KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418359 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MAAPPE, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: D1 ja matkustelu?  (Luettu 1086 kertaa)

Guest

  • Vieras
D1 ja matkustelu?
« : Toukokuu 28, 2004, 09:15:00 ap »

Miten teillä muilla on onnistunut matkustelu diabeetikon kanssa?
Onko sokerit kuinka paljon heitelleet tai ollut muita tavallisesta arjesta poikkeavaa tapahtunut?
Olen huolissani ja matkalle lähdössä kauemmas!
Kirjattu

tikkari

  • Matkailija
  • Viestejä: 58
Re: D1 ja matkustelu?
« Vastaus #1 : Toukokuu 28, 2004, 10:13:00 ap »

Olemme pian lähdössä viikoksi etelään ja olen myös miettinyt, mitenhän matka sujuu. Olen jo varautunut käytännön asioihin (englanninkielinen todistus sairaudesta, varamittari, reilusti liuskoja jne.) mutta askarruttaa juuri tuo helteen vaikutus verensokeriin. Onneksi oli äskettäin nuo muutamat hellepäivät, saimme hieman esimakua eli selvästi pienemmillä insuliinimäärillä pärjättiin, sokerit laski matalille todella herkästi. Myös ruokahalu ei ollut parhaimmillaan eli todennäköisesti sokerista mehua on syytä pitää koko ajan mukana pullossa ja varmaankin jäätelöä tulee syötyä  
Kirjattu

Piisamirotta

  • Veteraani
  • Viestejä: 1334
Re: D1 ja matkustelu?
« Vastaus #2 : Toukokuu 28, 2004, 16:00:00 ip »

Sokerit voivat olla helteellä myös todella ylhäällä (ainakin omalla kohdallani). Ja perusinsuliinintarve normaalia suurempi (jos nyt voi puhua normaalimäärästä   ).

- Englanninkielinen todistus diabeteksesta mukaan
- varmistakaa, että hotellissanne on jääkaappi, jossa varainskat voi säilyttää.
- Muistaakseni lentokoneen ruumassa voi pakastaa (joten inskat saattaa jäätyä matkalaukussa ja teho heiketä)
- Vararuiskuja, jos kynä/pumppu menee rikki
- Paljon VS-liuskoja mukaan

Tiheällä mittailulla ja insuliinien huolellisella säilytyksellä selviää kyllä matkasta ja matkustelusta siten, että kaikilla on mukavaa.

Diabeteshoitajaltanne voisitte saada oppaan diabeetikko matkallla (tai jotain), josta voisi saada ihan hyviä neuvoja matkustamista varten. Liiton sivuilta voi muistaakseni saman opuksen tilata.

Hyvää matkaa!!
Kirjattu
Piisamirotta
DM1 (pumppu, Humalog)
<i>"On mahdotonta olla masentunut, jos sinulla on ilmapallo." -Nalle Puh-</i>

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: D1 ja matkustelu?
« Vastaus #3 : Toukokuu 28, 2004, 16:33:00 ip »

Kannattaa pitää inskat,ruiskut,kynät ym käsimatkatavaroissa .
Meillä oli viimevuonna kreikassa mukana ruoka-termospullo (eli sellanen leveämpi malli)
Siinä oli helppo kuljettaa inskat mukana kun laittoi pohjalle jääkuutiopussin ja inskat siihen päällä pyyhkeeseen peitettynä, pysyivät koko matkan ajan viileässä ja myös retkillä kreikassa.
D-todistuksen saa  myös omalta terv.asemalta omalta lääkäriltä/sairaanhoitajalta.
Eivät kylläkään sitä lentokentällä halunneet lukea vaikka yritin sitä näyttää, kun tullissa näkyi selvästi kassista ruiskut läpivalaisussa.
Kirjattu

PäiviH

  • Vieras
  • Viestejä: 20
Re: D1 ja matkustelu?
« Vastaus #4 : Toukokuu 29, 2004, 21:18:00 ip »

Meillä on takana useita ulkomaanmatkoja. Poika oli ekan kerran 2 vee kun mentiin Kanarialle. Silloin varasin pillimehuja paljon, sillä meillä aina sokrut tosi alhaalla helteellä. Reissussa tulee myös käveltyä, uitua ym muuta niin paljon että laskee. Lentsikassa puolet hoitotarvikkeista käsimatkatavaroissa ja puolet iskän povarissa. Ja tavaraa mukaan niin paljon, että molemmilla erillä pärjää. Hotellissa yleensä puolet piilossa ja puolet aina mukana tosi hyvässä jemmassa. Koskaan ei ole sattunut mitään, ehkä ruokapaikkoja välillä etsitty tuskaisena kun yleensä vuokrataan auto ja kierretään kaikki mahdolliset paikat. Eipä ole meiltäkään kysytty koskaan ruiskuista turvatarkastuksessa. Kelasta kannattaa hakea lomake jolla saa ilmaisen avun sairaalassa JOS jotain käy.
 Kun poika pienempi vierasti kovin ruokaa ja ekalla reissulla elettiin kaksi vkoa ranskiksilla...Nyt viisi vuotiaana  syö jo reippaammin. Tosin meillä nyt myös keliakia ja viime kesänä Saksassa yllätyin kun sieltä ei löytynyt gluteenittomia vaikka Schär tulee sieltä. Mutta db kanssa helpompaa.. Oikein ihanaa lomaa teille!!
Kirjattu

Nikon äiti

  • Matkailija
  • Viestejä: 87
Re: D1 ja matkustelu?
« Vastaus #5 : Toukokuu 31, 2004, 09:55:00 ap »

Me kävimme keväällä viikon reissulla etelässä, mukana oli d-hoitajalta saatu kylmäpakkaus insuja varten, ne kuljetettiin käsimatkatavaroissa; engl.kielinen todistuskin oli mukana ja repussa kasoittain ruiskuja, mutta eipä kukaan mitään kysellyt.

Sokerit ei heitelleet matkan aikana ollenkaan, sen verran alhaalla oltiin koko ajan, että jäätelöäkään ei tarvinnnut rajoittaa, päinvastoin - lapset viettivätkin lähes koko ajan uima-altaalla, eli liikuntaa riitti. Iltaisin syötiin pizzaa ym. lomaruokaa, ja pistettiin insuliinit ajallaan, määriä vain vähemmän.

Matka meni tosi hienosti, itsekin vähän yllätyimme kaiken helppoudesta, alkajaisiksi valitsimmekin "tavallisen" kohteen, jossa saa suht.normaalia ruokaa (Kanaria), mutta ehkä jo ensi keväänä voisi harkita jotain erilaisempaa. Jotain sokerimehua tms. kannattaa pitää mukana, helle saattaa hämätä, ettei tunne heti sokerien laskua. Hyvää matkaa teille  
Kirjattu
 

Linkkejä