KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418359 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MAAPPE, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: kuinka paljon laitatte lantusta ja "novoa" lapselle  (Luettu 1005 kertaa)

Guest

  • Vieras
kuinka paljon laitatte lantusta ja "novoa" lapselle
« : Toukokuu 28, 2004, 13:25:00 ip »

Heps!
Pistäisin vähän kyselyä: kuinka paljon pistätte ja mihin aikaan lantusta lapsellenne, entä pikainsuliinin tarve sit vuorokaudessa?
Meillä 6-v poika; lantusta pistämme aamulla 7.30 9 yksikköä, ja pikaa aamupalalle 2 yks., lounaalle 2½ yks., välipalalle 1½-2 yks., päivälliselle 2-2½ yks., iltapalalle 1½-2 yks.
Kirjattu

PäiviH

  • Vieras
  • Viestejä: 20
Re: kuinka paljon laitatte lantusta ja "novoa" lapselle
« Vastaus #1 : Toukokuu 29, 2004, 21:30:00 ip »

Meilläkin poika kohta 6v. Meillä laitetaan Lantus illalla klo 21 johtuen siitä, että on päiväkodissa aamulla jo ennen seitsemää eikä haluttu sysätä kaikkia piikkejä heidän vastuulle. Lisäksi koulu alkaa vuoden päästä ja olisi pienelle liikaa piikkejä aamussa yksinään. Parempaan hoitotulokseen kyllä päästäisiin tuolla aamuLantuksella, tiedetään.
Lantusta laitetaan siis 6 yks johtuen siitä ettei yöllä tipu liian alas. Ateria inskat sitten suurempia. Klo 8 actrapid 4-6 yks. Klo 16 3-5 yks Novo-Rapidia ja klo 20 3-5 yks NR. Meillä siirryttiin takaisin Actraan kun alkoi pistospaikat loppua 5pistoshoidolla. Nyt paljon parempi. Ja koulun alkua myös mietittiin ettei pojan tarttis koulussa pistellä.Ei ole siis poika meillä yhtään kiinnostunut pistämisestä. On niin tottunut kun ollaan 4½v häntä jo pistetty. On tässä onneksi yli vuosi aikaa innostua. Emme aio painostaa koska saa koko loppu elämänsä vielä pistellä.
Kirjattu

PäiviH

  • Vieras
  • Viestejä: 20
Re: kuinka paljon laitatte lantusta ja "novoa" lapselle
« Vastaus #2 : Toukokuu 29, 2004, 21:34:00 ip »

Piti vielä kysyä, että miten ihmeessä teillä pistospaikat kestää 6 pistosta päivässä ja onko tarpeen että syö myös välipalan ennen päivällistä. Kun jos Lantus kohdallaan niin pitäisi kestää 20hh ilman että nostaa vs? Meillä ei pistetä päiväkodissa vaikka syö klo 14 10-20hh.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: kuinka paljon laitatte lantusta ja "novoa" lapselle
« Vastaus #3 : Toukokuu 31, 2004, 09:47:00 ap »

huomenta!
Siksipä kyselinkin lantuksen pistoksista, koska minusta tuntuu ettei ihan kohdallaan, silllä välipalalle on tosiaan pakko pistää pikaa, muutoin nousis pilviin arvot, tahtovat nousta nimittäin siltikin vaikka pistetään. No pistoskohdat on kyl sen näköset että pistetty on. Mustelmia ja haavoja on reidet välillä ihan täynnä. Poikakaan ei paina kuin 18 kg ja on langan laiha varsinkin jaloista, kyllä valittaa joskus että otti kipeetä ja aivan itseänikin inhottaa sinne tuikata, mutta minkäs teet. lantus ja novo rapid on kuitenkin paljon parempi systeemi meillä(ruokailut kun tahmus aiemmin) kuin mitä protalla ja actralla saatiin aikaan.
Kirjattu
 

Linkkejä