KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6961 jäsentä  •  418047 viestiä  •  19987 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi maria55, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: !"#¤%&  (Luettu 2863 kertaa)

little wing

 • Intoilija
 • Viestejä: 251
!"#¤%&
« : Kesäkuu 30, 2005, 20:16:00 ip »

nyt kyllä keittää ja kunnolla.
hmm, pitää varmaan alottaa alusta.. eli kuukausi sitten viime kontrollikäynti: hba1c 15.3 %, järkyttävän huono, ymmärrän sen kyllä. lääkäriltä neuvo nostaa lantusannosta muutamalla yksiköllä ja ohjeet ylimääräiselle pikalle, uusi käynti 2 kk päästä. no, selvä.
tänään: kirje kotiin, jossa lukee että minulle täytyy järjestää kuntoutustoimenpiteitä, että pistetään leirille ja ehkä pumpulle! ai kun kiva. ottaa niin päähän kun saa kirjeestä tuollaista lukea, kun käynneillä on vaan tyyliin olankohautuksella suhtauduttu.
tuntuu ihan kuin lääkäri vaan suunnittelisi selän takana minun hoidostani.
tietysti, en ole tyhmä, tottakai on lääkärin työtä ohjata ja auttaa löytämään mahdollisimman hyvä hoitotasapaino, mutta hämmentää vaan tuollainen.

oli vaan pakko johonkin purkaa tämäkin.
Kirjattu
It's not easy to be me

zenonah

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 499
Re: !"#¤%&
« Vastaus #1 : Kesäkuu 30, 2005, 20:52:00 ip »

Ymmärrän hyvin, voisi sanoa ihan päin naamaa, tai edes varottaa, että "mietin tätä jälkikateen tai esim. kollegoideni kanssa ja saatan lähettää vielä postia kotiin".

Joka tapauksessa, mihinkäänhän ei ole pakko suostua, jollet vaikka halua sitä pumppua. Tai älä anna ajattelemattoman lekurin estää sua sitä ottamastakaan, jos siitä sun mielestä muuten voisi apua ollakin.

Leirille muuten kannattaa mennä, siellä on kivaa.
Kirjattu
****************************
<i>Veni, vidi, visa - tulin, näin, shoppailin.</i>

fillari

 • Veteraani
 • Viestejä: 1867
Re: !"#¤%&
« Vastaus #2 : Kesäkuu 30, 2005, 21:14:00 ip »

Alkuaikoina minullakin huiteli korkealla hba1c arvo, lisättiin myös pitkää ja pätkää, samalla piikillähän se menee pari yksikköä lisää tai vähemmän.  

Onhan se hyvä kuitenkin, että noillakin toimenpiteillä saisi hba1c:n arvon pienemmäksi.
Kokemuksesta tiedän, että tulee itsellekin parempi fiilis ja hymy on herkemmässä.  

Oma opettelu siinä kuitenkin on löytää se tasapaino. Mukavaahan se on, että pääset leirille, siellä tapaa kohtalotovereita ja saa itselle hyvän mielen sekä kavereita.

Enkä usko että se pumppu vaihtoehto olisi mikään huono, monet jo käyttävät sitä ja ovat ehkä myös tyytyväisiä siihen, oman vs-tasapainonkin kannalta.

Tsemppiä sulle itsesi hoitamiseen.  

t. fillari
Kirjattu
fillari
DM1

Elämän voi ymmärtää vain taaksepäin ja kuitenkin sitä on elettevä eteenpäin.

Sören Kierkegaard

namipalaD1

 • Intoilija
 • Viestejä: 346
Re: !"#¤%&
« Vastaus #3 : Heinäkuu 01, 2005, 09:30:00 ap »

HEips little wing!!

Nöyryyttävää toki tuo, että hoidellaan omia asioita ns. selän takana.  Toisaaltaan, jos ajattelee, ettei monia hoideta ollenkaan, niin voisi olla myös imartelevaa, että välittävät.

Itse olisin pilvissä, jos pääsin jonnekin kuntoutukseen tai leirille jne.  En koskaan pääse mihinkään, kun aina vaan katotaan, että hyvin menee.

