KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6984 jäsentä  •  418371 viestiä  •  20018 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi JokkeVantaa, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Pumppuko paras...?  (Luettu 5516 kertaa)

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #15 : Huhtikuu 22, 2004, 20:18:00 ip »

nappikanyyli pysyy oikein hyvin paikallaan ,
ja poikani väittää ,että silhoette kanyyli painoi aina välillä.
Nappikanyylissä ihon sisään jäävä osa on vain 6mm!! eli huomattavasti lyhyempi kuin silhuettessä.
Ja vielä ,kanyylin asennus on mielestäni helpompi nappikanyylissä kuin silhuettessä .
suosittelen kokeilemaan
Virallinen nimi nappikanyylille on MINIMED QUICK-SET 6mm.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #16 : Huhtikuu 22, 2004, 20:22:00 ip »

Meillä on uinnit hoidettu ilman pumppua.
Eli kun koulun kanssa poikani on uimassa, niin pumppu odottelee kiltisti pukukaapissa ja 1,5-2tunnin uinnin jälkeen pumppu takaisin paikoilleen ,
ja yleensä mennään silloinkin matalilla arvoilla... niin paljon se uinti vaan kuluttaa energiavarastoja.
Viime viikolla koulun kanssa uimassa poikani joutui ottamaan 2x2dl mehua kun heikotti ja pumpusta irti koko sen ajan.
Eihän sitä uida jaksakaan kun 1-2 tuntia kerrallaan ja sitten vaan pumppu paikoilleen ja syömään.
Kirjattu

Leena

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #17 : Huhtikuu 22, 2004, 21:09:00 ip »

Oletteko Jessita ottaneet nappikanyylin irti kun on mennyt uimaan?Me ollaan otettu aina suihkuun mennessäkin.Kun on oltu koulusta uimahallissa,niin pumppu on laitettu paikalleen vasta kotona,ollut ilman pumppua n.2h.Poika 10v.eikä vielä uskalleta jättää hänen vastuulleen uuden kanyylin laittoa.Meillä käytössä minimed 511 ja siinä quick -set nappikanyyli 6mm.
Kirjattu

LiljaKreeta

 • Jäsen
 • Viestejä: 162
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #18 : Huhtikuu 23, 2004, 10:09:00 ap »

meilläkin otetaan pumppu pois jos uidaan kunnolla. mutta kun on 2v kyseessä (viime kesänä oli siis 1 v) niin uimiset on sitä että 10-15 min altaassa ja sit taas leikitään ja sitten taas hypätään uimaan. olisi aika rumbaa irroitella pumppua pari kertaa tunnissa ;-)
Kirjattu

ÄIPPÄ

 • Matkailija
 • Viestejä: 53
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #19 : Huhtikuu 23, 2004, 20:26:00 ip »

Sinulle Isi!

Lukaisin oman vastaukseni ja totesin kirjoitelleeni hieman sekavasti. Tarkoitin, että hankaluutenamme on basaalin säätäminen oikealle tasolle myös terveenä. Liikunta, mielialat ja eväät vaikuttavat kaikki öisin erittäin huonosti ennustettavalla tavalla. Sitten kun lukemat näyttävät asettuneen viikon säätämisen jälkeen sopusuhtaiselle tasolle, niin iskee tauti ja sotkee koko pakan. Siitä tervehdyttyään ei entiset juuri kohdilleen saadut inskamäärät riitäkään.
Kirjattu

isi

 • Matkailija
 • Viestejä: 54
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #20 : Huhtikuu 26, 2004, 13:34:00 ip »

joo äippä, niinpä se harmi kyllä näyttää meilläkin olevan, eli aina kun meinaa nuolaista (että nyt löyty toimiva systeemi) niin silloin tipahtaa
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 27, 2004, 00:09:00 ap »

hei Leena,
Emme ota pois mitään muuta kuin pumpun ja laitamme kanyylin päälle sen korkin .
Kanyylin vaihdamme 3-4 päivän välein... lapsemme käy suihkussa tosi usein, koska pelaa jääkiekkoa ja nyt kesän sitten rullakiekkoa.
Kirjattu

Jeminan isi

 • Vieras
 • Viestejä: 6
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 28, 2004, 08:57:00 ap »

Tänään sitä mennään käymään polilla ja otamme kyllä esille pumppuasian vahvasti. Saa nähdä, miten siihen suhtaudutaan... Ilmoittelen palstalaisille huomenna miten kävi... Palaillaan
Kirjattu

isi

 • Matkailija
 • Viestejä: 54
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #23 : Toukokuu 04, 2004, 14:19:00 ip »

no Jeminan isi, miten kävi?
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #24 : Toukokuu 06, 2004, 18:46:00 ip »

Meillä oli molemmat pumput nyt "kotikokeissa" eli saimme harjoituspumput kotiin ja testailimme niitä eilen illalla mieheni kanssa ja tulimme siihen tulokseen että Disetronicin H-tron vaihtuu nyt Minimedin pumppuun, siinä on niin helppo se kanyylin laitto, iskin meinaan yhden vatsaani illalla ja en voinut uskoa kuinka näppärästi kävi ! Vesitiiviydestä viis, jos on noin nopeaa ja kätevää. Ei tarvitse tuntia olla emloissa yms. nyt varmaan saan yksinkin kanyylin vaihdettua, meitä on muuten aina molemmat laittamassa sitä, toinen pitää kiinni ja toinen tuikkaa.

