KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418364 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Humpy Dumpy, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Epävarmuutta ja hermoilua  (Luettu 6696 kertaa)

Piita

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Re: Epävarmuutta ja hermoilua
« Vastaus #15 : Marraskuu 26, 2003, 01:03:00 ap »

Kiitoksia.

Tämä lääkäri ei ollut koskaan kuullutkaan sokerihemoglobiinista ts. pitkäaikais-sokerista puhumattakaan "hienommista" kokeista.

Nyt arvot ovat taas seilailleet 10,4-4,7-6,4-7,8... siis lääkärissä käynnin jälkeen. Tyttö on tosi itkuinen ja väsyneen oloinen; kauppareissulla nuokkui ja sammalteli jonkin aikaa, mutta piristyi kun pääsi kävelemään.

Nyt nukahti juuri tuohon sohvalle, kun ensin pissasi sänkynsä nukuttuaan tunnin ed. pissatuksen jälkeen.

En tiedä, jaksanko odottaa tuota 2.päivän lastenpolia, vai menenkö sinne päivystyksenä.

Tuntuu niin tyhmältä tämä hermoilu, kun mitään "konkreettista" ei ole vaan kaikki on niin täysin epävarmaa. Täytyy katsoa tuo huominen ja päättää sitten sen perusteella.

Aamun paastoarvoa innolla odotellen...
Kirjattu

Sari F.

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Re: Epävarmuutta ja hermoilua
« Vastaus #16 : Marraskuu 26, 2003, 08:26:00 ap »

On se kyllä kumma, että lasta kiusaavat tuolla tavalla! Ihan selvästi hänellä jokin hätä on! Toivottavasti labrakokeista selviäisi jotain uutta, että saisitte tilaneteen taas rauhoittumaan! Eikö pitkäaikaissokeri normaalisti oteta heti, jos on epäilystä daibeteksesta? C-peptid meillä otetiin myös aika pian, vaikka diagnoosi oli selvillä. Omaa tuotantoa oli ja on edelleenkin paljon jäljellä. Toivon, että saatte pian apua, ettei tilanne ainakaan pääsisi huonommaksi!
Kirjattu

Piita

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Re: Epävarmuutta ja hermoilua
« Vastaus #17 : Marraskuu 29, 2003, 12:31:00 ip »

Jälleen päivitystä, nyt paremmin tiedoin.

TK:n paperit olivat eilen vihdoin saavuttaneet lastenlääkärin, joka soitti heti ja pyysi tytön välittömästi osastoseurantaan.
Lähdimme heti sairaalaan, pitkäaikais-sokeri 4,8, keto 0,3 ja "tavallinen" verikoe 8,6.

Muutenkin neiti tutkittiin, mistään muualta ei mitään "vikaa" löytynyt.

Koska pitkäaikainen oli noin hyvä, saimme vielä lähteä kotiin viikonlopuksi, ohjeena seurata tytön sokereita ja välttää kaikkea sokerinsyöntiä, palaamme sairaalaan sunnuntai-aamuna ja olemme ainakin maanantaihin; voi olla että pidempäänkin.

Sairaalassa sitten seuraillaan tuota keto-arvoa ja sokereita, sekä otetaan kaikki vasta-aine, geeni- jne jne. testit, joita kelkasta pudonnut, mutta huojentunut äiti ei muista. Katsotaan sitten, mitä tapahtuu.

Kiitokset kaikille teille, jotka ovat viitsineet rauhoittaa mieltäni, olisin varmasti jo seonnut, jos en olisi voinut kirjoitella tunteistani ja ajatuksistani tänne.
Kirjattu

Piita

 • Aloittelija
 • Viestejä: 30
Re: Epävarmuutta ja hermoilua
« Vastaus #18 : Joulukuu 05, 2003, 11:12:00 ap »

Jälleen päivitystä...

Olimme sairaalassa sunnuntaista maanantaihin, mutta mitään uutta ei silloin tullut ilmi. Neiti ei oikein viehättynyt noista sairaalaruuista ja sokerit olivat normaalirajoilla koko seurannan. Keskiviikkona olimme sokerirasituksessa, jossa tunnin arvo oli selkeästi yli normaalin, mutta paasto oli loistava ja kahden tunnin arvo "siinä ja siinä". Nyt menemme ensi torstaina uuteen sokerirasitukseen ja jos siinä on edelleen poikkeavia arvoja, tulee kuulemma diabetes-diagnoosi. Nyt diagnoosina alentunut glukoosinsietokyky, joka riittää siihen, että saimme mittarit ja liuskat veloituksetta käyttöön. Sairaalassa otettiin myös valtava määrä muita verikokeita (insuliini, c-peptidi jne.), joiden tulokset saamme joskus myöhemmin.

Kaikkien "ylimääräisten" sokerien karsimisella olemme saaneet sokerit pysymään alle yhdeksän ja tytön kunto on parempi kuin aikaisemmin, vaikkakin jano ja jatkuva pissaaminen on mukana kuvioissa edelleen. Oksentelut ja kiukkuisuus ovat onneksi nyt pysyneet poissa. Hermopainekin alkaa pikkuhiljaa helpottaa, kun vastuu on taitavimmissa ja tietävämmissä käsissä.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Epävarmuutta ja hermoilua
« Vastaus #19 : Joulukuu 05, 2003, 13:15:00 ip »

Itse sairastuin 16-vuotiaana ja D1 löytyi sattumalta huimausta tutkittaessa. Paasto oli nippanappa yli normaalin arvon ja sokerirasitus oli 1 tunnin arvolta poikkeava. Silloin sain D-diagnoosin heti, mutta hoitona oli pelkkä ruokavaliohoito. Tällä pärjäsin noin puolitoista vuotta, jonka jälkeen sokerit nousivat ja päätettiin aloittaa insuliinihoito.
Näin siis 1980-luvun alussa.
Kirjattu

elluvellu

 • Matkailija
 • Viestejä: 60
Re: Epävarmuutta ja hermoilua
« Vastaus #20 : Kesäkuu 07, 2004, 00:30:00 ap »

Moi, Piitta!
Mitä teille kuuluu?
Kirjattu
 

Linkkejä