KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6973 jäsentä  •  418232 viestiä  •  19999 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Hanttapoika, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Syrjintää??  (Luettu 1138 kertaa)

Guest

  • Vieras
Syrjintää??
« : Toukokuu 22, 2004, 16:25:00 ip »

Toivottavasti joku osaisi valaista minua !!!

(Kokemastamme olen tullut siihen tulokseen että Ilmeisesti tietynlainen lasten luokittelu alkaa jo ennen kouluikää ainakin Turussa...)
Hain 5-vuotiaalle D1 tytölleni esikoulu- ja siinä yhteydessä myös hoitopaikkaa yksityiseltä päiväkodilta tammikuussa 2004.Keskustelin yksityisen päiväkodin johtajan kanssa ja kerroin hänelle lapseni olevan diabeetikko.Päiväkodin johtaja sanoi alustavasti, että paikka olisi ensi syksyksi. Hain tarvittavat kaavakkeet helmikuussa ja palautin. Päiväkodista tuli vielä toinen lappu huhtikuun alussa, täytin sen ja palautin. Soitin vielä varmistaakseni että lomake oli oikein täytetty ja kysyin vielä milloin kannattaa tuoda palkkatodistukset, kaikki oli ok, todistukset tuodaan myöhemmin keväällä ja varmistin vielä että paikka on varmasti lapselleni...Johtaja sanoi kaiken olevan kunnossa ja paikka on varattu teidän lapsellenne... No edellis viikolla 11.5. Soitin päiväkotiin, että joko olisi aika tuoda todistukset (kun heistä ei ollut kuulunut mitään). Johtaja kysyi/ihmetteli; etteikö aluepäällikkö ole ottanut teihin yhteyttä? Lapsenne ei pääsekään tänne, kun meillä ei ole keittiötä eikä keittiöhenkilökuntaa (rivien välistä; koska lapsesi on sairas ja vie kahden lapsen paikan..)ja alue -kokouksessa he olivat päättäneet että lapseni on "parempi" mennä kunnalliseen päiväkotiin????? (Tämä päiväkoti on toiminut jo useamman vuoden ja siellä on paljon eri-ikäisiä lapsia, mitenkö mahtaa olla näiden lasten ruokailut, kun ei ole keittiötä?)
Soitteltiin siinä edestakaisin yksityisen päiväkodin johtajan ja kaupungin aluepäällikön kanssa ja molemmat siirtävät vastuun toisilleen, miksi tällainen ratkaisu on tehty!Meitä kuulematta he päättivät (en siis oikeasti tiedä kuka on päättänyt ja mitä, koska kukaan ei ota vastuuta, eikä kerro faktoja) hankaloittaa perheeni tulevia päiviä siirtämällä lapseni huomattavasti kauemmas eskariin, kuin mitä tämä yksityinen olisi ollut... Onko mitään tehtävissä muuta kuin surkutella... Suullisesti luvattu ja varattu paikka meni(ja kaikki kaverit )...Kyllä ottaa päähän.
Kirjattu

annami

  • Intoilija
  • Viestejä: 307
Re: Syrjintää??
« Vastaus #1 : Toukokuu 24, 2004, 06:48:00 ap »

Sen enempää en osaa valaista asiaa, mutta oletko tiedustellut mahdollisuutta saada lapsellesi henkilökohtaista avustajaa? Silloin hän ei päiväkodissa veisi kahta paikkaa. Ystäväni poika (3-vuotias pumppuhoitoinen) on avustajan saanut, sattumoisin vieläpä Turussa, joten pitäisi sellaiseen olla mahdollisuus.

Muuten päiväkodeissa luokitellaan kyllä välillä vanhempiakin. Hain esikoiselleni paikkaa, että olisin saanut tehtyä gradun valmiiksi. Päiväkodin johtaja sanoi, että paikka on hänen jos kukaan muu ei sitä tarvitse, kun "sinähän olet vain kotona". Just. Kyseinen paikka oli ollut tyhjänä koko syksyn, ei jonoa, että kai he olisivat mieluummin pitäneet sen auki jollekin ansaitsevammalle.
Kirjattu
Ykköstyyppi v:sta 1985. Animas Vibe & Humalog 3.9.2013 alkaen, Dexcom-sensorointia.
Hypotyreoosi ja nivelreuma.

ajattelija

  • Matkailija
  • Viestejä: 68
Re: Syrjintää??
« Vastaus #2 : Toukokuu 24, 2004, 09:43:00 ap »

Toivottavasti tästä on edes vähän apua!!!

