KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6972 jäsentä  •  418228 viestiä  •  19999 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi beret, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: kouluun menosta  (Luettu 3486 kertaa)

Nikon äiti

  • Matkailija
  • Viestejä: 87
Re: kouluun menosta
« Vastaus #15 : Kesäkuu 01, 2004, 11:58:00 ap »

Niko sairastui ekan luokan joululomalla, kouluun palatessa kävin juttelemassa opettajan ja keittiöhenkilökunnan kanssa, myöhemmin koululla kävivät myös Nikon lääkäri, hoitaja ja ravintoterapeutti, koulusta mukana palaverissa olivat opettaja ja terveydenhoitaja; myös opettaja harjoitteli myöhemmin Glucagen-piikin pistämistä.

Niko on käynyt pari kertaa päivässä hakemassa keittiöltä välipalaa (viime aikoina välipalojen tarve on alkanut vähentyä), sovimme, että ilmoitamme poissaoloista myös keittiölle; myös opettajan kanssa sovittiin, että jos poikaa ei jonain päivänä kouluun kuuluisi, hän ottaa heti meihin yhteyttä. Retkille yms. keittiöltä on aina saanut hyvät eväät mukaan. Alussa opettaja oli mukana ruokamäärien arvioinnissa, mutta pian se alkoi sujua helposti itsekin.

Niko on alusta asti hoitanut itseään hienosti, on muutenkin luonteeltaan tunnollinen. Joskus on kuulemma lähtenyt kesken tunnin syömään (keittiö on ihan vieressä). Toisella luokalla Niko piti yhdessä terveydenhoitajan kanssa luokalle esitelmän diabeteksestä, samalla kävivät läpi miten kavereiden pitää toimia mahdollisissa ongelmatilanteissa. Hyvin kaverit ovatkin olleet hoidossa mukana, välillä muistuttelevat mittauksista ja syömisistä. Mitään ongelmia ei ole koskaan koulun kanssa ollut, Niko mittaa kun pitää, insuliinia ei tarvitse koulussa pistää.

Olin itse toisen luokan alkuun asti nuorimman lapsen kanssa hoitovapaalla, joten alku sujui siinä suhteessa hyvin, sen jälkeen poika on ollut koulun jälkeen omissa oloissaan kotona sekä siskon ja kavereiden kanssa, kännykkä hankittiin yhteydenpitoa helpottamaan kolmannen luokan alussa.

Avoimuus on mielestäni tärkeää, on hyvä, että ympärillä on ihmisiä, jotka tietävät, missä mennään. Iloista koulunaloitusta, hyvin se menee  
Kirjattu

brae

  • Jäsen
  • Viestejä: 107
Re: kouluun menosta
« Vastaus #16 : Kesäkuu 01, 2004, 12:45:00 ip »

Ja kerrata pitää.
Ei voi luottaa siihen, että kaikki toimii automaattisesti, kun joskus syksyllä on käyty palaverit ym. lävitse.

Esimerkki: kun eskarilainen toi kevätjuhlien jälkeen diabetes-pussukan kotiin, sieltä löytyi 2 avaamatonta VS-paketin koodausliuskaa. Vaikka uuden paketin avaamisesta oli puhuttu aikuisille, kirjoitettu reissuvihkoon ja sanottu lapselle itselleen, koodaus oli jäänyt tekemättä.(Haitta sinällään ei kai suuri - en tiedä, kuinka paljon väärä koodausliuska voisi vaikuttaa mittauksiin?)

Toinen esimerkki: keittiöhenkilö, joka vain toimii ruokailun järjestelijänä, kun valmis ruoka tulee kouluun muualta, totesi toiselle koululaiselle tämän hakiessa jääkapista makeaa välipalaa huonoon oloonsa, että "Hyvä lapsi, ethän sinä sitä mehua saa juoda". Olennaisin pointti oli kuitenkin jäänyt käsittämättä.
Kirjattu
"Ihmiset eivät kompastu vuoriin, vaan kiviin"   (=intial. sananlasku)
 

Linkkejä