KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418361 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Humpy Dumpy, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: sisältää valitusta  (Luettu 7977 kertaa)

EJ52

 • Aloittelija
 • Viestejä: 33
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #15 : Joulukuu 13, 2004, 09:00:00 ap »

Hei reeta ja hyi hitto!

Ettekö te näe, mikä pistää äidit valittamaan, heillä on niin suuri huoli omista rakkaista
lapsistaan, antakaa heidän valittaa, palstan on tarkoitus olla purkausväylä kaikille, eivät he halua teitä diabeetikkoja valituksellaan masentaa tai syyllistää.
Kun ihmisellä on yksin hoitovastuu lapsesta valitus on täysin oikeutettua, jo pelkästään tänne kirjoittaminen voi auttaa, älkää te ottako pois heiltä tätä  mahdollisuutta.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #16 : Joulukuu 13, 2004, 09:21:00 ap »

Varmasti jokainen vanhempi soisi itselleen sairauden kuin lapselleen!
Lapsettomien on turha tulla antamaan kommentejaan äideille!He eivät voi tietää, miten paljon lapsen sairaus voi satuttaaa ja se huoli ei katoa koskaan!
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #17 : Joulukuu 13, 2004, 09:32:00 ap »

Tämä aihe on lähtenyt rönsyilemään laidasta laitaan.Ymmärrän hyvin diabeetikko-lapsen huoltajan hoitoväsymyksen,mutta myös sen, että diabeetikkoa tällaiset kirjoitukset satuttaa.
Kukaan ei ole lapselleen tai itselleen tätäkään sairautta valinnut saati halunnut.
Elämässä joutuu välillä ottamaan vastaan ikäviäkin asioita,kuten diabeteksen. Se ei lähde kulumalla tai manipuloimalla pois.Sen kanssa vaan on jotenkin elettävä.
Äitinä on jatkuva huoli diabeetikosta.Yövalvomiset ja hypojen korjaukset aiheuttavat hoitoväsymystä,mutta itse sairaudesta kärsii eniten diabeetikko.
Koska me ihmiset emme ole koneita,vaan tunteet ja muu vointi vaihtelee,olemme eri päivinä eri voinnissa.
Diabeetikko tarvitsee enemmän tukea ja ymmärrystä kuin ns.normaali lapsi.En oikein ymmärrä,miten vanhempia ärsyttää lapsen vingunta olon ollessa huono.Eikös lapsi silloin eniten tarvitse apua ja hellyyttä? Kyllä aikuisen on koottava itsensä ja voimavaransa ja olla näyttämättä hermojen menetystä lapselle.
Jos hoitovastuu alkaa olla ylivoimaista,on haettava apua.
Äitejä on ympäri vuorokauden hoitamassa työläämpiäkin lapsia esim.vaikeasti kehitysvammaisia,halvaantuneita ym.
Joskus kannattaisi vierailla tällaisissa perheissä hakemassa näköalaa. Voisi oma elämäkin tuntua jokseenkin helpolta sellaisen jälkeen.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #18 : Joulukuu 13, 2004, 11:44:00 ap »

Kiitos ed. kirjoittaja. Syylliseksi tässä itsensä jo melkein alkoi tunteen, kun sairastaa . En minäkään ilman vinkumista selviä tästä sairaudesta ja tietenkin äidille vinkun, kelle muulle?

"Lapsettomien on turha tulla antamaan kommentejaan äideille!" Ja hölöpölö tämän kirjoittaja. Miksi emme saisi tulla pitämään jonkun d-lapsen puolta. Kirjoitattehan tekin diabeteksesta vaikka ette sitä edes sairasta.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #19 : Joulukuu 13, 2004, 12:13:00 ip »

Nyt sinä "hyi hitto" olet vahvasti väärillä jäljillä! Totta kai d-lapsien puoltahan me kaikki kai pidämme ja kaikkien lapsien puolta, eihän kysymys nyt olekaan siitä!
Jokainen joka sairastaa ja jokaisen omaiset kyllä tietävät, mitä arkemme on...
Miksi emme voisi tukea ja auttaa niitä, jolla juuri nyt tuntuu voimat hiipuvan.
Ei ole tarkoitus riidellä palstalla, kuka saa sanoa mitäkin.
Jokaisella on oikeus sanoa mielipiteensa, kiitos siitä!
Toivon keskustelun avaajalle paljon voimia ja hae apua, sillä lapsesi lapsesi tarvitsee sinua !
Kirjattu

paulina

 • Matkailija
 • Viestejä: 84
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #20 : Joulukuu 13, 2004, 12:25:00 ip »