Kannattaa aina pyytää kaikki päätökset, oli ne sitten myönteisiä tai kielteisiä, perusteltuna ja kirjallisena, koska sen jälkeen niistä voi sitten valittaa. Jos ei ole kirjallista päätöstä, niin on miltei mahdotonta tehdä valitusta sellaisesta asiasta. Mikäli päätös on virheellisesti tehty, niinkuin ainakin minulle tuli tekstistäsi sellainen käsitys, kannattaa ehdottomasti hakea siihen oikaisua. Sekin kannattaa tehdä kirjallisesti. Ja kuten annami kertoi, niin kannattaa ehdottomasti selvittää henkilökohtaisen avustajan mahdollisuus!!

Toivottavasti asiasi selviää!! Hyvää kevään jatkoa!!
Kirjattu
Jos katsot nollaa, et näe mitään, mutta
katsopa sen läpi niin näet koko maailman.
-Robert Kaplan

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Syrjintää??
« Vastaus #3 : Kesäkuu 05, 2004, 22:10:00 ip »

Heippa Kukka!

Tuntuu tosi kurjalta tuollainen kohtelu, jota olette saaneet....mutta luulen, ettei lastasi hoidettaisi(vaikka valitusten jälkeen pääsisikin ko päiväkotiin)siellä hyvin. Yleensä diabeetikkolapset eivät pääse päiväkotiin sen takia, koska kukaan ei uskalla ottaa heistä vastuuta. Kun ei tiedetä tarpeeksi, pelottaa.

Voin ylpeänä kertoa, että onneksi olen töissä sellaisessa päiväkodissa, jossa lasta ei jätetä hoitamastta minkään erityispiirteen tai vamman takia. D-lasten kanssa on mennyt ihan hyvin ja muutkin kuin minä(d-lapsen äiti) ovat oppineet hoitamaan d-lapsia ja lukemattomia muitakin erityistä hoitoa- ja kasvatusta vaativia lapsia.

Mielestäni asenne ratkaisee!

Toivottavasti asiat kääntyvät parhainpäin!!

Terv. Tuikku
Kirjattu

mami

  • Vieras
  • Viestejä: 5
Re: Syrjintää??
« Vastaus #4 : Kesäkuu 11, 2004, 17:25:00 ip »

Aloitin jo vuoden alkupuolella aktiivisesti hakemaan paikkaa kahdelle lapselleni (1- ja 3-v) syksyksi, kun palaan töihin. Löysin mielestäni hyvän yksityisen perhepäivähoitajan ja olin tosi tyytyväinen, kun ei tarvinnut laittaa lapsia edes ryhmäperhepäivähoitoon (mikä olisi ollut kunnallisessa hoidossa todennäköinen vaihtoehto molempien allergioiden takia).

No, kolme viikkoa sitten vanhemmalla sisaruksella todettiin diabetes (aivan yllättäen), mihin perhepäivähoitaja ilmoittikin, ettei haluakaan ottaa lapsiani hoitoon. Kunnalliset paikat oli juuri ehditty jakaa ja lopputulos on se, että lapset saivat paikat päiväkodista, eri ryhmistä (eivät päässeet edes sisarusryhmään). Siis juuri niin kuin EN olisi ikinä halunnut 1-vuotiasta laittaa.

Ottaa pannuun niin vietävästi. Varsinkin, kun tilanne olisi toinen, jos diabetes olisi todettu paria viikkoa aiemmin tai kolme kuukautta myöhemmin.
Kirjattu

wumbaaja

  • Intoilija
  • Viestejä: 214
Re: Syrjintää??
« Vastaus #5 : Kesäkuu 15, 2004, 23:02:00 ip »

tosi ikävää kun ei yhtää ymmärretä    koita pärjätä  
kurjaa  
Kirjattu
 

Linkkejä
Haastaako korona arkea diabeteksen kanssa?

Julkaistu 02.04.2020 | 10:14