KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Lantus ja Actrapid?  (Luettu 1241 kertaa)

Guest

  • Vieras
Lantus ja Actrapid?
« : Toukokuu 13, 2004, 09:21:00 ap »

Heippa! Olen ilmeisesti aloittamassa Lantusta, ja olisin kysynyt toimiiko se Actrapidin kanssa vai tulisiko vaihtaa pikainskaan? Olen ollut Actrapidilla ja Protaphanilla lapsesta asti. (nyt siis ikää 27) Protaa pistän kerran päivässä.

Onko kokemuksia?

Mirkku
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Lantus ja Actrapid?
« Vastaus #1 : Toukokuu 13, 2004, 09:53:00 ap »

Miksei toimisi, ehkä jopa pikainskaa paremmin. Ainakin, jos Actrapid toimii sinulla muuten hyvin. Sehän on vain hieman hitaanpi ja pitkäkestoisempi kuin NovoRapid, joka on hyvin yleinen Lantuksen kanssa.
Mittaile aluksi useammin, Lantus ei juurikaan osallistu ateriainsuliinin tehtävään, kuten Protaphan saattaa tehdä.
Actrapidilla on hieman hankalampi korjailla satunnaisia korkeita, kun sen vaiktus kestää aika kauan ja alku on hidas.
Kirjattu

dadda

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 12263
  • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Re: Lantus ja Actrapid?
« Vastaus #2 : Toukokuu 13, 2004, 10:15:00 ap »

joo ja toisaalta actrapid osallistuu perusinskan tehtäviin, kun se on niin pitkäkestoinen. vaikuttanee siis lantukseen määrään alentavasti? ja kun näin on, actrapid-pistosta ja -aterioita ei voi niin vaan jättää pois, koska sekoittavat sitten perusinskakuvionkin.

Tietysti varmaan pelottaa vaihtaa kerralla koko hoito uusiksi, eikä sen takia kannata tarrautua actrapidiin, kyllä pikainskassa on mainiot puolensa. Mutta toisaalta olisi mielenkiintoista kuulla kokeilusi tuloksista. Voisiko auttaa mm. niitä, joilla lantus ei toimi luvattua 24 h:ta, katve olisi helpompi paikata actralla kuin pikalla...??
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Lantus ja Actrapid?
« Vastaus #3 : Toukokuu 13, 2004, 17:05:00 ip »

Jos nykyinen hoito sujuu hyvin ei kannata pelkän uutuuden vuoksi vaihtaa. Jos hoidossa ongelmia, hypoja, HbA1c korkea tai aiheuttaa kankeutta muuhun lämään (välipalat, ateriarytmi) niin kannataa ehdottomasti vaihtaa. Actrapid suhteessa Humalog/NovoRapid tekee häntävaikutusta ja tarvitsee atreioiden välillä välipalat (pikainskan kanssa täytyy sitten luopua näistä välipaloista!!) Actrapid täyytyy pistää hyvissä ajoin ennen ateriaa 30-40 min, jos haluaa estää aterian jälkeiset nopeat vs-nousut. Yleensä Actrapid osallistuu myös perusinsuliinin tuottamiseen, joten jos et satu syömään ja actrapid jää väliin niin sokrut nousee. Eli ateriarytmi syytä pitää vakiona. Pikainskan kanssa pistät kun syöt ja kun syöt niin pistät. Vapautta ruokailuun, mutta yleensä myös enemmän pistoksia. Pikainska vaatii siis meös reilumman ja tasaisemman perusinsuliinin seurakseen = Lantus tai NPH 2-4 x vrk:ssa.
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59