ap kirjoittaja:
Sehän siinä niin  hauskaa onkin... kaikki tuntee syyllisyyttä. Lapse, vanhemmat.... ja kun se syyllisyy tulee jo siitä AJATTELUSTA. Ehkä ei ois pitäny kirjottaa mitään, ajattelin että ehkä on muita samassa tilanteessa. Kun itse ei voi hyvin ja koko ajan on hirveä huoli takaraivossa niin ei jaksa mitenkään rakentavasti ajatella. Puhumattakaan siitä syyllisyydestä että ei ole tarpeeksi hyvä vanhempi eikä ja tukeeko lasta tarpeeksi ja millä tavalla että kasvais itsenäiseksi mutta ei liian aikaisin. Ja mitä sitten kun itse ei jaksa ja on todella huono päivä. Ja lapset sairastaa, nytkin angiina, ja ruokaa ei tahdo mennä ja huoli vaan kasvaa. Lapsia tai vanhempia...molempia välillä väsyttää... ja unohdetaan tämä tällä kertaa, kirjoittelen joskus kun tulee järkevämpää tekstiä positiivisesta aiheesta.
Kirjattu
tuska jalostaa

paulina

 • Matkailija
 • Viestejä: 84
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #21 : Joulukuu 13, 2004, 12:48:00 ip »

ja vielä lisää... tarkoitukseni ei ollut ketään loukata, rakastan lapsiani, ei sille diabetekselle mitään voi. Yritinkin vähän purkaa tunteita jotta en kaataisi niitä lapsen niskaan ja jaksaisin hänelle olla läsnä. Niin ja ovathan ne lapset muutenkin välillä väsyttäviä hoidettavia, ei siihen diabetestä tarvita. Kaikkihan me ollaan jonkun lapsia, ei ollut kenenkään lapsen mieltä tarkoitus pahoittaa. Ja vielä siihen kun mainittiin että diabeetikko kärsii eniten. TOTTAKAI, ja se tekee vanhemman vastuusta ehkä vielä vaikeampaa koska hoidat toisen ihmisen sairautta mutta et pääse hänen päänsä sisälle ja tunne hänen tuntemuksiaan. Eli vanhemmalla on oman lapsensa henki siinä kyseessä, kyllä se vähän stressiä aiheuttaa. Koitetaan kaikki jaksaa hoitaa itseämme ja toisiamme sulassa sovussa!
Kirjattu
tuska jalostaa

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #22 : Joulukuu 13, 2004, 14:39:00 ip »

Ensinnäkin voimia sulle ja meille kaikille, joiden rakas sairastaa tätä v-mäistä sairautta.

Haluaisin sanoa että suru, huoli ja murhe sairaudesta on suurempi vanhemmilla kuin sairaalla lapsella vähintään siihen saakka kunnes lapsi alkaa ite ottamaan hoitovastuuta. Pieni D:n sairastaja on normaali lapsi joka ei paljon sairauttaan ajattele eikä varsinkaan osaa murehtia tulevaa. Toisin kuin me aikuiset... Voimia kaikille!
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #23 : Joulukuu 13, 2004, 19:30:00 ip »

Hyi hitolle - Tarjoudupa hoitamaan esim. n. 1 vuotiasta lapsidiabeetikkoa pariksi viikoksi yhtäjaksoisesti, yksinäsi, 24 tuntia vuorokaudessa, niin uskallan luvata, että diabetes ja HOITOVÄSYMYS avautuu sinullekin uudesta erilaisesta näkökulmasta, kun on vastuussa toisen ihmisen elämästä.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #24 : Joulukuu 13, 2004, 19:54:00 ip »

Mitä vielä marttyyrit?
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #25 : Joulukuu 13, 2004, 19:56:00 ip »

Kuka käskee tehdä lapsia ilman miestä, Ajatelkaa ennen kuin menette sänkyyn, että lapsenne voi sairastua ja olette hänestä vastuussa.
Kirjattu

äskoo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13386
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #26 : Joulukuu 13, 2004, 20:39:00 ip »

Hyi hitto, pitäisiköhän sinun mennä mittaamaan sokerit, kun olet noin ilkeällä päällä?  

Joskus se väsymys vain iskee, on sitten kysymys itsestä tai lapsesta. Missäs sitten voi huokaista väsymystään, jos ei tällä palstalla? Pelkkä asian sanominen ääneen auttaa usein ja sitten jo taas jaksaakin.

