KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Haluatko kertoa kokemuksistasi omahoitoon liittyen?  (Luettu 866 kertaa)

Henri

  • Vieras
  • Viestejä: 11
Haluatko kertoa kokemuksistasi omahoitoon liittyen?
« : Marraskuu 30, 2005, 10:18:00 ap »

Osallistu Taideteollisen korkeakoulun opinnäytetyönä suoritettavaan käyttäjätutkimukseen, jonka tavoitteena on tutkia miten diabetes ja omahoito vaikuttavat ihmisen päivittäiseen sosiaaliseen elämään ja kartoittaa millaisia omaseurantalaitteet voisivat tulevaisuudessa olla.

Voit osallistua tutkimukseen, jos
• Olet iältäsi 18-28 vuotta
• Sinulla on todettu 1-tyypin diabetes
• Asut pääkaupunkiseudulla

Tutkimus suoritetaan joulukuun aikana, ja sen on hyvin joustavasti muokattavissa osallistujan aikataulun mukaan. Tutkimuksessa ei kerätä lääketieteellistä aineistoa, vaan käyttäjän omia henkilökohtaisia kokemuksia ja näkemyksiä aiheeseen liittyen, joten tutkimus ei ole lääketieteellinen tutkimus. Aiheen henkilökohtaisuuden vuoksi tutkimuksessa kuitenkin noudatetaan eettisen lautakunnan lääketieteellisen tutkimuksen suorittamiseen laadittuja sääntöjä.

Tutkimusmenetelminä käytetään uusia mielenkiintoisia ja innostavia laadullisen tutkimuksen menetelmiä, mitään kuivakkaa kymmenen sivun rastiruutuunlomaketta ei sovelleta. Yleensä vastaaviin tutkimuksiin osallistuvat huomaavat tutkimuksen jälkeen myös itse ajattelevansa tutkittavaa ilmiötä/asiaa uudella tavalla, ja tuntevat saaneensa tutkimuksesta yhtä paljon irti kuin sen suorittajatkin. Hyvän mielen lisäksi tähän tutkimukseen osallistuneille annetaan pieni palkkio.

Tutkimus tehdään täysin luottamuksellisesti.

Käyttäjätutkimus liittyy Taideteollisen korkeakoulun Teollisen muotoilun koulutusalan maisteritason opinnäytetyöhön. Käyttäjätutkimuksen suorittaa Teollinen muotoilija (BA) Henri Andell. Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä joko puhelimitse 040-51 66 557 tai sähköpostitse handell@uiah.fi mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin viimeistään 10.12. mennessä.
Kirjattu

Henri

  • Vieras
  • Viestejä: 11
Re: Haluatko kertoa kokemuksistasi omahoitoon liittyen?
« Vastaus #1 : Joulukuu 07, 2005, 15:32:00 ip »

Tarvitsisin vielä muutaman osallistujan tutkimukseen.

Tutkimus on osallistujalle helppo ja vaivaton, ja se sisältää kaksi vaihetta. Ensimmäinen, itsedokumentointivaihe kestää viikon, jonka jälkeen pidetään noin kaksi tuntia kestävä haastattelu. Tutkimuksen ehtii vielä hyvin suorittamaan ennen Joulua, joten jos alkoi kiinnostaa, niin ottakaa yhteyttä. Tutkimukseen osallistujille annetaan palkkio.

handell@uiah.fi
040-5166557

Tässä vähän lisätietoa tutkimuksessa käytettävästä menetelmästä:

Tutkimusmenetelmänä käytetään uutta ja innostavaa itsedokumentointimenetelmää, jossa osallistujalle annetaan ns. luotain-paketti viikon ajaksi. Paketin ja siinä olevien helppojen tehtävien avulla osallistuja voi tallentaa kokemuksiaan viikon aikana päiväkirjatyyliin ja kertakäyttökameraa käyttäen. Viikon jälkeen paketti luovutetaan tutkimuksen suorittajalle, joka käy materiaalin läpi, ja tämän jälkeen pidetään noin kaksi tuntia kestävä haastattelu osallistujan kanssa. Haastattelussa käydään läpi luotain-paketin materiaali, ja tehdään muutamia helppoja tehtäviä aiheeseen liittyen.
Kirjattu

Guest

  • Vieras
Re: Haluatko kertoa kokemuksistasi omahoitoon liittyen?
« Vastaus #2 : Joulukuu 07, 2005, 16:05:00 ip »

Mielenkiintoinen tutkimus, mutta miksi ihmeessä ikähaarukka on rajattu noin pieneksi ja matalaksi? Ei millään pahalla, mutta monet tuon ikäiset eivät ole vielä ehtineet edes saada kunnolla kokemusta diabeteksen omahoidosta, kun alkuvaiheessa menee ensin kaikki ok ja sitten kaikki tökkii vastaan ja diabetes jää usein täysin muun elämänmenon varjoon. Vasta joskus muutamankymmenen sairasvuoden jälkeen alkaa se ns. "normaali" elämä diabeteksen kanssa.

t. Siiri

ps. Onkohan mulla huono päivä tänään, kun mikään ei tunnu sujuvan vai olisiko niin, että olen "kateellinen" teille nuoremmille, jotka pääsette mukaan tuohonkin mielenkiintoiseen tutkimukseen  
Kirjattu

E O J

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 8014
Re: Haluatko kertoa kokemuksistasi omahoitoon liittyen?
« Vastaus #3 : Joulukuu 07, 2005, 20:45:00 ip »

Tuleepa mieleeni kertoa eräästä hyvin tuntemastani tapauksesta...
Muuan nuori tyttö sairastui aikoinaan diabetekseen. Mikään suunnaton yllätys tuo ei varmaankaan ollut, suvusta kun löytyi muitakin diabeetikkoja.
Noin vuoden kuluttua d1-diagnoosistaan tyttö hehkutti muuassa hyvin tunnetussa lehdessä    sitä, että pärjäili loistavasti ilman insuliineja. Muistaakseni hän oletti sen aiheutuneen joistakin napostelemistaan homeopatian piiriin kuuluvista pillereistä.
Totuus kuitenkin valkeni hänelle varsin pian "honeymoonin" päätyttyä. Nokkela tyttö kun oli, hän oppi varsin pian pitämään esimerkillisen hyvin huolta itsestään. Ja "kunnon kokemusta" hän oli, kuinka ollakaan, saanut jo ennen sairastumistaan...
Tänään nuori nainen on kuuden terveen lapsen äiti  
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

Mimosa_84

  • Jäsen
  • Viestejä: 140
Re: Haluatko kertoa kokemuksistasi omahoitoon liittyen?
« Vastaus #4 : Joulukuu 08, 2005, 14:15:00 ip »

Minä taas en asu pääkaupunkiseudulla..joten en siitä syystä voi osallistua..harmittavaa!
Kirjattu
Mimosa_84
Parempi pyy pivossa kuin kymmenen tikkua laudalla.
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59