KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: aamusokerit ja minimi-insuliinimäärä  (Luettu 5278 kertaa)

arsene

  • Vieras
  • Viestejä: 1
aamusokerit ja minimi-insuliinimäärä
« : Toukokuu 10, 2004, 16:58:00 ip »

Terve
Olen 1. tyypin diabeetikko monipistoshoidolla. Ongelmani oli aamusokereiden epämääräinen heittely ja outo huimaus. Lopulta löysin syyn. Sokerit laskevat aamuyöstä ja hormoonit nostavat arvot sattumanvaraisesti pilviin. Syynä oli munuaisten noradrealiini ym:t hormoonit. Lääke oli iltapalan vahvistaminen.
Aamusokerit alkoivat käytäytyä järkevästi.

Jatkoin optimointia ja säätämällä itselleni "nyrkkisääntöjä".
Aamusokereiden heittelyille alkoi löytyä myös muita syitä. 1. Liikunta tai työ. Jos teen iltaisin jotain, iltapala on vähintään tuplattava. 2. Jos päivällinen viivästyy >19.00 on iltapalaa lievästi lisättävä riippuen ajankohdasta.

Viimeisin havainto liittyy minimi- insuliinimäärään. Oireet: Aamuyöstä olo muuttuu tuskaiseksi. Lihakset vaativat jatkuvaa venyttelyä. Kuulemma pyörin sängyssä kuin väkkärä. Aamu-uni ei enää onnistu. Syyksi paljastui liian pieni pitkävaikutteisen määrä. Insuliinimäärän lasku alle normaaliaineenvaihduntaan tarvittavan tason ilmenee minulla epämääräisenä lihasten kihelmöivänä kireytenä - Vaikea kuvata ja todennäköisesti yksilöllinen reaktio.

Halusin kertoa eniten itseäni kummastuttaneet asiat. Ratkaisujen löytyminen on vaatinut melkoisesti aikaa. Toivottavasti tiedoista on joillekin apua. Terv. Arsene
Kirjattu
 

Linkkejä