KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: D1 eikä enää ihan niin pihalla  (Luettu 891 kertaa)

Juha44

  • Matkailija
  • Viestejä: 65
D1 eikä enää ihan niin pihalla
« : Heinäkuu 13, 2004, 14:19:00 ip »

Moikka vaan kaikki D-kamut.

Aloitin edellisen ketjun kun olin juuri sairastunut tai oikeastaan sillon kun D1 diagnoosini varmistui, joskus maaliskuussa. Sillon olin pihalla kuin lumiukko ja elämä näytti vähemmän seesteiseltä.

Nyt on kulunut monta kuukautta ja omahoidosta on tullut rutiinia. Mittausta ja pistämistähän tämä elämä on, mutta ei se enää juurikaan haittaa. Itse pelkäsin eniten sitä, että ei voi enää tehdä niitä asiota mistä tykkää (mm. urheilu) ja että sairaus hallitsee elämää koko ajan.

Hyvät ystävät! Huoleni on ainakin tähän saakka ollut turha, ja haluan tällä viestillä kannustaa kaikkia uusia ja vanhojakin D-potilaita omahoitoon ja elämään täyttä elämää!

Oma hoitotilanteeni on ihan OK. Pitkä sokeri oli vielä hiukan koholla toukokuussa (n. 7), mutta lääkärin mukaan OK. Juuri viikonloppuna osallistuin 4. kerran Sulakavan soutuihin, ja kuinka ollakaan homma toimi sielläkin. Vuorosoudussa tuli oma ennätys ja sijoituskin parani. Liekö tullut D-sarjan voitto, mene ja tiedä... Valmistauduin kisaan yhdessä lääkärin kanssa tehdyllä strategialla (Lantus vaiheittain alas n. 20-30 %, ja kisapäivänä ei pikaa ollenkaan). Kokemuksen jälkeen sanoisin että D ei estä mitään liikuntasuoritusta!

Nyt alkaa loma, JEES! Erinomaista kesää kaikille ehkä nähdään porijazzeilla!
Kirjattu

Sugar Kane

  • Jäsen
  • Viestejä: 129
Re: D1 eikä enää ihan niin pihalla
« Vastaus #1 : Heinäkuu 14, 2004, 13:56:00 ip »

Todella hienoa, Juha44, onneksi olkoon!
Samastun väkevästi tarinaasi koska kokemukset samanmoisista tunnelmista ovat kovin tuoreessa muistissa vielä - D1:tä takana vain vuoden verran kauemmin kuin sinulla. Mukavaa kuulla että elämä tuntuu maistuvan ja asiat ovat lähteneet noin hyvin sujumaan kohdallasi. Uskon, että varmasti aktiivisella ja positiivisella asenteellasi on ollut sille suuri merkitys.  Mainitsemaasi noin seiskan pitkäaikaisverensokeritasoon pääsemistä noin lyhyessä ajassa voi pitää suorastaan loistavana saavutuksena!
Toivon sinulle vähintään yhtä hyvää jatkoa ja kesään kaikkea mukavaa. Kohtauspaikalla toivottavasti vielä "törmäillään" - henk.koht kun jätän jatsit väliin tältä kesältä ja keskityn muihin musiikinlajeihin...
Kirjattu
"I've got plenty of common sense! I just choose to ignore it."
Watterson: Calvin & Hobbes
 

Linkkejä