KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418359 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MAAPPE, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Vauva-ajan diabetestutkimus?  (Luettu 1142 kertaa)

Guest

  • Vieras
Vauva-ajan diabetestutkimus?
« : Kesäkuu 11, 2004, 14:05:00 ip »

Joskus jossakin näin ilmoituksen tutkimuksesta, johon otettiin raskaana olevia D1-lasten äitejä. Tarkoituksena oli tutkia vauva-ajan ravinnon (maidon?) merkitystä diabeteksen puhkeamisessa. Tietääkö joku tästä tutkimuksesta tarkemmin ja otetaankohan siihen vielä osallistujia? Odottelemme D1-pojallemme pikkusisarusta ja haluaisin ehdottomasti mukaan kaikkeen sellaiseen, millä voisi olla vaikutusta mahdollisen diabetesriskin vähentämisessä.
Kirjattu

mami

  • Vieras
  • Viestejä: 5
Re: Vauva-ajan diabetestutkimus?
« Vastaus #1 : Kesäkuu 11, 2004, 17:09:00 ip »

Tiedän tutkimuksesta sen verran, että siinä tutkitaan, lisääkö korvike diabetesriskiä. Tutkimuksessa mukana olemisessa on tosin se ongelma, ettei tiedä, saako tavallista korviketta vai käsiteltyä (kuin vasta tutkimuksen päätyttyä). Turvallisinta olisi siksi imettää, koska silloin vauva ei ainakaan saa lehmänmaidon insuliinia.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Vauva-ajan diabetestutkimus?
« Vastaus #2 : Kesäkuu 14, 2004, 01:43:00 ap »

Ei "lehmänmaidon insuliinia" vaan lehmänmaidon proteiinia!
Kirjattu

mami

  • Vieras
  • Viestejä: 5
Re: Vauva-ajan diabetestutkimus?
« Vastaus #3 : Kesäkuu 14, 2004, 21:19:00 ip »

Tutkimustiedotteen mukaan tutkimuksessa selvitetään, voidaanko diabeteksen riskiä vähentää poistamalla lehmänmaidon insuliini vauvojen ensimmäisten 6 kuukauden ruokavaliosta.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Vauva-ajan diabetestutkimus?
« Vastaus #4 : Kesäkuu 15, 2004, 00:12:00 ap »

Ai,no sori,sori ja sori!
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Vauva-ajan diabetestutkimus?
« Vastaus #5 : Kesäkuu 22, 2004, 18:28:00 ip »

Hei!

me olimme mukana ko. tutkimuksen (Trigr)seulonnassa (synnytyksen jälkeen napaverestä testataan altistavat tekijät, ja tuloksen saa kahden viikon sisään näytteenotosta. Vauvaa ei siis tuikita missään välissä tämän takia, mutta saatte tiedon ainakin tuosta altistusgeenistä, vaikkette tutkimukseen pääsisikään.), mutta emme päätyneet tutkimukseen, sillä vauvallamme ei ollut diabetekseen altistavaa perimää (olen itse tyypin 1 diabeetikko kyllä, mieheni ei). Vastaavasti altistustekijän puute ei tarkoita sitä, etteikö tautia voisi koskaan tulla.

Mikäli altistava perintötekijä olisi löytynyt, olisimme nautiskelleet 6 (tai 8 ?) kk:n ajan maitovastiketta sokkona joko siten, että proteiini olisi ollut pilkottuna tai sitten ei. Tutkimukseen osallistuminen ei tarkoita, etteikö imettääkin saa/voisi, mutta sitten kun ryhdytään syömään muutakin kuin äidinmaitoa pitää olla tarkkana, ettei tavallisen lehmänmaidon proteiineja ole mukana ruokavaliossa (esim. hapanmaito/jugurtti/vellivalmisteet). Tähän saa kyllä ohjeet.

Tutkimuksessa mukana olevat saavat myös kaiken tarpeellisen korvikkeen tutkimuslafkalta, joten itsestänne riippuu, paljonko sitä tulee käytettyä (imetys ei kaikilla onnistu sekään).

Lisätietoa ja mm. tutkimuksessa mukana olevat sairaalat saat osoitteesta:

 http://www.trigr.helsinki.fi/suomi_tutkimus.html

Muistaakseni tutkimuksen otoksen koko oli siinä määrin suuri, ettei se kaiketi ole voinut vielä täyttyä (eli voisitte hyvinkin mahtua mukaan).
Kirjattu
 

Linkkejä