KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Lantus lapsilla  (Luettu 6192 kertaa)

isi

  • Matkailija
  • Viestejä: 54
Re: Lantus lapsilla
« Vastaus #15 : Huhtikuu 06, 2004, 14:48:00 ip »

mikko ja muut lantus-asian kanssa pähkäilevät. meidän 2-v pojalla oli 2 kk lantus+ novorapid. meillä tilanne oli niin, että jos päiväannostelu oli sopiva, ongelmaksi muodostuivat yöt jolloin aamulla annosteltu lantus veti vs:t matalaksi ja toisinpäin, eli jos lantusta pienennettiin yölle sopivaksi (minimaaliseksi), perusinsuliini ei riittänyt mitenkään päivälle. pulmia tuotti myös pikainskan annostelu kun kynällä annostellen 0,5-1 yksikköä kenties juuri koskaan ei mennyt juuri se mitä tahtoi, vaan pisaraa tunki niin neulasta kuin ihosta. eli meille lantus ei loppujen lopuksi sopinut koska yön ja päivän tarve oli niin eri (johon vaikuttanee yhä käynnissä oleva remissiokin tosin - josta myös seurasi se että pikainsuliinitarvekin liian pieni onnistuneeseen annosteluun). muuten voin suositella protan jälkeen. hyvää se, että vs pysyi tasaisena, ei tarvinnut syödä koko ajan, eikä ainakaan meillä lantus aiheuttanut nopeita vs putoamisia, mutta tosin rapid muutaman kerran kun ukkeli lähti suoraan ruokapöydästä juoksemaan aitajuoksua.

niille joille lantus sopii, hyvä homma. meillä siirryttiin kuitenkin pumppuun pari viikkoa sitten ja se on hoitomuoto jota minä suosittelen todella lämpimästi (jos vaan asuinkaupunki suhtautuu asiaan niin kuin pitäisi eli kannustaen). nyt kun annostelu alkaa löytymään niin aamulla herätään täsmälleen samoilla luvuilla kun käydään nukkumaan, sairaspäivinä tai jos koko päivä pulkkamäessä annostusta voi säätää tarpeen mukaan suuntaan tai toiseen. eikä enää pistämistä. kanyylin vaihto kerran 2-3 päivässä eikä muuta. (sori nyt jos joku vetää herneet nenään kun hehkuttelen pumppua lantus viestissä mutta lukekaa siltä kantilta että jos lantus ei toimi esim. vuorokauden ajan mukaan vaihtuvan insuliinitarpeen mukaan, pumpun toimimattomuus on sitten ainoastaan kiinni omasta kekseliäisyydestä)
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Lantus lapsilla
« Vastaus #16 : Kesäkuu 06, 2004, 01:33:00 ap »

Olen aikuinen Lantukssen käyttäjä, mulla se kirvelee harvoin eikä pitempää kuin 1 min. siis siedettävää!!!
Enemmän sattuu jos osuu paksumpaan/kovettuneempaan kohtaan, siis en suosittelee samaan paikkaan pistämistä! Ja silloin muutama pisara voi tulla jopa takaisin sellaisesta paikasta.
Kirjattu

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: Lantus lapsilla
« Vastaus #17 : Kesäkuu 07, 2004, 13:40:00 ip »

Tuosta kirvelystä:

Kyllä minä - toki aikuinen - ainakin huomaan pientä kirvelyä heti pistoksen jälkeen, mutta se ei tosiaankaan kestää kuin hetken, minuutin korkeintaan.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

LittleDevil89

  • Jäsen
  • Viestejä: 121
    • users.reppu.net/jincheng-monkey/
Re: Lantus lapsilla
« Vastaus #18 : Kesäkuu 07, 2004, 14:06:00 ip »

Ja pistetään sillä lantus kynällä, ni sitte sattuuu heti jos sitä painaa hiukankin liian kovin. En paljoota anna plussaa sille lantus kynälle....  :confused:
Kirjattu
Eilinen on historiaa, huominen on mysteeri, tämä päivä on lahja...
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59