Kyllä oman lapsen sairastaminen ahdistaa yhtä paljon kuin oma sairastaminen, jos ei enemmänkin! Eikä tässä ole kysymyksessä mikään kärsimyskilpailu, vaan henkisen tuen antaminen lähimmäiselle.  
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu Spirit 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #27 : Joulukuu 13, 2004, 21:38:00 ip »

Onpas aikamoista keskustelua, ihan pakko kirjoittaa omakin kommentti.
Ensinnäkin sinulle Pauliina, ymmärrän todella hyvin väsymistäsi. Itselläni 6 vuotias diabeetikko, jolla ollut myös muita sairauksia vauvasta asti, yöt huutanut lähes 3-vuotiaaksi. Shokkiin mennyt yöllä, josta johtuen olen valppaana koko ajan, enkä pysty oikein hyvin edes nukahtamis lääkkeillä nukkua, tässä ihan pikaversio meidän elämästä. Kehoitan sinua hakemaan apua, olisiko esim MLL:n kautta saatavilla joku luotettava hoitaja? Tiedän tunteen, kun ei ole ketään jota pyytää. Olemme olleet samassa tilanteessa, toki minulla ollut mies apuna. Nyt on parempi tilanne, mummo hoitaa ja sitten parikymppinen lähihoitaja välillä hoitamassa, todella pätevä.  En voi ollenkaan käsittää, että miten olet tähän asti jaksanut, jos et ole moneen vuoteen mihinkään päässyt. Ja minä aina protestoin sitä vastaan, jos joku sanoo esim, että et voi olla väsynyt koska olet terve.  Meillä jokaisella on oma elämän tilanne ja omat murheet, niinkuin sinullakin "Hyi hitto". Kukaan EI voi sanoa, miten toinen ihminen tuntee.  päättelen, että sinä hyi hitto olet suht nuori, ymmärrän hyvin, että sinua risoo sairautesi, niinkuin meitä lasten vanhempiakin voi välillä risoa, vaikkemme sitä voi lapsille tietenkään näyttää. Olisiko sinun aiheellista jutella esim. diabeteshoitajan tai jonkun muun kanssa, että pääsisit eteenpäin myös oman surutyösi kanssa, sillä sitähän sinä joudut tekemään. Jos olisi mahdollista, ottaisin diabeteksen lapselta itselleni, mutta kuten hyvin tiedämme se ei ole meidän valintamme, kuka sairastuu. Sopeutumista on kaikilla osapuolilla. Ja välillä omaa lasta katsellessa, joka tosiaan vasta 6-vuotias, tuntuu että itse kärsin enemmän hänen sairaudestaan kuin  hän itse. Toki tiedän, että vaikeitakin aikoja varmasti ainakin isompana tulee. Ja ymmärrän todellakin, että nämä tuntemukset ja kaikki muut kuuluvat asiaan. Pauliina ei varmaankaan ole tarkoittanut ketään kirjoituksellaan loukata, mielestäni se oli hätähuuto. Niinkuin vähän ymmärsin sinultakin "hyi hitto", että haluaisit ehkä jutella pahasta olostasi. Mutta ei ehkä ole ihan oikea paikka kommentoida loppuunväsyneelle ja ikuista vanhempien syyllisyyttä kantavalle, jopa itsetuhoisia ajatuksia omaavalle yksinhuoltaja äidille. Nuo sanasi tuntuivat aika loukkaavilta, ymmärrän toki kiukkusi, mutta asiat voi myös ilmaista monella tavalla. Me pikkulasten vanhemmat elämme eri tilannetta kuin murrosikäiset, ehkä siinä tämä näkemysero. Eli eiköhän olla vähän ymmärtäväisempiä, puoli ja toisin.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #28 : Joulukuu 13, 2004, 21:45:00 ip »

Vielä jatkoa edelliseen, "hyi hitto", tuo kommenttisi, että miksi teette lapsia. Lapsia ei "tehdä", niitä saadaan ja elämän tilanteet muuttuu. Kukaan ei voi (onneksi) tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Joskus käy niin, että toinen vanhemmista kuolee, tai muuten vain ei yksinkertaisesti voi yhteis eloa jatkaa. Eli yksinhuoltaja voi olla monesta syystä ja tahtomattaan, on aika epäreilua sanoa noin kun kommentissasi sanoit.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: sisältää valitusta
« Vastaus #29 : Joulukuu 13, 2004, 21:46:00 ip »

Menkää mielenterveysongelmista ja väsymyksestä kärsivät vanhemmat kirjoittamaan jonnekin mielentervyssivuille, niitähän on netti täynnä.
Tämänkin osion nimi on lapset ja diabetes, ei väsyneet äidit.
Oli niin karsea tuon aloittajan juttu, että kyllä tosiaan oksennus pääsi.
Kirjattu
 

Linkkejä