Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418359 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MAAPPE, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Protan ja actran annostus  (Luettu 1012 kertaa)

Guest

  • Vieras
Protan ja actran annostus
« : Kesäkuu 08, 2004, 12:19:00 ip »

Hei! Olisiko kenelläkään antaa vinkkiä, miten kannattaisi Protaa ja actraa annostella aamulla...Tytöllämme on 3-pistoshoito ja aamupäivät tuottavat ongelmia korkeiden vs-arvojen takia. Jos aamulukema on 10 tienoilla (harvemmin näin korkea), pistämme actraa 2 1/2 ky ja Protaa 3 1/2 ky. Yleensä lukemat ovat hyvät puolelta päivin ja iltapäivän, johtunee actran pitemmästä häntävaikutuksesta kun on pistetty enemmän. Aamuarvon ollessa hyvä (4-7)pistämme actraa 1 1/2 ky (hieman reilumminkin ruiskulla) ja Protaa 3 1/2 ky. Tällöin vs saattaa olla korkea iltapäivälle asti (äsken mittasin klo 11 lukeman 17.0, vaikka juoksua ja touhua oli leikkipuistossa kovasti), yleensä tasoittuu iltapäivän välipalalle ja päivälliseen mennessä. Joskus tasoittuminen johtuu siitä, että "nipistelemme" hiilarimääristä tasataksemme sokruarvoja. Joskus olemme pistäneet ylim. inskana Novorapidia, mutta se on aika arvaamaton tässä puolelta päivin inskojen yhteisvaikutuksen takia. Päivällisen jälkeen ja illalla lukemat ovat ok, kun pelkkää actraa pistetään klo 16 noin 1 1/2 ky. Samoin yö ei tuota ongelmia Protalla, kunhan annostus on oikea ( tällä hetkellä 1 ky). Mietin vain, että kannattaisiko minun aamulla pistää enemmän Protaa, jolla on huippuvaikutus kuitenkin jo puolen päivän maissa, koska lukemat ovat hyvät vasta jos aamun korkeita tasaamme enemmällä määrällä actraa...vai onko tuo 1 1/2 ky actraa liian vähän aamuarvojen ollessa hyvät? Olisiko viisaammilla ja kokeneimmilla neuvoja tilanteeseemme? Kiitos etukäteen!
Kirjattu

SatuSinikka

  • Jäsen
  • Viestejä: 174
Re: Protan ja actran annostus
« Vastaus #1 : Kesäkuu 08, 2004, 13:26:00 ip »

Evelyn,

meillä on koko ajan aamulla laitettu paljon enemmän protaa kuin actraa - ihan sairastamisen alusta asti. Katsoin nopeasti viime vuoden vihkoa: aamulla 6 yks. protaa ja 2,5 yks. actraa. Tällä hetkellä ikää 4 vuotta ja painoa 19,5 kiloa ja määrät aamulla 8 protaa ja 2,5 actraa (jos korkea lukema actraa 3 yks.). Protan vaikutus alkaa  noin klo 11 ja on voimakkaimmillaan klo 13-14 paikkeilla. Pistokset aamulla klo 8.

Eli pitkäaikaisen määrä on kasvanut huomattavasti verrattuna lyhytaikaisen määrään. Onko tästä mitään apua?

SatuSinikka
Kirjattu
Keskustelemassa diabeetikon äitinä

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Protan ja actran annostus
« Vastaus #2 : Kesäkuu 08, 2004, 14:08:00 ip »

Kiitos! Olin juuri aikeissa tarkentaa viestiäni, eli meillä aamuinskat pistetään klo 7.30 ja mittaan yleensä klo 11, koska joskus aamun vauhdikkaat leikit laskevat sokereita nopeasti. Olen myös miettinyt, että koska siihen aikaan vs-lukema on korkea, niin Prota ei välttämättä riitä. Actran huippuhan on jo ollut, vaikka toki vaikutus on pitkä jos sitä on pistetty paljon. Ja selvä on myös se, että kasvun myötä perusinkan tarve lisääntyy, meillä on ateriakoot pysyneet samana koko sairastamisvuoden ajan joten ateriainsuliineja ei tarvitse niinkään lisätä. Kiitos pikaisesta vastauksesta. Näitä aamupäivän korkeita on pähkäilty jo pitempään...
Kirjattu
 

Linkkejä