KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: "Jäätynyt olkapää"  (Luettu 9942 kertaa)

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Re: "Jäätynyt olkapää"
« Vastaus #15 : Tammikuu 21, 2005, 21:09:00 ip »

JEP näin on, enpä syksyllä huomannut näitä viestejä kun oli niin hätä kipeän olkapääni kanssa, harmi.

Mulla ei tosin ollut jäätynyt olkapää, vaan kolmipäisen olkajänteen (vai mikä lie) tulehdus. Eka kesällä, meni yhellä piikillä ohi kummemmin vaivaamatta. Syksyllä uusi, sain 3 piikkiä viikon välein, sokerit sekaisin siis toista kuukautta, vasta nyt alkaa helpottamaan. Lääkäri ei kyllä varoitellut vaikka tiesi diabeteksestani. Varoitteli kyllä olkakapselin kutistumisvaarasta eli tuosta jäätymisestä, jos kivun takia varoisin käden liikuttamista liikaa.

Enää en piikkiä huoli, varsinkin kun ei oikein auttanut vaan nyt on taas vaiva menossa pahempaan päin. Ekat 5 kertaa fysioterapiaakin meni ihan hukkaan, sain vääränlaisia jumppaohjeita ja kevyttä hierontaa, kunnes terapeutti tajusi omien kykyjensä riittämättömyyden tapauksessani ja ohjasi toiselle. Mulla olkapää kun liittyy enemmänkin selkärangan toiminnalliseen häiriöön, joka säteilee olkaan.

Uusi terapeutti ns. niksautti, ja vasta toisella kerralla kuuli minun olevan diabeetikko (vaihto tapahtui melko lennossa ja potilaspaperit jäi matkalle), mikä puolestaan on kontraindikaatio niksautukselle; kuulemma diabetes voi heikentää suonistoa tai jotain ja siksi niksautuksessa on komplikaation vaara. Onneksi mitään ei sattunut, ja niksautus auttoi, sääli etten saa sitä enää  

Nyt jumppaillaan syviä vatsalihaksia, jotta selkärangan yhteispeli saataisiin taas toimimaan. Huoh. Sattuu.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Re: "Jäätynyt olkapää"
« Vastaus #16 : Tammikuu 21, 2005, 21:10:00 ip »

vielä ihmettelijälle;

olan tulehdus on voinut sinulla nostaa sokereita, ja piikki olisi auttanut tulehdukseen -> sokerit laskevat?? olisiko kortisoninkin vastavaikutus yksilöllinen?
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

Mila

 • Matkailija
 • Viestejä: 97
Re: "Jäätynyt olkapää"
« Vastaus #17 : Tammikuu 21, 2005, 21:33:00 ip »

No siis kortisonihan on insuliini vastavaikuttaja-hormoni, että sikäli tuntuisi ihmeelliseltä, että se laskisi sokereita... mutta eihän me mitään koneita olla, että meidän elimistö aina reagoisi niin kuin kirjoissa lukee, että kaipa kaikki on mahdollista.

Itselläni kaatumisen seurauksena olkapää "jäätyi" (tk-lääkärin diagnoosi), ja tk-lääkäri tökkäsi siihen kaksi kortisonipiikkiä viikon välein, eikä mitään apua.  Lääkäri kyllä kovasti vakuutti, että ei tuollainen piikki vaikuta sokeriarvoihin, ainoastaan sellainen kortisoni joka otetaan suun kautta.  No olihan ne sokerit sekaisin varmaan pari kuukautta... "Hauskaa" tässä oli vielä se, että sittemmin vuoden kärsittyäni älyttömän kipeästä ja liikkumattomasta olkapäästä, menin yksityisesti ortopedille, koska en saanut tk-lääkäriä kirjoittamaan lähetettä useista pyynnöistä huolimatta.  Ortopedi löysi olkapäästä pahasti revenneen jänteen, joka piti leikkauksella korjata, ja tuo tk-lääkäri oli väärän diagnoosin lisäksi ne kortisonipiikitkin tökännyt aivan väärään kohtaan!  Kyllä olisi naurattanut jos ei olisi itkettänyt niin paljon...
Kirjattu
D1 vuodesta 1997
Levemir + Humalog

maria75

 • Vieras
 • Viestejä: 1
Re: "Jäätynyt olkapää"
« Vastaus #18 : Helmikuu 01, 2005, 15:07:00 ip »

Jäätynyt olkapää tarkoittanee liikeratojen pienentymistä vähitellen kunnes olkapää jämähtää paikalleen. Paranee jos jaksaa odottaa itsestäänkin, mutta esim. mobilisoivalla fysioterapialla voidaan paranemista noeputtaa. Siis niveleen kohdistuvalla nivelkapseliin/niveleen kohdistuvalla mobilisoinnilla, ei pelkällä hieronnalla ja fysikaalisilla hoidoilla kuten esim. sähköllä. Leikkaus kuulostaa liioiteltulta hoitomuodolta. Narkoosimanipulaatioita ehkä käytetään. yypillistä diabeetikoilla, usein käy läpi molemmat olkapäät.
Kirjattu

Sokeritoppa

 • Jäsen
 • Viestejä: 114
Re: "Jäätynyt olkapää"
« Vastaus #19 : Helmikuu 01, 2005, 15:39:00 ip »

Hei. Onko tämä jäätynyt olkapää yhtään sama kuin jos on kalkkeutunut olkapää?? Oireet ainakin ovat samanlaisia. Miehelläni (ei diabeetikko) on kuulemma kalkkia olkapäässä ja vaivat ovat juuri samanlaisia kuin tuntuu olevan jäätyneessä mallissa.
Kirjattu

Kerttuli

 • Veteraani
 • Viestejä: 1592
Re: "Jäätynyt olkapää"
« Vastaus #20 : Helmikuu 02, 2005, 21:54:00 ip »

Kevät koittaa olkapäässäni ja jatkuva särky on onneksi takanapäin.
Mitään luupiikkejä tms minulla ei ole ja mielestäni tämän taudin kuvaus on aika osuva siinä ensimmäisen viestini linkissä.
Nyt vain odottelen pelolla, että jäätyykö toinen olkapää milloin.
Kirjattu
Mikä ei tapa - se vahvistaa.
 

Linkkejä
Ehdota vuoden 2020 diabetestekoa

Julkaistu 23.09.2020 | 08:54