Kiitos paljon kaikille pumpuista tietoa antaneille !!!
Liljakreeta
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #25 : Toukokuu 06, 2004, 18:49:00 ip »

Ai niin Isi !

Kysyin Tays:n apteekista sitä insuliiniampullia suoraan Paradigmin pumppuun, niin täällä se ei onnistu. Joudumme itse vetämään sen insuliinin, mutta kyllä sen varmasti oppii.

Yritin tays:n tädeille kertoa että jossain päin maata se tosiaan onnistuisi, että ette viitsisi ottaa selvää, niin ei oikein kiinnostanut ketään, tuli vaan aika tyly vastaus että ei onnistu !
Kirjattu

Jeminan isi

 • Vieras
 • Viestejä: 6
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #26 : Toukokuu 07, 2004, 12:35:00 ip »

Polilla käytiin ja näyttää siltä, että pumppu saataisiin halutessamme. Nyt on kuitenkin muita ongelmia eli tyttö pääsee tänään sairaalasta; mentiin keskiviikon vastaisena yönä hirmuisen ja pitkään jatkuneen yskän vuoksi ja nyt sitten harjoitellaan ja palautetaan mieleen astman kanssa elämistä. Eli nyt diabeteksen rinnalla astmakin... Rankalta tuntuu, mutta tottuuhan siihen joskus. Jeminalla on ollut astman tyyppisiä oireita aikaisemminkin ja lääkkeet on  niihin olleet, mutta ei näin pahana. Katsotaan nyt, miten asiat etenee... Palaillaan, kunhan jaksan ja ehdin.
PS. Pumppu vielä mietityttää mm. hoitojen kannalta; miten hoitaja/hoitopaikka tulee suhtautumaan asiaan. Se nyt tosin vasta vuoden kuluttua, kun vaimo on nyt kotona...
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #27 : Toukokuu 07, 2004, 18:58:00 ip »

hei jeminan isi
hoitopaikassa tulee varmasti onnistumaan.
Kaukosäätimet ovat todella helppoja käyttää kenen tahansa.
Jopa 72-vuotias äitini oppi sen käytön puhelimessa antamillani neuvoilla, kun piti yöllä
laittaa pojalleni lisäboluksia.
(siis oli hoitamassa poikaani ja mittasi yöllä turhan korkeat sokeriarvot ja kysyi ohjetta puhelimitse, olimme itse silloin reissussa)
Kirjattu

isi

 • Matkailija
 • Viestejä: 54
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #28 : Toukokuu 10, 2004, 13:25:00 ip »

liljakreeta, toi on taas yks hyvä esimerkki suomalaisen terveydenhuollon viimevuosisadan alkupuolelta olevista asenteista, joihin törmää lähes joka kerta jossain muodossa. viimeksi tänään olisi pitänyt mahallaan anteeksi pyydellä hoitajalta (kun lääkäriä ei tavoitettu) että tarvitaan nyt ihan oikeesti uusi resepti kun entisillä insuliinimäärillä/kk ei enää pärjätä kun tarve kasvanut (ennakkooletus sillä vaikutti olevan että aletaan myydä laimennettua insuliinia suomen valtavilla laimennetun insuliinin pimeillä markkinoilla;-)

sinuna soittasin uudestaan sinne taysiin ja sanoisin että "tällä tavalla insuliini vaahtoaa niin paljon että kanyyli menee tukkoon. ja koska helsingissäkin minimedin omiin ampulleihin täyttö onnistuu yliopiston apteekissa (pitäjänmäellä) sen PITÄÄ onnistua täälläkin. ja jos ei onnistu, minä tulen näiden ampullinkuvatusten ja lapseni kanssa sinne teidän toimipaikkaan ja sä sä saat jatkaa siitä eteenpäin!"  jos langanpäästä vastataan että ei se vaahtoa, niin kysy että "mistäs sinä sen tiedät, käyttääkö sun oma diabeetikkolapsesi samoja insuliineja?" ja ohjaa soittamaan pitäjänmäen (vai missä se hgissä olikaan, saavat kyllä selville) yliop.apteekkiin, jossa helsingin laimennukset tehdään, ja kysymään miten se tehdään, jos eivät muka osaa.

meillä siis apteekin täti ITSE ehdotti sitä ja homma toimii loistavasti (ei tarvii tuijotella epäluulosena onko vai eikö oo kuplia kun niitä ei ole)
Kirjattu

isi

 • Matkailija
 • Viestejä: 54
Re: Pumppuko paras...?
« Vastaus #29 : Toukokuu 10, 2004, 13:29:00 ip »

Jeminan isi, koittakaa jaksella!

ja ottakaa ihmeessä se pumppu jos kerran saatte. ikikuuna päivänä en suostuisi siirtymään takaisin pistoshoitoon (eikä pistostenottaja itsekään, mikäli olen käsittänyt oikein)

(tää on kanssa yks tämän maan db-hoidon ihmeellisyyksiä, että se saako sen, riippuu täysin siitä missä sattuu asumaan - kun kaikki lääkärit eivät viitsi paneutua asiaan)
Kirjattu
 

Linkkejä