KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6959 jäsentä  •  418004 viestiä  •  19984 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi D1Irmeli, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Lantus, laihtuminen ja hba1c  (Luettu 4432 kertaa)

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Lantus, laihtuminen ja hba1c
« Vastaus #15 : Lokakuu 30, 2004, 20:35:00 ip »

Noo, Jessita. En tietenkään olisi kateellinen jos olisin jatkuvasti alle kolmen...
Mutta että sokerit olis 4-7 jatkuvasti, niin eikös silloinkin pääse 3.7 arvoon?
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Lantus, laihtuminen ja hba1c
« Vastaus #16 : Lokakuu 31, 2004, 11:39:00 ap »

Kyllähän se niin on kun musta polkka sanoo, mutta ei-diabeetikoillahan onkin nuo arvot 4-7 välillä. Mutta heilläpä ei vaikuta tunteet sokereiden heittelyyn samalla lailla kun d1:llä!
 
Lääkärimme on joskus todennut, kun olen kysynyt tuosta tasapainosta että , jos jokainen päivä on samanlainen, aina samat rutiinit, mikään ei muutu, tunteet ei heittele(ihastuminen,vihastuminen,masentuminen,ilo,ym)
liikkuminen aina samaa ym ,niin silloin sokerit ovat aina samalla tasolla
Tämä lienee aika mahdotonta useimmalle ihmiselle.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Lantus, laihtuminen ja hba1c
« Vastaus #17 : Lokakuu 31, 2004, 12:33:00 ip »

Nuo tunteiden aiheuttamat verensokerien heittelyt ovat niiin tuttuja. Ja muutenkin tuntuu ihan henkimaailman asioilta nuo sokerit välistä, silloin yritän lohduttaa itseäni että ei tämä ole oma vika. Helppoa se ei kuitenkaan ole, välistä oikein kuulee kun verisuonet rapsahtelee silmistä ja munuaisista. Olen harhainen, myönnän. Tiedän rennon asenteen helpottavan sokerien hallintaa, mutta kun en ole stabiili persoonallisuus, saati sitten diabetekseni!  
Syyllistyn ja stressaan vaikka mistä. Mielestäni elämään pitäisi mahtua muutakin kuin tämä mittaaminen ja pistäminen.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Lantus, laihtuminen ja hba1c
« Vastaus #18 : Lokakuu 31, 2004, 13:23:00 ip »

En myöskään osaa ottaa kantaa siihen miksi paino on pudonnut, mutta muuten kyse on selvästi ns. honeymoon -vaiheesta, eli oma insuliinintuotanto elpyy kuten joku jo edellä kommentoikin. Itselläni todettiin D1 n. 4 vuotta sitten ja juuri noin puolen vuoden kuluttua insuliinihoidon aloittamisesta väheni insuliinin (siis pistettävän sellaisen) tarve älyttömästi. Protafania kului alussa noin 20 yks/ vrk, mutta hiljalleen sen tarve aleni 2 yksikköön/vrk! Muutama kuukausi meni sillä, eikä pikainskaa tarvinut silloin ollenkaan. (Yritin jättää pitkävaikutteisenkin kokonaan pois, mutta siitä seurasi sitten korkeampia sokereita..!?! Eli aika pienestä oli kiinni!) Hiljalleen, eli muutaman kuukauden kuluttua alkoi insuliinintarve taas kasvaa ja asettui nykyiseen vasta lähes 1,5 vuotta sairauden toteamisesta. Nykyisen olen onnellinen pumppu-potilas enkä osaa ottaa kantaa lantukseen, mutta uskon, että kyse olisi edelläkuvaamastani väliaikaisesta vaiheesta. Mitä Hba1:een tulee, oli ensimmäinen itseltäni mitattu 8,7, mutta vuoden verran siitä eteenpäin aina 4-5 välillä, alimmillaan 4,1.
Myös hypot, sanan todellisessa merkityksessä, ovat tulleet tutuksi vasta kun sairauden toteamisesta oli yli vuosi. Jotenkin oma haima ilmeisesti vielä avitti tasapainon pysymisessä, koska vs pysyi tuntikausiakin esim. 4:ssä, kun taas nykyään se laskee hitaasti mutta varmasti ellei asiaan puutu syömällä! Toisaalta silloin "hypo" myös korjaantui pienelläkin syömisellä eikä todellista hikoilua ja tärinää joutunut kokemaan!
mukavaa alkavaa viikkoa!
Kirjattu

-A-

  • Aloittelija
  • Viestejä: 49
Re: Lantus, laihtuminen ja hba1c
« Vastaus #19 : Lokakuu 31, 2004, 14:43:00 ip »

huomaan että tämä on herättänyt keskustelua,kiitos vaan kommenteista =)

Tosiaan,honeymoon-vaihe taitaa olla kyseessä..(?kait) Kyllä se varmaan elämä jatkuu senkin jälkeen. (toivon mukaan)

Kuinka pitkiä aikoja teillä on ollut tuota kuherruskuukautta? pari kuukauttako vain?..

painonlasku voi olla kyllä paljolti myös ruuan suhteen tapahtunutta, kun olen jättänyt imelät vähemmälle (en aina;) ja koitan liikkua enemmän..tai sitten se on jotain muuta..

Vaikka kyllähän sitä kuulee puhuttavan paljon "yksilöllisestä" aineenvaihdunnan sairaudesta, miten sen sitten määrittelee tuon "yksilöllisen", onko se sitten sitä että jollakin sokerit ei nouse jos syö pienenmäärän jotain,vaikka jollakin toisella nousee jo helpommin,vähemmästä määrästä..

On tässä niin paljon kaikkea mitäpitää miettiä,mutta onneksi koko elämä ei ole pelkästään tätä.

Mukavaa syksyä!  
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Lantus, laihtuminen ja hba1c
« Vastaus #20 : Marraskuu 01, 2004, 19:42:00 ip »

Tuntuu että tuo yksilöllisyys pätee kaikkiin asioihin taudin suhteen: liikunnan vaikutuksiin, insuliiniherkyyteen, hiilihydraattimäärä vs. sokereiden nousu, lisäsairauksiin jne. jne.

Mut ei se silti niin kauheaa oo  
Kirjattu
 

Linkkejä
Puolustusvoimat ei muuta päätöstään diabetesta sairastavien varusmiespalveluksesta

Puolustusvoimat vahvisti tänään päätöksensä, että diabetesta sairastavat vapautetaan palveluksesta rauhan aikana. Käytännössä päätös hautaa monen nuoren diabeetikon toiveet asevelvollisuuden suorittamisesta.

Julkaistu 07.02.2020 | 13:29