KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418360 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MAAPPE, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: INFLUENSSAROKOTE???  (Luettu 5645 kertaa)

ransu2

 • Jäsen
 • Viestejä: 164
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #15 : Syyskuu 15, 2005, 10:59:00 ap »

Aion kyllä ottaa. Muutamina vuosina naapurit sekä sukulaiset ovat sairastuneet niihin influenssa tauteihin, mutta itse olen kyllä säästynyt. Muutenkaan nuhaa enää nykyään sairastan pari kertaa vuodessa.
Kirjattu

hapap

 • Matkailija
 • Viestejä: 56
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #16 : Syyskuu 15, 2005, 11:00:00 ap »

Täällä sitä ollaan 38,5 asteen kuumeessa ja odotellaan, että sokerit alkaa hipoa taivaita. Ainakin tässä tilanteessa rokote olis kelvannu, jos olis ajoissa kerinny... Kuitenkin tuntuu siltä, että joka kuumetaudin jälkeen on insuliinintarve kasvanu pysyvästi.
Kirjattu

Guest

 • Vieras
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #17 : Syyskuu 15, 2005, 11:47:00 ap »

Minä olen ottanut tuon rokotteen joka vuosi niin kauan, kun sen on saanut ilmaiseksi ja otan vastaisuudessakin.

Tänä vuonna on ollut kaksi tavallista flunssaa ja sitä ennen reilut 10 v vuotta taukoa, mutta v. 2003 sain rokotuksesta huolimatta influenssan ja se oli todella KAMALA tauti. Sukulaisetkin luulivat, että se on nyt menoa, kun en jaksanut jutella heidän kanssaan. Ääni oli poissa lähes pari kuukautta ja sisuskalut oli yskiessä lentää "pihalle", joka paikkaa särki ja monta yötä meni nojatuolissa istuen, kun yskän + limaisuuden vuoksi ei voinut olla makuulla. Vessaankin piti välillä kirjaimellisesti kontata.

Sain silloin kolme antibioottikuuria + muut dropit ja kuumaa mehua meni litrakaupalla. Silti meni 6 viikkoa enemmän tai vähemmän kuumeillessa, välillä olin sairaalassa ja sen jälkeen meillä kävi kotisairaala kotona, kun en itse päässyt mihinkään, en edes labraan, vaan kävivät kotona ottamassa labrakokeita ja tsekkaamassa voinnin päiväsaikaan.

Kaiken tuon lisäksi mulla vielä aktivoitui influenssan jälkeen vanha reuma ja tuli jotain uusiakin vaivoja.

Sen verran kamala tauti tuo influenssa oli, että ainakin minä opin erottamaan tavallisen flunssan ja influenssan toisistaan ja nykyisin meillä ottaa koko perhe vuosittain influenssarokotuksen vaikka itse maksamalla.
Kirjattu

Tuula2

 • Vieras
 • Viestejä: 24
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #18 : Syyskuu 15, 2005, 11:56:00 ap »

En ota. Kerran töissä vielä ollessani työnantaja tarjosi rokotteen ja muutama meistä sen otti. Kaikki sairastuivat. Ne jotka eivät rokotusta ottaneet pysyivät terveenä. Sen jälkeen en ole koskaan rokotusta ottanut.
Kirjattu

Myy77

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 782
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #19 : Syyskuu 15, 2005, 11:57:00 ap »

Sairastin influenssan pari vuotta sitten "terveenä", siis ennen sairastumistani diabetekseen. Influenssa alkoi yhtäkkiä ja jo ennen varsinaista influenssakautta. Aamulla mitattaessa kuume hipoi 40 ja tuntui kuin olisi tiejyrän alle jäänyt. Tauti veti todella heikkoon kuntoon ja kuumetta kesti lähes viikon. Vessaan sai mennä seinistä kiinni pitäen. Taudin jälkeen olo oli hutera vielä 2 viikkoa. Tavallista nuhakuumetta ja influenssaa ei voi verrata toisiinsa. Vastasairastuneena D1:nä haluan ehdottomasti rokotteen.
Kirjattu
Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä. (Antoine De Saint-Exupéry)

