KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418359 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MAAPPE, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Trampoliini  (Luettu 2211 kertaa)

LiljaKreeta

 • Jäsen
 • Viestejä: 162
Trampoliini
« : Kesäkuu 03, 2004, 14:59:00 ip »

Huh !
Tänään sitten nähtiin liikunnan vaikutus ekaa kertaa oikein kouriintuntuvasti.
Mummu ja Vaari olivat ostaneet mummulaan sellaisen ison trampoliinin ja pikkuneiti meni siihen aamulla hyppimään. Olin juuri mitannut sokerit klo 10.30 ja olivat 6,4. Neiti pompotteli n. 10 minuuttia ja sitten leikki auringossa hiekkalaatikolla. klo 11 kun menimme syömään mittasin uudestaan kun käveli pitkin seiniä. Sokerit olivat 1,5 !!!!!!!

Huhhuijaa ! Kyllä meinasi sydän hypätä kurkkuun.
Söi oikein urakalla 30 hh ja vielä jäätelön päälle mutta en uskaltanut antaa yhtään ruokailu-inskaa kun kuumuuskin vaikuttaa sokereita alaspäin. Mittasin tunnin kuluttua uudelleen ja nyt sokru oli 8,4 siis ilman insuliinia.

Täytyypä olla tarkkana kun kesä tulee ja kaikki kivat puuhamaat ja särkänniemet tulee kierrettyä !
Kirjattu

SatuSinikka

 • Jäsen
 • Viestejä: 174
Re: Trampoliini
« Vastaus #1 : Kesäkuu 03, 2004, 15:23:00 ip »

Näin meillä viime kesänä huvipuistossa 3 vuotiaan pojan kanssa:

Poika oli niin "täpinässä" koko ajan, että sitä ei pidellyt mikään! Juoksi laitteesta laitteesta toiseen ja vanhemmat perässä (me emme tietenkään päässeet samoihin koneisiin = pituusraja). Odotimme sydän kurkussa, milloin poika pökertyy junaan, keinuun tms. Juotettiin vauhdissa grandi-mehua ja ihan mutu-tuntumalta. Välillä yritettiin pyytää, uhkailla, lahjoa ja kiristää poikaa sokerien mittaukseen. Ei onnistunut. Ei ehtinyt kuuntelemaan, mitä asiaa vanhemmilla oli. Lisää välipalaa siis. Lopulta rättiväsynyt poika kannettiin puoliväkisin sähköauton ratista, koska olemuksesta näkyi jo, että pitää syödä! Muistaakseni sokerit olivat hipun alle 2 joten piti kiireesti tankata, tilata ruoka ja sitten vasta laittaa klo 16 lyhytaikainen. Meno jatkui hieman rauhallisemmin ruokailun jälkeen.

Joten huvipuistoissa joutuu olemaan tosi tarkkana jos perheessä sattuu olemaan vilkas, nopea ja rohkea lapsi!

SatuSinikka
Kirjattu
Keskustelemassa diabeetikon äitinä

monika

 • Aloittelija
 • Viestejä: 43
Re: Trampoliini
« Vastaus #2 : Kesäkuu 03, 2004, 15:49:00 ip »

Moi, olen huomannut että tarkka saa olla myös uimahalleissa. Verensokerit laskee tosi nopeesti jos ei käy välillä tankkaamassa.
Mutta mikä ihaninta, niinä päivinä kun ollaan oltu uimassa, loppupäivä on jostain ihme syystä tasaista ja hyvää verensokeria. Onkohan se jokin liikunnan jälkivaikutus...
Kirjattu

Diabeetikon äiti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Re: Trampoliini
« Vastaus #3 : Kesäkuu 03, 2004, 17:01:00 ip »

Hei! Meillä huomattiin sama juttu. Kaksi viikkoa sitten saatiin trampoliini ja kyllä on erittäin kuluttavaa pomppimista. Poika 7v. saa tunnin välein syödä jätskiä, mehua ym. Ei ruokailu suunnitelmat päde enää alkuunkaan. Ensimmäisinä päivinä mitattiin joka mittauskerta 1- alkavia lukemia ja kovan pomppimispäivän jälkeen arvot laskivat yölläkin liian alas. Nyt on tasapaino taas löytynyt, kun syödään enemmän ja lyhytvaikutteista inskaa vähennetään aina tilanteen mukaan. Aurinkoisia kesälomaterveisiä kaikille!
Kirjattu

Jossu

 • Jäsen
 • Viestejä: 146
Re: Trampoliini
« Vastaus #4 : Kesäkuu 03, 2004, 20:15:00 ip »

Joo, jättitrampoliinilla pomppiminen on kyllä tosiaan tosi kuluttavaa líikuntaa, oltiin kavereitten kans pomppimassa, ekaks pompittiin jotain vartti, tehtiin taas jotaki muuta ja taas mentiin pomppimaan, siinä pomppiessa ei sitten heti huomannut hypotuntemuksia (jotka mulla tulee jo siinä ku laskee alle neljän), joten loppujen lopuks siinä sitten istuttiin trampoliinin reunalla ja tungettiin siripiriä suuhun, en sokruja mitannut mutta varmaan alle 2,5 oli. Njoh, eihän siinä mitään, noloo vaan oli kun siinä pomppimassa oli myös kaks ihanaa poikaa  

Aurinkoisia kesän jatkoja kaikille!!
toivottelee jossu  
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Trampoliini
« Vastaus #5 : Kesäkuu 03, 2004, 23:11:00 ip »

Meillä liikunnan vaikutus on myös nyt huomattu. Pojalla 3 vuotta on mahdoton hinku pyörällä ajoon. Päivällisen jälkeen koko ilta joko ajetaan pyörällä tai muuten vaan riehutaan ulkona. Yöllä sitten laskee ja ilta syödään jatkuvasti. Nyt yritän saada tilanteeseen rauhan vähentämällä päivällisen pikaa ja yön pitkävaikutteista. Saapa nähdä mennäänkö nyt sitten korkealle.
Kirjattu

SatuSinikka

 • Jäsen
 • Viestejä: 174
Re: Trampoliini
« Vastaus #6 : Kesäkuu 04, 2004, 10:35:00 ap »

Merde,

Onko teillä pyöräilyn jälkeisenä yönä jalkasärkyjä? Meillä on niitä tosi paljon ja ne on kovia. Eli nämäkin herätykset tavallisten lisäksi...

SatuSinikka
Kirjattu
Keskustelemassa diabeetikon äitinä

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Trampoliini
« Vastaus #7 : Kesäkuu 04, 2004, 21:37:00 ip »

Moi SatuSinikka. En ole varma särkeekö jalkoja mutta ainakin yöt nukutaan rauhattomasti, liekö sitten syynä muuten vaan levottomuus liikkumisen takia tai sitten voi olla ne jalkasärytkin.
Kirjattu
 

Linkkejä