KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: yösokereiden vaihtelu  (Luettu 904 kertaa)

Guest

  • Vieras
yösokereiden vaihtelu
« : Elokuu 16, 2004, 21:39:00 ip »

Tyttärelläni on muuten oikein hyvä sokeritasapaino, mutta kahden aivan samanlaisen päivän jäleen yöt saattavat olla sanoisin kuin yö ja päivä: Joka toinen yö saattaa olla koko yön noin 15 ja joka toinen menee hypoille. Joskus liikunta saattaa aiheuttaa sokerin irtoamista maksasta, vaikkei ole ollut kovin alhaisia arvojakaan.  Olen yrittänyt laskea päivän hiilihydraattimääriä ja miettiä ovatko ne "heppoisia" eli nopeita, jolloin yöhypo iskee helpommin, mutta en ole löytänyt tähän yöongelmaan ratkaisua.  Polilla näytettiin  samanlaisen nuoren yökäyriä, jotka oli saatu jatkuvalla yömittauksella ja ne olivat joka yö täysin identtiset.  Meidän tytöllä yökäyrät olisivat joka kerta erilaiset ja niitä tuntuu olevan mahdoton ennustaa esim liikunnan määrän perusteella muuta kuin ehkä puolessa tapauksista. Ymmärtäisin pienet heitot, mutta kun on usein aivan kuin sahalaitaa, joka toinene yö korkea ja joka toinen yö matala. Olemme hirveän hyvin oppineet arvioimaan päivän insuliinimäärät ja harvoin tulee korkeita silloin, mutta tähän ei tunnu löytyvän lääkettä.  Inskoina ovat prota ja novo, joita ei haluttaisi vaihtaa, kun pitkäaikaissokerit ovat murkkuiässäkin olleet noin 7.  Onko kellään vastaavia kokemuksia ja onko löytynyt apua?
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: yösokereiden vaihtelu
« Vastaus #1 : Elokuu 17, 2004, 12:24:00 ip »

Hei! Meillä on 3-vuotiaalla lapsella juuri sama ongelma! Yöllä lukemat ovat lähemmäs 15 koko yön tai sitten joinakin öinä tullaan rytinällä alas...Meillä myös pistetään yötä vasten Prota, ja sehän ei ole vaikutukseltaan tasainen. Silti tämä suuri vaihtelu ihmetyttää. Meillä lapsella menee yöinsuliinia hyvin pieni annos, jopa alle puolen yksikön muutos joko laskee sokerit liian alas tai pitää liian ylhäällä. Olemme tässä tekemässä "tutkimustyötä" lapsemme kohdalla: mihin aikaan Prota kannattaa pistää ja minkä verran kärsii syödä iltapalaa milläkin vs-arvolla. Olemme välillä pistäneet Protan jo ennen iltapalaa, koska iltapala nosti moneksi tunniksi vs-lukemat tosi korkealle, mutta sitten alkoi vaikutus aamusta loppua ja aamuarvot nousivat korkeiksi. Kun pistää mahdollisimman myöhään, alkuyö menee korkeammissa lukemissa mutta aamupuolella saadaan hyviä lukemia...ellei jopa liian matalia...Päivällä Prota toimii erinomaisesti ja vs-lukemat ovat hyvät. Olen laittanut tästä yöongelmasta kysymystä Novonordiskin asiantuntijapalveluun, vastausta odotan mielenkiinnolla. Meillä on myös polikäynti tällä viikolla, saa nähdä miten lääkäri kommentoi asiaa. Itsekään en halua hoitomuotoa tai insuliineja vaihtaa, koska tosiaan muuten hoito sujuu hyvin...
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: yösokereiden vaihtelu
« Vastaus #2 : Elokuu 26, 2004, 21:12:00 ip »

Yöt ovat tosiaan aika vaikeita tämän diabeteksen kanssa. Meillä ollaan nyt siirrytty siihen että vähennettiin protan määrää yöltä ja pistetään sekaan hiukan novoa, jotta alkuyön sokeri laskee hieman nopeammin kuin pelkällä pitkällä eikä sitten se protan vaikutuspiikki laske liikaa.
Aamun yllättävät korkeat johtuu meillä yleensä aina matalalla käyneestä sokerista jota meidän pojasta ei yöllä huomaa ellei satu sopivaan aikaan mittaamaan. Pistetään yöinsuliini vasta kun iltapalasta on kulunut noin 1.5 tuntia jolloin nähdään mihin ruoka sokerin nosti. Poika meillä 3 vuotias. Nyt olen huomannut että jos sokeri on koko yön yli 10 poika nukkuu levottomasti vaikkei herääkään esim pissille .
Sitten jos sokeri on hyvä tai jopa liian matalalla käy poika nukkuu kuin tukki.
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59