KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6974 jäsentä  •  418238 viestiä  •  19999 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Riikka Lindholm, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Remissioko yllättäen  (Luettu 1318 kertaa)

zarmatt

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Remissioko yllättäen
« : Tammikuu 26, 2005, 19:29:00 ip »

Hei!

Tyttömme 3v (13 kg) sai diabetesdiagnoosin marraskuussa 2004 eli 2 kk takana ja sokerit ovat heitelleet aina 3-20 välillä. Käytössä levemir ja novorapid.

Viime viikolla inskaa meni jo yhteensä 6-7 yksikköä, kunnes...
Siirryimme lääkärin kehotuksesta antamaan levemirin 2 osassa (aamu 7 ja 14). Näin aikaisin koska (oma tuotanto kai) on aina aamuksi laskenut sokrut normaalitasolle huolimatta siitä millä tasolla on illalla oltu. (Tippunut vaikka 23 klo 24-03 välisenä aikana 5-6:een)

Maanantaista lähtien ei sitten ole tarvittukaan muuta kuin 1+1/2 levemiriä eikä sokerit muutu mihinkään 4,4-8,2 väliltä. Tänään jopa 4,4-6.

Huomasimme maanantaina onneksi jättää novon pois kun tuntuivat oudon alhaisilta aamusokerit (mittaus ennen ulkoilua)siihen verrattuna missä ne ovat yleensä olleet.

Samoin eka iltana kun olimme tottuneet että illalla nousee vaikka pistää sen novoa minkä uskaltaa ja nyt syötimme jo hädissämme kun sokerit olivat alle 6. (Huom! siripikään ei nosta juuri mitään kun kk sitten jo 1 siripiri nosti 3-5:lla ).

Tänään tyttö kävi polilla ja eivät keksineet mitään muuta kuin remissio. Ei mahatautia vaikka epäilimme jo hiilarien imeytymistä, paino noussut viikon takaisesta poliajasta, normaali kunnossa.

Voiko remissio alkaa vielä tässä vaiheessa? Muita samansuuntaisia kokemuksia?
Kauan kestänyt
Uutta haimaakan (tai soluja) ei liene itsestään kasvanut (Tiedän että vakavalla aiheella ei kai saisi vitsailla, mutta kun tuntuu että loman sai itsekin ainakin pariksi päiväksi, kun ei tarvitse ihan niin tarkkana olla kun vain vähän pitkävaikutteista mukana).

Mittausten keskiarvo oli viiko sitten vielä 13 nyt tänään ja eilen 5,5. Pitkäaikainen viimeviikolla 7,9
Kirjattu

zarmatt

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Re: Remissioko yllättäen
« Vastaus #1 : Tammikuu 26, 2005, 19:50:00 ip »

Lisäystä vielä sen verran että silloin kun sairaus todettiin ja kokeet otettiin tuli muutaman viikon päästä tulos että omaa tuotantoa ei pitänyt olla juuri yhtään. Vähemmän kuin testin alaraja oli. Oli kai saarekesolukoe tms.
Kirjattu

Rinkeli

 • Jäsen
 • Viestejä: 100
Re: Remissioko yllättäen
« Vastaus #2 : Tammikuu 27, 2005, 08:07:00 ap »

Hei,
tungenpa tähän aikuisen D1:sen aatoksia. Kun kerran Lantus-kynäni hajosi olin käytännössä vuorokauden liian vähällä perusinsuliinilla ja pelasin pikainsuliinilla. Lantusta riittää vuorokaudeksi 15 yksikköä, Humalogia meni 3 yks kahden tunnin välein eli vuorokaudessa teki huimat 36 yks ja ruokainsuliinit vielä päälle!

Jos perusinsuliinivaikutus puuttuu niin pikaa saa tosiaan tökkiä hullun lailla, että sokeri laskisi mihinkään, aivan niinkuin teillä aiemmin iltaisin.

Jospa teillä nyt Levemirin vaikutus osuu niin nappiin elimistön oman aineenvaihdunnan tarpeisiin, että insuliinin tarve on siksi pienentynyt huimasti?

Arvailua tietysti tämäkin...
Kirjattu

paulina

 • Matkailija
 • Viestejä: 84
Re: Remissioko yllättäen
« Vastaus #3 : Tammikuu 27, 2005, 09:08:00 ap »

Meillä ainakin sairaalassa sanottiin että kun insuliinihoito aloitetaan, niin se yleensä lisää omaa tuotantoa alussa ja sitten jossain vaiheessa vähenee ja aikanaan loppuu kokonaan. Meillä on tyttö sairastanut viime juhannuksesta, ja pari viikkoa sitten laskettiin insuliiniannosta entisestään. Näin meillä, kesällä selviää että kuinka paljon on omaa tuotantoa.
Kirjattu
tuska jalostaa

Lilja

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 425
Re: Remissioko yllättäen
« Vastaus #4 : Tammikuu 27, 2005, 12:28:00 ip »

Poikamme on sairastanut elokuusta -04 alkaen.Insuliiniannokset ovat alkuvaiheesta pienentyneet reilusti.Alun Lantus -annostus oli 8ky,tällä hetkellä se on 5ky.
Ennen joulua annosteltiin 3ky. Soitin sairaalaan ja ihmettelin vähenevää insuliinitarvetta. Siellä todettiin, että remissio voi toimia niinkin, että se on välillä aktiivisempaa ja sitten heikompaa.
Mahdollista omaa tuotantoa  tai sen määrää ei olla tutkittu missään vaiheessa.
Kirjattu
"Löydän tien tai teen sen itse"

zarmatt

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Re: Remissioko yllättäen
« Vastaus #5 : Tammikuu 27, 2005, 16:15:00 ip »

Nyt menee levemiriä 1+1/2 ja huomenna pakko tiputtaa 1/2+1/2, kun aamupäivällä meinaa laskea sokrut alle 4:äänkin hetkittäin. Tänään 3.9-4.6 (6 mittausta). Eilen illalla nousi jopa 6,6:een (vrt. aiemmin sokrut 14-22)

Parhaimmillaan levemiriä meni kuitenkin jo 2,5 yks aamulla.

En millään jaksa uskoa pelkästään aiempaan inskavajaukseen illalla. Olisiko tuo iltapäivän pitkävaikutteinen herätellyt omaa tuotantoa?
Kirjattu

zarmatt

 • Aloittelija
 • Viestejä: 31
Re: Remissioko yllättäen
« Vastaus #6 : Tammikuu 28, 2005, 07:43:00 ap »

Moi!

Taisi syykin selvitä. Tänään tuli oksennus ja ripuli eli saattanee olla kuitenkin mahatautia. Ihmeen oireeton kuitenkin jos koko viikon pöpö ollut. Vai vaikuttaneeko gefiluskapselit joita syönyt pienestä saakka.

Onneksi ei ole nyt kuin minimiannos levemiriä pistettynä. Kotona toistaiseksi, kun syö ja juo jotain kuitenkin.
Kirjattu
 

Linkkejä