KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6974 jäsentä  •  418239 viestiä  •  20000 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Riikka Lindholm, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Päiväkotikokemuksia pumppulaisista  (Luettu 1111 kertaa)

Rausku

  • Matkailija
  • Viestejä: 54
Päiväkotikokemuksia pumppulaisista
« : Toukokuu 19, 2004, 14:04:00 ip »

Kimi 3,5 v on lähdössä kesäkuun alussa päiväkotiin ja kävimme viime viikolla vähän tutustumassa päiväkodin toimintaan.  Diabetes-kokemusta ei tässä päiväkodissa aiemmin ole ollut ja tietoiskut on ollut tarkoitus hoitaa ensi viikolla.  Vaimo opiskelee kotona ensimmäisen kuukauden ja on noin kolmen minuutin matkan päässä päiväkodista.  

Nyt kävi kuitenkin niin, että tämän ensimmäisen puolen päivän vierailumme aikana korjasimme korkeaa vähän turhan paljon ja ulkoilun aikana uudessa jännässä ympäristössä sokrut meni alas alle neljään.  Korjasimme taas tyypilliseen tapaan tilanteen karkilla ja tilanne oli ohi ilman hypoa.  Poika oli tällöin tietenkin meidän vanhempien hoidossa ja mainitsimme vain hoitajille, mitä juuri tapahtui.  Emme olleet tällä vierailulla varautuneet esittelemään pumppua tai puhumaan hoidon yksityiskohdista, vaan tarkoitus oli, että me tutustumme päiväkodin toimintaan.  

Päiväkodin väki pelästyi vissiin tilannetta kuitenkin niin paljon, että siellä alettiin nyt viikkoa myöhemmin puhumaan hoidon aloituksen siirtämisestä myöhempään.  Tarjottiin erityisavustajaa meille kotiin, tms.  Eli kävi vanhanaikaisesti niin, että ennen kuin ehdimme antaa oikeaa tietoa diabeteksesta ja erityisesti pumpusta (kun se on niin hurjan tekninen laite :-) ), hoitajat ehtivät saada jostain sitä väärää tietoa ja pelko sai siivet.  Hoitajistossa oli joku vanha sairaanhoitajakin, jolla ehkä oli vanhaa ja puoliksi unohtunutta tietoa diabeteksesta.  

Asia on toki hoitajille uusi ja ymmärrän kyllä että näin voi käydä, mutta harmittaa silti.  Jää heti fiilis, että Kimi jää D:n vuoksi jotain vaille jo tässä iässä.  

No, toivomme pystyvämme korjaamaan tilanteen vielä kun lähdemme viemään sitä oikeaa tietoa ja painottamalla että Kimin äiti on aina saatavilla, jos jotain ongelmia tai kysymyksiä esiintyy hoitopäivän aikana.  

Hoitajat kysyivätkin nyt, saisivatko he jostain tietoa muiden pumppulasten päiväkotikokemuksista.  

Voisiko joku pumppulapsen vanhemmista kertoa jotain tai mahdollisesti lähettää (vaikka mulle yksityisviestinä) yhteystietoja omaan päiväkotiinsa kyselyjä varten, että saisimme tilanteen rauhoittumaan.
Kirjattu

Rausku

  • Matkailija
  • Viestejä: 54
Re: Päiväkotikokemuksia pumppulaisista
« Vastaus #1 : Toukokuu 31, 2004, 16:19:00 ip »

Asiat lutviintuivat kuitenkin kohdalleen.  Pidimme puolentoista tunnin luennon hoitajille ja erityisavustajalle.  Sairaalasta tai terveyskeskuksesta ei kukaan ehtinyt mukaan, joten piti itse kehittää 30-sivuinen kalvoshow otsikoilla Diabetes, Verensokerinseuranta, Hiilihydraattilaskenta, Insuliinipumppu ja annostus, Vastuunjako, Psykologiaa.  Sitä tunsi itsensä ihan asiantuntijaksi...  :-)
Vastaanotto oli ihan hyvä ja varsinkin erityisavustajan asenne ja tietämys oli sellainen, että häneen pystymme luottamaan Kimin hoidossa.  

Tänään Kimi oli isoveljen kanssa puoli päivää tutustumassa päiväkotiin ja huomenna alkaa tosi toimet.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Päiväkotikokemuksia pumppulaisista
« Vastaus #2 : Toukokuu 31, 2004, 23:20:00 ip »

Onnea teille uuden taipaleen aloittamiseen.
Vaikka lapseni ei olekaan päiväkodissa vaan koulussa, niin kyllä pumppu herätti opettajissakin pelkoja. Olivat kyllä aiemmin olleet oppilaiden kanssa joilla pistoshoito.
Mutta nyt on 2lukukautta takana pumpun kanssa ja on ne opettajatkin jo "rauhoittuneet".
Alussa jos pumppu hälytti ihan mistä syystä vain niin opettaja soitti melko paniikissa, mutta nyt ovat rutiinit tulleet jo tavaksi ja opettajat oppineet tulkitsemaan pumpun hälytys taulukkoa.
Kyllä ne hoitajat siellä päiväkodissakin äkkiä mukautuvat pumppuun kunhan pääsevät siitä  pois, että pumpun käyttö ei tarvitse teknikon/insinöörin opntoja vaan ihan normaalia maalaisjärkeä.
Kirjattu
 

Linkkejä