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #20 : Syyskuu 15, 2005, 17:35:00 ip »

joo, ja eikös rokotteet ja toisaalta antibiootit tepsi eri tyyppisiin flunssiin, rokotus estää virustautia ja antibiootit tepsii bakteeritautiin, eli antibiootilla hoidettua flunssaa ei olisi rokotteella voinut edes ehkäistä (olettaen että antibiootin määrännyt lääkäri tiesi eron    )

itse otan, isoilta taudeilta (=virusepidemiat)välttynyt.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Lalli

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 427
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #21 : Syyskuu 15, 2005, 19:29:00 ip »

Kiitos kaikille vastanneille, siksi juuri kyselin kun tiedän joitakin ihmisiä jotka saavat rokotteen sivuvaikutuksena(!) karmean räkätaudin. Joillekkin tulee joillekkin ei. Juuri nyt poden jonkinmoista, ilmeisesti influenssaa kun on kestänyt jo kaksi viikkoa, lenssua. Tänään kävin tarkastuttamassa poskiontelot mutta ei kuulemma VIELÄ tulehdusta. Siis odotamme että se tulee. En osaa päättää otanko rokotteen vai en mutta en ainakaan vielä koska kuukauden päästä edessä leikkaus enkä halua sitä siirtää mahdollisen sivuvaikutuksen takia.
Kirjattu

Guest

 • Vieras
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #22 : Syyskuu 15, 2005, 19:32:00 ip »

Juu, kyllä minä oletan, että lääkärit tietävät eron flunssan ja influenssan välillä ja jos eivät sitä tiedä, niin kerron kyllä itse omasta kokemuksestani kummasta on kyse  

Tavalliseen flunssaan ei todellakaan antibiootit auta ja influenssaan taas on olemassa oma lääke, josta saattaa olla apua, jos sen saa ajoissa. Ei vaan taida olla kovin yleisessä käytössä ainakaan vielä ja ongelmahan on siinä, että se täytyisi osata hakea lääkäristä oikeaan aikaan.

Jäi tuossa edellisessä viestissä mainitsematta, että  mulle on nuo antibiootit annettu yleensä keuhkoputkentulehduksen / rohinan vuoksi, se kun iskee niin herkästi samaan aikaan.
Kirjattu

RAR

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 10917
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #23 : Syyskuu 15, 2005, 19:35:00 ip »

Mistä johtuu, että suosistellaan nyt esim. meidän työterveyshuollossa ottaa rokote lokakuussa. Jos menee marraskuuhun, lääkärin mukaan on kuulema turha. Noille rokotteille annetaan kai aina joku suositus, koska kannattaa se ottaa? Olen kuullut siitä aikaisemminkin.

Keiju
Kirjattu

Myy77

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 782
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #24 : Syyskuu 15, 2005, 19:44:00 ip »

Marraskuussa otettu rokote ei varmaan enää tehoa niin hyvin kun ensimmäiset influenssatapaukset on jo tulleet esille. Itse sairastuin pari vuotta sitten influenssaan jo lokakuun lopussa, olin lääkärin mukaan "sitä ensimmäistä erää".
Kirjattu
Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä. (Antoine De Saint-Exupéry)

Erica79

 • Vieras
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #25 : Syyskuu 15, 2005, 20:02:00 ip »

minä olen tehnyt sen havainnon, että enemmän olen varmaan kipeänä ollut kun rokotteen ottanut. tosin influenssaa ei ole tainnut kertaakaan olla.
pari vuotta sitten talvella otettuanu rokotteen rupesi jalkoja särkemään ihan vietävästi. Syytä ei löytynyt vaikka kuinka tutkittiin, tramalia vaan kului ja leimattiin tyyliin narkkariksi kun vahvoja särkylääkkeitä joutui pyytämään. No, meni sitten kolmen kuukauden päästä ohi eikä kunnon syytä oikein löytynyt. Nyt myöhemmin kuulin että tällainen saattaa tulla juuri influenssarokotteen seurauksena. Saattaa kivut uusia ja tila kestää pitkäänkin.
Tänä vuonna ainakin jätän piikin väliin, sitten vaikka kuolen influenssaan mutta sen verran kovat kivut olivat...
Kirjattu

fillari

 • Veteraani
 • Viestejä: 1867
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #26 : Syyskuu 16, 2005, 00:05:00 ap »

