KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418359 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MAAPPE, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Insuliini ei tahdo tehota!  (Luettu 1176 kertaa)

Guest

 • Vieras
Insuliini ei tahdo tehota!
« : Kesäkuu 14, 2004, 11:21:00 ap »

5-vuotiaalla pojallani on ollut pumppuhoito toukokuun alusta. Nyt verensokerit on ollut yli viikon reippaasti koholla. Pientä yskää on ollu, muttei sen kummempaa.

Basaalia on joutunut tuplaamaan ja aterioillekin insuliinia saa laittaa normaalia enemmän. Normaalisti vs on laskenut 0,5 yksiköllä n.20:stä normaalille tasolle. Viime yönä jouduin antamaan kaikkiaan 3,5 yksikköä ennen kuin verensokerit suostui laskemaan. Onko kellään ollut samoja ongelmia??

Insuliini on 50u/ml. Basaalia menee norm. 0,2-0,3yksikköä/h. Aterioille 0,5yksikköä/10hh.
Letkuissa eikä pumpussa pitäisi olla vikaa. Kanyylin paikkaakin ollaan vaihdettu pari kertaa tän viikon aikana.. ja tietysti koko setti vaihdettu samalla.
Kirjattu

LiljaKreeta

 • Jäsen
 • Viestejä: 162
Re: Insuliini ei tahdo tehota!
« Vastaus #1 : Kesäkuu 14, 2004, 14:30:00 ip »

Meillä on ollut pumppu viime marraskuusta, tyttö on nyt 2 v.

Luultavasti korkeat johtuvat siitä pienestä nuhasta. Tarkista nyt varmuuden vuoksi, vaikka uskon että olet jo näin tehnytkin insuliinin viimeinen käyttöpäivä. Meillä oli kerran niin että oli vika pullo menossa kun tajuttiin että siinä oli mennyt päivät umpeen !!

Tytöllä nousee sokerit melkein 20 pintaan jo muutamaa päivää "kunnon sairastumista" ennen, siis jo vähän enteilee ennenkuin nuha on iskenyt päälle.

Samoin kerran kävi niin että ei ollut nuhaa tms ja sokerit tosi korkealla, olikin oireeton korvatulehdus, antibiootit päälle ja sokerit tuli nopeasti kuntoon.

Nyt jo melkein sokereista luetaan että jaaha nyt tulee joku tulehdus....
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Insuliini ei tahdo tehota!
« Vastaus #2 : Kesäkuu 14, 2004, 14:39:00 ip »

Meillä kävi viime kesänä Diabeteskeskuskessa samalla lailla. Kaikkia konsteja kokeiltiin, kanyylit vaihdettiin samoin insuliinit jota oli kotoa otettu mukaan. Mitään vaikutusta tällä ei ollut senhetkisiin verensokereihin. Sokerit koko ajan useista korjauksista ja kovasta liikkumisesta huolimatta 15-25. Mielessä kävi jo siinä vaiheessa pistoshoitoon siirtyminen.

Ongelma ratkesi sillä että saatiin keskuksesta ihan uudesta paketista uutta insuliinia. Parissa tunnissa sokerit korjaantuivat ja pysyivät sen jälkeen hyvällä mallilla. Jossain vaiheessa vain insuliinille oli tapahtunut jotain niin että sen teho ei ollut normaali. Tai näin me ainakin päättelimme.

En tiedä tiedä onko teillä sama tilanne mutta mäin meillä.
Kirjattu

Guest

 • Vieras
Re: Insuliini ei tahdo tehota!
« Vastaus #3 : Kesäkuu 14, 2004, 20:31:00 ip »

Mietin myös , josko insuliinissa olisi vika, vaikkakin päiväystä oli vielä jäljellä. Kävin hakemassa tänään apteekista uudet insuliinit, mut eipä tunnu nekään tehoavan sen paremmin. Koko päivän vs-lukemat ollu 15-27. Poika syönyt ainoastaan 75hh koko päivänä ja bolusta on pitänyt antaa jo 11yks (normaalisti 3,5yksikköä olisi riittänyt). Basaali on mennyt edelleen tuplana... *Huokaus*
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Insuliini ei tahdo tehota!
« Vastaus #4 : Kesäkuu 15, 2004, 00:32:00 ap »

