tyhmä suunnitelma?
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Korkeampi Hba1c ja suunniteltu raskaus?
« Vastaus #1 : Syyskuu 16, 2004, 14:11:00 ip »

Onko sinulle selvinnyt miksi tuo hba1c ei laske? Tuolla toisessa ketjussa (olikohan se nyt zebran aloittama) oli puhetta mm. kuukautiskierron vaikutuksesta sokereihin. Siellä moni oli selvittänyt hormoneiden vaikutusta sokereihin mittaamalla ahkerasti läpi kierron ja sitten tehnyt siitä päätelmiä. Itsellenikin paljastui juuri hormoneiden vaikutus sokereihin syyksi siihen, etten saanut pitkäaikaista alle kasin. Ja jotta tuo asia selvisi, mittasin pari-kolme kuukautta joka päivä 6-10 kertaa sokerit.

Tuohon uskaltaako hoitoihin lähteä 8,2 pitkäaikaisella en osaa sanoa mitään. Minulla pitkäaikainen oli 7,9, kun tulin viime talvena raskaaksi (itse asiassa ennen tuota raskaaksi tuloa vuoden ajan oli kaikki pitkäaikaiset alle 7,2, mutta kuin kohtalon oikusta juuri ennen raskaaksi tuloa sitten nousi). Tuosta 7,9 arvosta on tultu nyt 6,5 %.iin eli hyvin on laskenut.

Vielä loppuhuomautuksena, että ikää minulla on jo 33 vuotta ja d1:tä takana 22 vuotta. Ensimmäistä lasta odottelen nyt ja jos kaikki menee hyvin, niin lisääkin lapsia toivoisin.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Korkeampi Hba1c ja suunniteltu raskaus?
« Vastaus #2 : Syyskuu 16, 2004, 14:28:00 ip »

Kiitos kanervalle    Mulla on PCO eikä omaa kuukautiskiertoa oikeastaan ollenkaan. Syytä sille miksi sokeri ei ole laskenut ei varsinaisesti ole löytynyt. Saisin varmaan itsestäni vielä vähän enemmän irti kunhan oikein tsemppaisin mutta haluaisin aloittaa ne hoidot ja superhypertsempit yhtäaikaa. Mulla on aina (paitsi raskauden aikana) ollut noi sokerit tossa 8-8.5 joten voi kai se olla jotenkin luontainenkin tila mulle?? Lisäsairauksia ei ole mitään, silmänpohjatkin vuoden aikana vaan menneet parempaan kuntoon.
Kirjattu
 

Linkkejä