KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6974 jäsentä  •  418239 viestiä  •  20000 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Riikka Lindholm, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: ketoaineet virtsasta  (Luettu 1495 kertaa)

Guest

  • Vieras
ketoaineet virtsasta
« : Toukokuu 22, 2004, 12:23:00 ip »

Kuinka monella on käytössä liuskoja joilla saa mitattua ketoaineet virtsasta? Saako niitä yleensä välinejakelusta, kuten muitakin tarvikkeita. Minusta ketoaineiden mittaaminen verestä on työlästä. Verta tarvitaan paljon ja esim päivähoidossa ei viitsi käyttää monenlaisia mittareita. Mittaatteko kukaan ihan normaalisti ketoja aamuvirtsasta kuten jossain on neuvottu lapsilta tekemään.
Kirjattu

brae

  • Jäsen
  • Viestejä: 107
Re: ketoaineet virtsasta
« Vastaus #1 : Toukokuu 22, 2004, 15:29:00 ip »

Liuskoja saa TK:n välinejakelusta kuten muitakin tarvikkeita. Ketoaineita on meillä mitattu vain erikoistilanteissa, esim. verensokerit 3-pistoslapsella koko päivän jatkuvasti korkealla sairastaessa.
Ketoaineiden systemaattinen mittailu aamulla on turhaa, koska tulokset eivät ole ns. reaaliajassa. Jos sokerit ovat käyneet yöllä korkealla (tai vain 10 yläpuolella, en muista tarkkaa lukua), siitä kai jää automaattisesti joitakin jäämiä aamuvirtsaan ja ainakin sokerijäämiä.

Ei ketoaineita niin helposti muodostukaan, jos hoitomuotoon kuuluu myös pitkävaikutteista insuliinia.
Sen sijaan pumppulapselta, jolla käytössä vain Humalog-pikainsuliinia joudumme ketoaineita silloin tällöin mittaamaan verestä. Käytössä on Precision Xtra mittari. MIttaus tehdään liuskalla sormenpäästä kuten normaali verensokerin mittaus. Ei tarvita yhtään enempää verta.
Kirjattu
"Ihmiset eivät kompastu vuoriin, vaan kiviin"   (=intial. sananlasku)
 

Linkkejä