Hei
meillä eilinen oli painajaista.
Aamulla poikamme söi vain 20hh ja laitoimme vain 0.5yks koska lähti samantien ulos pelaamaan/juoksemaan. 2 tuntia myöhemmin palasi ulkoa ja sanoi että heikottaa, mittasimme vs:n ja sokerit olivat 30.7.
Laitoimme samantien boluksia 3yks ja odotimme toista tuntia, mittasimme uudestaan ja 33.9.
Laitoimme ruiskulla 3yks lisää  ja otimme kanyylin irti, selvisi että kanyylissä oli "ohivuoto" kohta (kanyyli oli vino ja tihkutti vain vähän insuliinia ihon alle,
Vaihdoimme uuden kanyylin ja sitten oltiinkin ilta melko matalilla, alin 2,1
Meillä oli nyt kolmas tälläinen sekunda kanyyli
jonka huomasimme vasta kun alkoi olla arvot HI
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Insuliini ei tahdo tehota!
« Vastaus #5 : Kesäkuu 15, 2004, 13:29:00 ip »

Oletko ollut yhteydessä hoitavaan lääkäriin tai hoitajaan? Kannattaisi varmaan kysyä sieltä ohjeita ja neuvoja. Lapsellakaan ei varmaan enään ole kovin mukavat oltavat jos sokerit on noinkin kauan olleet korkealla.
Kirjattu

minttumaria

 • Vieras
 • Viestejä: 23
Re: Insuliini ei tahdo tehota!
« Vastaus #6 : Kesäkuu 15, 2004, 14:14:00 ip »

Hei !
meidän viisi-vuotiaalla on ollut pumppu 7 kuukautta ja parin kuukauden käytön jälkeen siirryttiin Humalogista laimennokseen ja välillä tuntuu, että näissä apteekissa tehdyissä erissä on suuria eroja. Välillä tuntuu, että ei uskalla laittaa juuri ollenkaan insuliinia aterilla ja joskus tuntuu, että mikään ei riitä ja mitään sairauksia/tulehduksia ei ole lapsella ollut. Sanoin asiasta sairaalassa, mutta ei kuulema vika voi olla insuliinissa, tiedä sitten...
Kirjattu

merde

 • Intoilija
 • Viestejä: 270
Re: Insuliini ei tahdo tehota!
« Vastaus #7 : Kesäkuu 16, 2004, 13:39:00 ip »

Me emme ole pumppuhoidolla mutta saman asian kanssa monesti pähkäillään. Nytkin on niin ihmeellinen tilanne että aamulla pistettävät insuliinit tuntuu menevän ihan hukkaan, kun sokerit on silti päivälliseen asti siinä 10-20 välillä. sitten päivällisellä kun pistetään tosi vähän niin ilta on ihan ok.
Meillä ainakin nuo imeytymisongelmat on aika suuria ja aiheuttaa vaikka minkälaisia heittoja sokereissa. Jos sokereiden mukaan hoitoa muuttaisi saisi joka päivä pistää erilailla. Lisäinsuliinia ei päivällä oikein uskalla pistää, kun siitä on kamalan huonoja kokemuksia. Aina ollaan menty liian alas vaikka oltaisi pistetty miten vähän.
Kirjattu

anna-mari

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 993
Re: Insuliini ei tahdo tehota!
« Vastaus #8 : Kesäkuu 16, 2004, 21:17:00 ip »

Särähti vähän korvaan kun epäilit apteekin inskalaimennoksien olevan mitä sattuu..Farmasian koulutuksessa tarkkuus on asia numero 1. Siksi joidenkin on vaikeaa ymmärtää esim. apteekissa tehtävät toimenpiteet, joilla varmistetaan että lääke on sitä mitä pakkaus väittääkin. Erikseen on sitten vielä lääkkeenvalmistus, jossa ollaan aina viimeiseen asti tarkkoja. Mitään epävarmaa erää ei milloinkaan päästetä eteenpäin, vaan ainoastaan laatutavaraa. Kaikki laimennokseen tarvittavat toimenpiteet kirjataan aikoineen ylös, joten mahdolliset laatuvirheet kyllä löytyisivät.
Kirjattu
"What cannot be cured, must be endured"
 

Linkkejä