KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6962 jäsentä  •  418046 viestiä  •  19986 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi maria55, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Insuliinia myös välipaloille?  (Luettu 960 kertaa)

Guest

  • Vieras
Insuliinia myös välipaloille?
« : Syyskuu 03, 2004, 02:02:00 ap »

Hei! Kyselisin sellaista juttua teiltä joiden lapsilla on käytössä Lantus ja NovoRapid, että annatteko Novoa myös väli- ja iltapalalle. Sairastumisesta n. 6 viikkoa ja vielä haetaan oikeaa Lantusannosta, ja Novon annokset myös vaihtelee. Aluksi sanottiin, ettei Novoa yleensä anneta väli- ja iltapalalle, mutta kun aina tuppas sokerit nousemaan vaikka minne ilman insuliinia, niin alettiin laittaa silloinkin. Nyt kun ollaan vihdoin tavattu oma lääkäri, joka vastaa hoidosta tulevaisuudessakin, niin hänpä taas oli sitä mieltä ettei väli- ja iltapalainsuliinia tarvita. Käski vaan nostaa Lantusta (jota oli laskettu alhasten aamuarvojen takia) joka sitten kuulemma kattaisi välipalankin insuliinitarpeen. Niin, mitenkäs teillä muilla, ja jos ette anna insuliinia välipalalle, niin nouseeko verensokeri silloin 15-20:een? Tyttö on 3v. eikä ole mikään suursyömäri, mutta saattaa välipalaksi syödä yhden leivän ja iltapalaksi joskus kaksi. Omenaa tarjoan joskus välipalalle, muttei aina kelpaa. Mielestäni olin jo aika hyvin oppinut annostelemaan NovoRapidia ja tasapainonkin uskoin löytyvän pikkuhiljaa, mutta sitten tämä lääkäri vain tokaisi, että pienillä lapsilla sokerit heittelee aina, ja mitatakin pitäisi vain 4 kertaa päivässä. Hyvin yksiselitteisesti ilmoitti kuinka minun hänen mielestään tulisi insuliinia laittaa jne... No, mittailtu on useammin ja kyllä tuntuu että jos ei väli- ja iltapaloille insuliinia laita niin sitten ne vasta heitteleekin. Mut voihan se olla, et kun Lantusta on tarpeeksi, niin välipalainskan voi jättää väliin. Joskun jos on syönyt vaan vähän omenaa, niin ei oo insuliinia tarvinnut, mutta voileivälle jo luulisi tavitsevan. Onneksi lapsi ei pistämisestä ole moksiskaan. Mutta kertokaahan kuinka teillä!
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Insuliinia myös välipaloille?
« Vastaus #1 : Syyskuu 03, 2004, 12:09:00 ip »

Hei, meillä myös käytössä Lantus ja Novorapid sekä iltapäivällä Actrapid. Suurin muutos Novorapidiin siirryttäessä oli juuri tuo välpala. Poika, vaikkakin silloin jo 11v, oli niin tottunut välipaloihin, että söi sen edelleen joka päivä koulussa ja kotona - vs. arvot nousivat liikaa. Nyt ollaan päästy tilanteeseen, jolloin välipalat syödään ilman inskaa ainoastaan matalan tuntemuksiin, muulloin välipalalle pitää laittaa inskaa 0.5-2 yksikköä, riippuen välipalasta.
Kirjattu

Lilja

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 425
Re: Insuliinia myös välipaloille?
« Vastaus #2 : Syyskuu 03, 2004, 18:47:00 ip »

Meillä käytössä Lantus ja NR n. kuukauden sairastaneella.
Välipalalla on NR-annostus 0-1, samoin iltapalalla. Näin on sokeriarvot pysyneet melko hyvinä.
Välipala on melko runsas,joten tarvitsee kyllä vähän insuliinia. Illalla on vain kerran jätetty insuliini antamatta.Aamulukemat on yleensä olleet välillä 3,5-5,5.
Kirjattu
"Löydän tien tai teen sen itse"
 

Linkkejä