KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: laihduttamisesta  (Luettu 917 kertaa)

eikku

  • Aloittelija
  • Viestejä: 37
laihduttamisesta
« : Elokuu 27, 2004, 19:23:00 ip »

Kertokaa kokemuksia tyypin I diabeetikot laihduttamisesta, mitä keinoja ja tuloksia. Onko kukaan kokeillut atkinsin dieettiä?

Vastauksia odottaen Eija
Kirjattu

45beni

  • Intoilija
  • Viestejä: 257
Re: laihduttamisesta
« Vastaus #1 : Elokuu 28, 2004, 14:08:00 ip »

Painonvartijoissa laihdutin 3½ vuotta sitten 25 kiloa aikaa meni 10 kuukautta. Eli ajoittain paino putosi liiankin nopeasti, koska normaaleja pysähdys vaiheitkin oli. Insuliineja jouduin vähentämään tosi rajusti, n. 40%.
Painoa on tullut vuosien aikana takasin muutamia kiloja.
Lievennettyä atkinsonia kokeilin pari viikkoa, verenpaine putosi, ja lääkitys puoliintu.
Mutta olo oli alun jälkeen huono, joten palasin vanhaan, mutta jätin valkosen sokerin pois kokonaan, eli käytän intiaanisoikeria, jossa paljon kuituja.
Kirjattu

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: laihduttamisesta
« Vastaus #2 : Elokuu 29, 2004, 19:24:00 ip »

En ole varsinaisesti laihduttanut, mutta kerron mitä tein, kun huomasin, että kiloja alkoi kertyä tasaisesti yksi per vuosi lisää (tuossa 40 vuoden kieppeillä).

Minä muutin lähinnä työpaikalla nauttimani lounaan sisältöä (tai oikeastaan ottotapaa). Aiemmin otin tarjottimelle erillisen salaattikupin ja siihen salaatin. Varsinaiselle lautaselle keräsin sitten lämpimän ruuan. Lopetin erillisen salaattikupin käytön ja keräsin kaiken ruuan samalle lautaselle. Nyt kun siihen tuli ensin salaatit, ei lämpimälle ruualle jäänytkään niin paljoa tilaa    Ja siihen loppui noiden salakilojen tulo    Siis ruuan määrä vaikutti ja lautanen ei nytkään ole puolityhjä, päinvastoin kukkuroillaan, mutta enemmän salaatteja.

Tyhjälle lautaselle on niin helppo nostaa esim. pastaa tai riisiä vielä yksi kauhallinen, siis siinä koko idea.

Niin ja myöhemmin 2-3 kilon tipahtaminen tapahtui siirtyessäni rasvassa 60% => 40%, juustoissa 40% => 15% ja lihaleikkeissä lähes rasvattomaan kalkkunaan entisten gotlereiden ja gouttereiden sijasta.

Siis ei kuureja vaan pysyviä ruokailutapojen muutoksia  
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Tea

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 5191
Re: laihduttamisesta
« Vastaus #3 : Elokuu 30, 2004, 09:11:00 ap »

Joo, nyt on tipahtanut 4 kiloa kaiketi samaisessa neljässä kuukaudessa..?

Eikä tuo kilojen kadotus perustu mihinkään erityiseen dieettiin, vaan siihen, että syö vähemmän kuin kuluttaa ja käyttää päätään myös siinä minkälaisen juuston/rasvan/jne. valitsee (logiikka aika pitkälle sama kuin Antsullakin). Lantuksen kanssa alkuun tapahtuneet hypotankkaukset kun saatiin kuriin pistosaikaa muuttamalla, niin jäi tuo "turha" paniikkisyöminen pois.

Lisäksi vielä liikunnan lisäys (vaikka ei nyt niin orjallinen, että joka päivä tulisi sellaistakaan erityisesti suoritettua), niin paino näyttäisi putoavan ihan ok, eikä kuitenkaan ole tarvinnut mistään hyvästä luopua tai turhan radikaaleihin juttuihin ryhtyä. Fiilis on aiempaa parempi jokaisella kerralla, kun saa esim. polkaistua fillarilla töihin bussin sijaan :-)

Syömisiä ja niiden suhdetta insuliinimääriin toki täytyy miettiä vähän tarkemmin (ettei pistä vanhasta tottumuksesta ns. suuremman annoksen mukaan ja joudu sitten lapioimaan turhan isoja annoksia), mutta muuten menee aika surutta. Ei erityisen nopeasti, mutta varmasti fiksummin kuin jojoamalla.
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

pupu

  • Vieras
  • Viestejä: 15
Re: laihduttamisesta
« Vastaus #4 : Elokuu 31, 2004, 17:22:00 ip »

OOn ollu Painonvartioiden "pisteillä" noin kolme viikkoa, paino on pudonnu pari kiloa. Sovellan diettiä joustavasti, mutta ainakin ylimääräinen mussuttaminen tv katsoesa on jääny pois.
Insuliinejä on vähentäny todella reilusti, ettei tule hypoja ja sitä kautta ylimääräisiä syömisiä.
Muutenkin on ollu ruokavalion tarkistus päällä, eli oon vähentäny rasvan käyttöä ja vaihtanut kevyempiin tuotteisiin. Saa nähdä paljon lähtee. Varsinaisella dietillä aion olla ainakin vielä kaks kuukautta.
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59