Välillä tuntuu, että pää halkeaa, kun ei saa mitään tukea mistään tähän omaan hoitoon.

Tsemppiä ja mukavaa Kesää!!
Kirjattu

Sailor

 • Jäsen
 • Viestejä: 167
Re: !"#¤%&
« Vastaus #4 : Heinäkuu 01, 2005, 10:03:00 ap »

Lääkärisi ehkä ajattelee toimivansa sinun parhaaksi, mutta ei tuollaista "selän takana" toimintaa tarvitse sietää. Kannattaisi ottaa yhteyttä lääkäriin/hoitopaikkaan ja keskustella asiasta ja pyytää myös selvitystä lääkärin menettelytavasta. Hyvä hoitosuhde lääkärin ja potilaan välillä edellyttää luottamusta. Kyllä luottamus äkkiä karisee, jos lääkäri toimii toisin kuin on sovittu.
Kirjattu

Misty

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2695
Re: !"#¤%&
« Vastaus #5 : Heinäkuu 01, 2005, 10:25:00 ap »

Tuohan on aivan upeaa toimintaa lääkäriltä! Hitsi kun minulla olisi ollut aikoinaan lääkäri joka olisi välittänyt noin. Menettelytapa on aivan oikea, että kotiin otetaan yhteyttä jos alaikäisen tautia ei saada muuten kuntoon. Ota kaikki hyöty irti kuntoutuksesta yms. Olet todella etuoikeutetussa asemassa!
Kirjattu

RAR

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 10917
Re: !"#¤%&
« Vastaus #6 : Heinäkuu 01, 2005, 11:43:00 ap »

Mistyn kanssa täysin samaa mieltä. Hyvä, että lääkäri otti asiakseen ryhtyä toimiin tuon Hba1C:n suhteen!
Mielestäni hienotunteisuus olisi lääkäreiltä tieysti extra hyvä juttu, mutta ennen kaikkea se, että hoitavat sairautta tehokkaasti, kuten tässä tapauksessa! Antoi ensin "ensiavun" eli kehoitti nostamaan Lantusta ja pohdinnan jälkeen ilmoitti, mihin toimenpiteisiin olisi syytä ryhtyä.

Kirjoitettuna teksti saattaa tuntua paljon tylymmältä, kuin itse asiassa onkaan. Ei esim. ketään voi pakottaa pumppuun, vaan lääkärisi mielestä se olisi varmaankin yksi mahdollinen vaihtoehto.. eikä yhtän hullumpi.
Ja jos PÄÄSET kuntoutukseen, niin olet todellakin etuoikeutettu. Sinne on paljon hakijoita.

Hyvää kesää toivottaen:
Keiju
Kirjattu

little wing

 • Intoilija
 • Viestejä: 251
Re: !"#¤%&
« Vastaus #7 : Heinäkuu 01, 2005, 11:46:00 ap »

välittämistä ja välittämistä... onko se nyt niin välittämistä kun ei kuunnella ja annetaan ymmärtää asiat ihan väärin, sitten tulee tällaisia yllätyksiä postitse.. ihmettelin kyllä jo viime käynnillä kun ei mitään muuta kuin lantusta lisää, ja nyt sitten yhtäkkiä onkin jo kuntoutustoimenpiteitä suunnitteilla.
ja lääkäri muuten lähettää joka käyntikerran jälkeen postitse samanlaisen selonteon, jossa on mainittu asioista joita olemme kuulemma lääkärin kanssa kahdestaan sopineet. kumma kyllä kun en itse niistä muista yhtään mitään...
Kirjattu
It's not easy to be me

45beni

 • Intoilija
 • Viestejä: 257
Re: !"#¤%&
« Vastaus #8 : Heinäkuu 01, 2005, 18:13:00 ip »

Tuota, väärinkäsityksiä tulee puolin ja toisin, ehkä ei nyt ihan tarkoituksellisesti pahuttaan kumminkaan.
Keskustele lääkäris kanssa mitä sinä haluat, mitä odotat hoidolta. Lääkäri potilassuhde on kaksisuuntainen juttu, sillon kun se toimii. Se taas vaati molemmilta yhteistyötä.
Lääkärisi voi muistaa asiat väärin, hän kumminkin tekee muistiinpanoja, jotenka väärin muistetut asiat tuskin ovat tahallisia. väärinkäsityskin on inhimillistä. Harvemmin on niin että toinen on aina oikeassa ja toinen ainan vääräsä.