Olen kerran ottanut rokotteen, silloin ihan alkuaikoina, kun niitä oli mahdollisuus saada.

Siitä  on  vuosia aikaa, mutta sen rokotteen jälkeen sain kyllä sellaisen ihme flunssan, vai mikä sitten olikaan, meni myös keuhkoihin, mutta kuumetta ei ollut.

Sokerit oli ihan sekaisin, ei tiennyt onko korkealla, vai matalalla. Sitä kesti n.neljä viikkoa ja oli sellainen kokemus, että sen jälkeen en ole niitä rokotteita ottanut.

Tavallista flunssaa on ollut, mutta ei sellaista ihmeellistä olotilaa, mitä rokotteen jälkeen silloin aikanaan sain.

Mutta ensisijaisesti pitää huomioida se, että me olemme yksilöitä, siis tämän rokotteenkin suhteen, että toisiin ihmisiin vaikuttaa jokin asia enemmän, kuin toisiin.

Kaikesta huolimatta pitäkää mieli korkealla  
Kirjattu
fillari
DM1

Elämän voi ymmärtää vain taaksepäin ja kuitenkin sitä on elettevä eteenpäin.

Sören Kierkegaard

45beni

 • Intoilija
 • Viestejä: 257
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #27 : Syyskuu 16, 2005, 13:05:00 ip »

Minä sairaistuin influenssaan, ennen kuin rokoteita oli. Olin sairaalassa muistaakseni 3 viikkoa, minut tuotiin sinne tajuttomana. Kotoa lähdettäessä kuume oli lähempänä 41, sairaalassa eivät enää kerotoneet vanhemmilleni paljonko oli, pyysivät vain lähtemään kotiin. Myöhemmin sanottiin, että oli hengenlähtö lähellä.

viime vuonna sairastuin influnessaan, vaikka oli rokote, mutta se meni melkosen nopeasti ohi, aloin topua 4 päivän jälkeen, kuume käväisi yhden iltapäivän 39,4:ssä.

Rokotteiden suhteen ei ole ollut mitään ongelmaa. Joten kyllä, minä otan.
Kirjattu

millimommola20

 • Jäsen
 • Viestejä: 153
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #28 : Syyskuu 16, 2005, 13:59:00 ip »

En ole koskaan ottanut(34 vuoden aikana). Rokotukset eivät sovi kaikille, niinkuin täälläkin on huomattu. Enkä aio ottaa, intuitioasia nääs. Toivottavasti en sairastu    (koputtaa puuta)
Kirjattu

Toukokuu1965

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 17459
Re: INFLUENSSAROKOTE???
« Vastaus #29 : Syyskuu 16, 2005, 14:23:00 ip »

Joskus nuorena sain influenssarokotteesta aika vahvat sivuoireet. Kuume nousi korkealle, päätä ja lihaksia särki. Pelästyin tästä niin, että jätin monena vuonna rokotukset väliin.
Mutta nyt olen monena vuonna uskaltautunut "piikitettäväksi" luottaen siihen, että rokotteetkin kehittyvät ja paranevat kaiken aikaa.
Mieluummin sitten vaikka influenssa lievempänä rokotteen ansiosta kuin kunnon tauti.
Kirjattu
"Luoja, anna minulle kärsivällisyyttä, ja heti!"

Pumppu 5/2007, Paradigm Veo 4/2013.
 

Linkkejä