KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Esitäytetty Lantus&ongelma  (Luettu 864 kertaa)

Guest

 • Vieras
Esitäytetty Lantus&ongelma
« : Joulukuu 08, 2004, 13:32:00 ip »

Hei. Olen vielä melko untuvikko kieltämätää tämän diabeteksen kanssa, vaikka jo pari vuotta ollutkin. Mutta asiaan. Tänä aamuna otin tavalliseen tapaani Lantuksen esitäytetustä Pen-kynästäni, mutta painaessani annosta (20 yks.) "sisään" huomasin, että neulan ja kynän liittymäkohdasta tihkui insuliinia ulos! Paha mennä arvioimaan siis kuinka paljon loppujen lopuksi meni minun sisälle ja kuinka paljon ohi, luultavasti kyse on kuitenkin noin 2-4 yksiköstä, mutta se on paljon päivän kokonaisinsuliinimäärääni nähden    Kyselisinkin siis, että onkohan tuolla nyt jotain katastrofaalisia vaikutuksia? Tämän päivän kyllä mittailen hieman tarkemmin, ettei aivan taivaisiin nouse...

Neulat ja muut tarvikkeet tarkistan aina ennen käyttöön ottoa, mutta nyt kyse taisi olla sen esitäytetyn kynän tiivisteistä tai jostain, tiedä häntä. Kunhan saisi vain mielenrauhan, etten ihan hapoille mene yhden päivän takia  
Kirjattu

anna-mari

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 993
Re: Esitäytetty Lantus&ongelma
« Vastaus #1 : Joulukuu 08, 2004, 13:46:00 ip »

Harmi juttu, välillä noita sattuu:( Ei siinä auta kuin mittailla enemmän ja korjailla tarvittaessa pikalla. Pistätkö kerran vai kaksi päivässä?
Kirjattu
"What cannot be cured, must be endured"

Andu¹

 • Aloittelija
 • Viestejä: 25
Re: Esitäytetty Lantus&ongelma
« Vastaus #2 : Joulukuu 08, 2004, 14:44:00 ip »

Nuo esitäytetyt Lantus-kynät ovat sellaisia, että niihin ei oikein kunnolla sovi muut kuin BD:n neulat. Voisiko olla tästä kyse?
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Esitäytetty Lantus&ongelma
« Vastaus #3 : Joulukuu 08, 2004, 14:55:00 ip »

Kyse on juuri noista oikeista neuloista. Pyydä d-hoitajaltasi uudet neulat esitäytettyihin kyniin. Itsellä ongelmat hävisivät neulojen vaihdon myötä. Ihmettelen ettei lääketehdas ole informoinut riittävästi asiasta. D-hoitaja oli kysynyt edustajalta ja saanut tiedon siitä että muut neulat eivät enää sovi esitäytettyihin kyniin.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Esitäytetty Lantus&ongelma
« Vastaus #4 : Joulukuu 09, 2004, 12:32:00 ip »

Kiitoksia paljon! Kysyin d-hoitajalta nuista neuloista ja ne on kuulema ihan oikeat, mutta tuollaisia tiivisteongelmia on tapahtunut muillakin. Eli pitääpä tulevaisuudessa entistäkin tarkemmin tarkastaa tuon neulan laitto, ettei vinoon sitä ruuvvaa    Mutta eilinen meni kuitenkin ihan hyvin, vaikka kerran korkealla -19mmol/l- käväisikin, mutta Humalogilla (yhdellä yksiköllä!) sain sen takaisin ruotuun..Olen aika herkkä nuille insuliineille  
Kirjattu

kaktus

 • Matkailija
 • Viestejä: 63
Re: Esitäytetty Lantus&ongelma
« Vastaus #5 : Joulukuu 09, 2004, 15:28:00 ip »

Sama ongelma meillä on ollut esitäytetyn kynän kanssa. Vein kynän apteekkiin josta lupasivat lähettää sen Aventikselle. Eipä ole mitään vastausta vielä kuulunut.
Kirjattu

Mari

 • Matkailija
 • Viestejä: 63
Re: Esitäytetty Lantus&ongelma
« Vastaus #6 : Joulukuu 09, 2004, 18:55:00 ip »

Mulla oli sama omgelma käyttäessäni Lantusta. Ihmettelin itsekin kun Novon neulat eivät millään menneet kynään ja sitten sieltä välistä tuli usein insuliinia pistäessäni!
Kun kerroin tästä d-hoitajalle, hän sanoi että Aventis on poistanut Lantus-kynästä yhden jengan, siksi vain tietyt neulat enää käyvät siihen ja insuliinia ruikkii sieltä välistä!
Hoitaja oli myös hieman närkästynyt lääkefirmalle, kun he eivät ole ilmoittaneet "pienestä" asiasta kenellekään!
Toivottavasti saatte uudet neulat(BD:n) pian!
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59