Hienoa, että hän näkee niin paljon vaivaa, että lähettä paperit joka kerta kotiin.
Ota vaikka nauhuri mukaan, ja pyydä lupaa saada nauhottaa käymänne keskustelu, siten on helpompi tarkistaa mistä puhuttiin.
Ihmisen muisti kun ei ole täydellinen, ei lääkärin, eikä potilaan.
Kirjattu

tv

 • Intoilija
 • Viestejä: 268
Re: !"#¤%&
« Vastaus #9 : Heinäkuu 02, 2005, 01:10:00 ap »

Siiveke,

sinun lääkärilläsi on ihan oikeata tavoitteellisuutta. Jos menettelytavat ärsyttävät, so what? Anna palautetta, niin lääkärisi vastareaktio tulee paljastamaan onko hän ihan aidosti edistämässä sinun terveysetua vai vain täyttämässä jotain omaa virkavelvollisuuttaan.

Mutta älä odota keneltäkään itsesi ulkopuoliselta liikoja. Omien kokemusteni mukaan perimmäinen syy huonoon tasapainoon on aina ollut huonosti ylläpidetty dieetti. Ja dieettiähän taas on aivan mahdotonta ulkoistaa kenellekään, ei edes lääkärille. Viimekädessä sitä on  aina itse valittava ja itse päätettävä mitä suuhunsa milloinkin laittaa.
Kirjattu

little wing

 • Intoilija
 • Viestejä: 251
Re: !"#¤%&
« Vastaus #10 : Heinäkuu 03, 2005, 22:25:00 ip »

telkkari,
en ole tyhmä, tottakai sen ymmärrän että ainoa joka diabetesta voi hoitaa on diabeetikko itse, ja että vain ne omat toiminnat vaikuttavat. mutta se nyt ei ollut se varsinainen pointti.
Kirjattu
It's not easy to be me

tv

 • Intoilija
 • Viestejä: 268
Re: !"#¤%&
« Vastaus #11 : Heinäkuu 03, 2005, 23:22:00 ip »

Siipinen,

se ihan kaikkein viimeinen käsitys, jonka sinusta voi kirjoittamasi perusteella saada on tyhmä.

Tuli mieleeni omat alkuaikana ykkösdiabeetikkona, jolloin  HbA1c:tä ei vielä ollut olemassakaan. Jos olisi ollut, varmaankin lukemani olisivat olleet huimasti korkeampia kuin sinun 15.

Siihen aikaan pitkäaikaissokeri ei todellakaan edes kiinnostanut lääkäreitä. Silloin oltiin kiinnostuneita vain taudin laadusta (?) eli siitä, että potilaalta saatiin vastaanotolla kerran kolmessa kuukaudessa  kohtuullisen lähellä normaalitasoa oleva hetkellisen verensokerin arvo: seuraava potilas!

Purat siis tunteitasi Sitä teen minäkin. Minua ärsyttää vieläkin tuo taudin laadun arvuuttelu, mikä varmaankin juontui  siitä väärästä käsityksestä, että ykköstyypin diabetesta voitaisiin hoitaa. Se mitä voidaan hoitaa on taudin päällimmäinen seurausvaikutus, pääoire eli kohonnut verensokeri, eikä mikään tauti, ja se riittääkin diabeetikon terveyden jatkokehittymistä ajatellen kunhan vain verensokerin säätelyssä kohtuullisesti onnistutaan.

Ja verensokerin hoidon onnistumisessa kaikkein vaikeinta on ainakin minulle ollut kulloiseenkin verensokerin tasoon sopeutettu syöminen eli dieetti.
Kirjattu
 

Linkkejä