KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6984 jäsentä  •  418371 viestiä  •  20018 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi JokkeVantaa, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Helpottaakohan nyt  (Luettu 1259 kertaa)

merde

  • Intoilija
  • Viestejä: 270
Helpottaakohan nyt
« : Elokuu 06, 2004, 15:15:00 ip »

Hirveän pähkäilyn jälkeen päätin ottaa tavoitteekseni , että saan pistettyä insuliinit kynällä kun pistäminen alkoi olla todella vaikeaa meidän 3 vuotiaalle pojalle. Pylly täynnä pahkuroita ja punaisia länttejä ja hirveä pelko pistoksia kohtaan.
Määrät on vielä hakusessa kun näyttää siltä että ruiskulla on tullut vedettyä aina vähän ylimääräistä ja yhäkin niitä tippoja sieltä neulan päästä tihkuu piston jälkeen, mutta pojan ilme piston jälkeen on kyllä vaivan väärti. Naama ihan ympyräisenä sanoo joka kerta "äiti miksi se ei yhtään sattunu" ei rimpuile eikä juokse pakoon.
Ruisku ei tuntunut enää meinaavan edes upota sinne pyllyyn vaan toisinaan kuului ihan naps kun iho rikkoutui ja päälle katkera itku.
Aika ihmeellistä että niin pieni ero neulan paksuudessa voi tehdä tuollaisen vaikutuksen.
No teistä suurin osa varmaan pistää kynillä mutta minulla oli kamala pelko niitä kohtaan mutta nyt vasta tajuaa miten hyvä on kun ei tartte ruiskuun aineita sekoitella.
Kirjoitin jossain vaiheessa pelostani kilpirauhasen takia ja pelko osoittautui turhaksi. Kilpirauhanen toimii ihan normaalisti ja on normaalin kokoinen, joten minä luuloharhainen taas huolehdin aivan suotta. Hikoiluun ei kyllä osattu sitten sanoa muuta kuin , että toiset ihmiset hikoilee vain enemmän kuin toiset.
Meillä päivähoitaja muuten rupesi opettelemaan pistämisen , kun toisinaan poika pitää viedä aamulla tosi aikaisin hoitoon eikä 6 vielä oikein voi meidän rytmillä pistää. Miten muilla pistääkö hoitajat ja miten on onnistunut? Meillä on kyllä ollut ilo saada tosi rohkea hoitaja sillä hän on minun ja mieheni lisäksi ainut joka pistämisen on valmis opettelemaan. Kun sais vielä yhden joka joskus vois tulla lapsia kotiin  katsomaan niin ehkä elämä taas rupeaisi maistumaan elämisen arvoiselta.
Kirjattu

monika

  • Aloittelija
  • Viestejä: 43
Re: Helpottaakohan nyt
« Vastaus #1 : Elokuu 06, 2004, 16:02:00 ip »

Meillä on ollut kokoajan vain ruiskut käytössä (0,3 mm) ja mitään ongelmia ei ole ollut. Taidan olla vähän vanhanaikainen, mutta minusta ruiskut toimii hyvin, en ole kokenut niitä yhtään hankaliksi. Kyniäkin on kokeilu joskus.
Hyvää viikonloppua kaikille, onneksi on perjantai!
Kirjattu
 

Linkkejä