KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418361 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Humpy Dumpy, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: "Kastelu"  (Luettu 1903 kertaa)

Guest

  • Vieras
"Kastelu"
« : Elokuu 02, 2004, 12:03:00 ip »

Meidän tytöllä todettiin diabetes viime vuoden lopulla. Nyt alkukesästä ilmeni, että hän "lirauttelee" housuun. Tätä on jatkunut koko tämän kesän. Lirauttelua ei tapahdu joka päivä. Olemme keskustelleet asiasta lapsemme kanssa
(6  v.). Lirauttelun syyksi hän on sanonut, että ei malta lopettaa leikkejä kesken. Hän on kuitenkin myös ilmoittanut, että ei aina tunne, kun pissa tulee housuun.

Olemme vähän ymmällämme tilanteesta....
Tyttö oppi kuivaksi todella varhain emmekä ole ennen olleet tällaisessa tilanteessa.
Liittyykö tämä jotenkin diabetekseen vai onko tämä lirauttelu vain jokin "vaihe"......

Juttelin asiasta erään tuttumme kanssa ja hän arveli, että jos diabetes on vaikuttanut tytön elämään niin mullistavalla tavalla, ollut suuri muutos elämässä, niin se ilmenisi nyt tällä tavalla. Eli olisi henkisen puolen juttuja.
Arvot meillä on olleet ihan hyvät, mitä nyt joskus joitain yksittäisia korkeampia arvoja ollut.

Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta....
Kirjoitelkaa.....
Kirjattu

RAR

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 10917
Re: "Kastelu"
« Vastaus #1 : Elokuu 02, 2004, 14:42:00 ip »

Hei,

Tuosta samasta vaivasta on keskusteltu myös tuolla yleisellä puolella:
 http://www.diabetes.fi/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000456;p=1

Tiedätkö, miten tyttäresi sokerit ovat silloin, kun lirahtaa? Tosin mielestäni tuo voi olla vain jokin vaihe lapsuudessa, joka menee itsestään ohi. Varsinkin, jos tyttäresi keskittyy todellakin niin perusteellisesti leikkiin, että ei ehdi vessaan.

Keiju
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: "Kastelu"
« Vastaus #2 : Elokuu 02, 2004, 15:10:00 ip »

Kiitos Keiju!!!
Eipä olisi ikipäivänä tullut mieleen, että kysymyksessä voisi olla matalat arvot, todella yllättävää, mutta keskustelut luettuani loogista....

Täytyy seurata tilannetta ja mittailla arvoja...
Ehkäpä joskus ollaan oltu matalillakin...
Kirjattu

Jatta

  • Intoilija
  • Viestejä: 218
Re: "Kastelu"
« Vastaus #3 : Elokuu 05, 2004, 11:02:00 ap »

Meidän tyttö 5v pissii silloin tällöin housuihinsa mutta ei voi olla kyse alhaisista sokruista koska hän on yksipistoshoidossa ja sokerit ovat pysyneet lähellä normituloksia.
Hän oli oppinut myös kuivaksi hyvissä ajoin kaksi vuotiaana.
Hänellä on ollut vahvasti allergioita ja sitä epäilin heti ensimmäisenä koska iho-oireita tulee myös alapäähän. Sitten otettiin hiivanäytteet ja sekin oli ok, ja sitten, koska hänellä on myös epilepsia, syytin kohtauksia tai lääkkeitä pissimisistä. Kohtaukset kun ovat lähes huomaamattomia poissaoloja, vaan tuntui ettei sekään osunut oikeaan..

Nyt olen lähes varma, että asialla on yhteyttä väsymykseen. Pitkä ja hyvin nukuttu yö eikä pissaongelmia (kesäloma) ja ongelmia kun aikaiset aamut alkavat tai on valvottu kyläreissun ym takia. Yöheräämisiäkin on toisinaan liikaa. Tyttömme vaatii lähes 12 tuntia unta yössä.
 
Henkistä/sosiaalista puolta lääkärit ovat esittäneet nykyisin ja voi olla tottakin, että asia ei "vaivaa" tarpeeksi, kaverit ei naura, kauhistele tai ilku, joten lapsi ei kiirehdi vessaan tarpeeksi ajoissa. Käskivät muistuttamaan vessassa käymisestä säännöllisesti päivän mittaan (ihan kuin emme olisi sitä tehneet), katsotaan miten käy kun hoito taas alkaa.
Meillä on paha hakea syytä sokereista ainakaan yksistään, eli ei siten ole verrannollinen teidän tyttöönne, mutta sehän on selvä että teilläkin lapsi on jo fyysisesti pidätyskykyinen, eli siitä ei ole kyse. Voisiko asialla olla useamman tekijän summa; laskevat sokerit, kasvupyrähdyksestä johtuva unen lisääntynyt tarve ja lyhyt/katkonainen uni, sosiaalisen paineen puuttuminen?
Joka tapauksessa samassa veneessä ollaan eli aina mukana vaihtovaatteet kaiken varalta. Parempia jatkoja ja toivotaan että ongelma korjaantuu!
Kirjattu
 

Linkkejä