KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6960 jäsentä  •  418038 viestiä  •  19985 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi milkavainamo, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: mitä teen väärin insuliinin kanssa?  (Luettu 973 kertaa)

Guest

  • Vieras
mitä teen väärin insuliinin kanssa?
« : Syyskuu 23, 2004, 23:49:00 ip »

Kertokaa hyvät ihmiset millä aiheutan sen että käyttämäni mixtard30 menee pilalle eikä toimi.
vaihdoin juuri tänään kynään uuden insuliiniampullin ja kun tarkistin päiväkirjasta huomasin että se on jo 4 ampulli 2 kuukauden sisällä, kun normaalisti menossa pitäisi olla vasta toinen ampulli, jos määriin katsoo.
Jo eilen päivällisellä sokeri oli 24 ja päivällisellä pistettävä pika ei tehonnut niinkuin normaalisti mistä päättelin että pitkää ei kehossa ollut riittävästi, en kuitenkaan vaihtanut ampullia vaan ajattelin että ehkä pistos ei aamulla onnistunut toivotulla tavalla.
Tänään päivällisellä sokerimittari näyttikin sitten HI vaikka oli vain puoli tuntia aikaisemmin näyttänyt 16 joten vaihdoin ampullin ja päivälliselle pistin 5 pikaa normaalin 2 sijaan jolloin sain sokerit normaalille tasolle.
Yöksi pistän novomix30 minkä säilytysaika on 2 viikoa lyhyempi kuin mixtardin ja kuitenkin niistä on menossa vasta 2 ampulli niinkuin pitääkin.
Muut insuliinit tuntuu siis käytössä säilyvän toki novomixin vaihdan joskus pari päivää aikaisemmin kuin pitäisi mutten koskaan 2 viikon välein niinkuin mixtardilla meinaa käydä.
Mihin minun siis pitäisi kiinnittää huomiota enemmän. Voinko esim liian rivakalla sekoittamisella aiheuttaa insuliinin pilaantumisen ? Tai jos ampulli kynineen putoaa vaihdatteko uuden ampullin ?
Neuvokaa hyvät ihmiset.....
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: mitä teen väärin insuliinin kanssa?
« Vastaus #1 : Syyskuu 25, 2004, 00:36:00 ap »

1) se vaan tulee mieleen että jos sokeri nousee 16:sta vielä ylemmäs, ei se kerro siitä että insuliini ei toimi, vaan niissä lukemissa minkä tahansa insuliinin teho on (monella) jo niin alentunut että siinä käy just noin. eli samalla perusinsuliinilla sokeri putoaa 8:sta 5:teen mutta nousee 16:sta 25:een.

2) tarkoititko että ennen päivällistä sokeri oli 24 ja sitten pika ei tehonnut? jos nimittäin sellasilla sokereilla syö, sokeri ilman muuta totta kai aivan väistämättä nousee.

3) se, miksi taas se nousee ennen päivällistä niin korkeaksi voi johtua monesta syystä, kuten siitä syöttekö välipalaa ja jos niin miten nopeaa/paljon hiilareita? voiko olla yksinkertaisesti niin että välipala on liian suuri?
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: mitä teen väärin insuliinin kanssa?
« Vastaus #2 : Syyskuu 25, 2004, 16:41:00 ip »

Eli oletteko sitä mieltä että insuliini ei voi olla pilalla ?
Tietenkään meillä ei syöty 24 sokerilla vaan ainoastaan pistettiin pikaa reilusti yli normaalin annoksen.
Välipalat meillä on aina määriltään ja koostumukseltaankin suunnilleen samat ja tämä tilanne ei ole jokapäiväinen vaan aivan erityistilanne. Ja joskus kun välipalaa lapsen tekee mieli paljon enemmän sitä toki annetaan joskus jopa 30 g HH normaalin 15 sijaan mutta siltikään sokeri ei koskaan nouse näyttämään HI vaan tonne 15 paikkeille.
Kirjattu
 

Linkkejä
Puolustusvoimat ei muuta päätöstään diabetesta sairastavien varusmiespalveluksesta

Puolustusvoimat vahvisti tänään päätöksensä, että diabetesta sairastavat vapautetaan palveluksesta rauhan aikana. Käytännössä päätös hautaa monen nuoren diabeetikon toiveet asevelvollisuuden suorittamisesta.

Julkaistu 07.02.2020 | 13:29