KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
3 jäsentä  •  418482 viestiä  •  20021 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Hypoglykemiat  (Luettu 960 kertaa)

Ada

  • Vieras
Hypoglykemiat
« : Joulukuu 18, 2005, 12:39:00 ip »

Onko kellään jakaa kokemuksia vakavista tajuttomuukohtuksista? Itselle niiä sattuu muutaman kerran vuodessa, kärsin ja pelkään niitä erittäin paljon ja hoitomotivaatio on kääntynyt päälaelleen: mieluusti pidän yeistasapainon yläkantissa, varsinaista surantaa en jaksaisi millään tehdä. Itse asiassa kärsin myös selkeistä masennusoireista. Onkohan olemassa keskustelufoorumia tms. jossa jakaa kokemuksia? Tarvitsen tukea tilanteen hallintaan saamikseksi.
Kirjattu

Viljo

  • Vieras
Re: Hypoglykemiat
« Vastaus #1 : Joulukuu 18, 2005, 14:01:00 ip »

Hei Ada!

Tässä sivun ylälaidassa on alleviivattu kohta jossa lukee hae ja kun siirrät hiiren hae sanan päälle ja klikkaat niin avautuu ns. hakutoiminto.

Kirjoitat siihen hypoglykemia niin tulee varmasti paljon aikaisempia kirjoituksia ja niissä on varmasti paljon kaipaamaasi tietoa.

Täällä kohtauspaikalla me diabeetikot jaamme kokemuksia ja vinkkejäkin on paljon kunhan vain jaksaa lukea.

Tervetuloa vain kohtauspaikelle kirjoittelemaan ja monille voi kirjoitella yksityisviestinä jos ei halua muitten näkevän kirjoittamaansa.

Tarkoitat tajuuttomuuskohtauksella oletettavasti insuliinisokkia joka seuraa vakavaa hypoglykemiaa kun maksan sokerivarastot on loppu jos ei riittävän nopeasti saa nautittua sokeria.

Kova insuliinisokin pelko pienenee kun mittaa verensokerin riittävän useasti ja mittaamalla selvittää esim. miten paljon ja miten nopeasti verensokeri nousee kun syö esim 10g sokeria.

Terveisin Viljo
Kirjattu

Ada

  • Vieras
Re: Hypoglykemiat
« Vastaus #2 : Joulukuu 18, 2005, 20:39:00 ip »

Hei Viljo ja muutkin,
kyllä, tarkoitin nimenomaan insuliinishokkia. Tiedän  miten hiilihydraatit imeytyvät ja vaikuttavat, ongelma piilee siinä, että tunnen hypot todella myöhään (kerran kerkesin mittaamaan 1.5, olo oli vielä suht. hyvä!) ja siinä tilanteessa kerkeän yleensä ottamaan jotain sokeripitoista mutta se ei enää kerkeä korjaamaan tilannetta ennen tajuttomuutta. Kiitoksia palautteesta, minulle on iso asia jo tutustua tähän palstaan, kenties se on askel parempaan hallintaan The D:n kanssa... Ainakaan en tänään tunne olevani ihan niin yksin asian kanssa.
Lämpöistä joulunalusaikaa!
Kirjattu
 

Linkkejä