KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6949 jäsentä  •  417744 viestiä  •  19976 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi w1byra5, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Karnosiini  (Luettu 10241 kertaa)

- M -

 • Vieras
 • Viestejä: 15
Karnosiini
« : Lokakuu 19, 2004, 20:47:00 ip »

Onko tri Toloseen uskominen? Onko kukaan käyttänyt karnosiinia tai kysynyt oman lääkärin mielipidettä?

 http://www.biovita.fi/suomi/index.html
Bio-Carnosin on valittu vuoden 2004 terveystuotteeksi.

 http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/index.html
Sokeritaudin ehkäisy ja hoito
Karnosiini alentaa kohonnutta verensokeria ja normalisoi insuliinin toimintaa (Nagai ym. 2003) sekä ehkäisee kohonneen verensokerin aiheutamia haittoja verisuonissa ja silmässä (Price ym. 2001). . PubMed-tietokannassa on tällä hetkellä 17 raporttia hakusanoilla "carnosine; diabetes".

Diabeetikko erittää virtsaan tavallista enemmän sokeria, mutta myös muita elimistön suoja-aineita, kuten magnesiumia ja aminohappoja, muun muassa arginiinia, karnosiinia ja tauriinia (Sankarasubbaiyan ym. 2001). Koska diabetes lisää glykaatiota ja potilaan karnosiinisuoja on puutteellinen, verisuonet kovettuvat ja jäykistyvät herkemmin kuin ei-diabeetikoilla. Diabeetikoilla esiintyy kolme kertaa muita enemmän kuolemaan johtavia sydän- ja aivoinfarkteja.
 Näin diabetes kovettaa valtimoita

Olemme saaneet hyvin myönteistä palautetta 2-tyypin diabeetikoilta: Karnosiinin käyttö on alentanut kohonnutta veren sokeria, jopa niin, että eräätt potilaat ovat voineet jättää pois suun kautta nautittavat lääkkeensä. Tietenkin lääkärinsä valvonnassa.

Eläimkokeista saadaan vahvistusta näille ihmishavainnoille. Odottavan hiiriäidin veren matala karnosiinipitoisuus lisää sikiön riskiä sairastua diabetekseen (Aerts ym. 2001). Karnosiini parantaa (sikiön) glukoositoleranssia eli sokerin vastustuskykyä ja karnosiinin puute vastaavasti nostaa veren sokeria. Karnosiini saattaa olla arvokas lisäravinne niille äideille, joiden lapsilla on perinnöllinen riski sairastua sokeritautiin.

Karnosiini on ilmeisesti elimistön oma verensokeria kontrolloiva aine, joka toimi autonomisen hermoston H3-reseptorien välityksellä (Yamano ym. 2001). Karnosiinia suositellaan ehkäisemään diabeteksen lisätautien vaaraa (Jakus 2003).
Kirjattu
M

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Karnosiini
« Vastaus #1 : Lokakuu 20, 2004, 11:28:00 ap »

Minä annan 7-vuotiaalleni aamuisin yhden karnosiinitabletin ja yhden kalaöljykapselin. On se sen verran vakuuttavaa tuo Tolosen todistelu... Tosin karnosiini ei ole Tolosen valmiste, se kun "hajoaa" heti suussa eikä lapsi saanut sitä alas. Rinnakkasivalmisteita on ihan hyviä. Nehän ehkäisevät solujen vanhenemista.
Kirjattu

LIISA (v.m -67-)

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2594
Re: Karnosiini
« Vastaus #2 : Lokakuu 20, 2004, 22:42:00 ip »

Ajattelin kokeilla joskus sitä karnosiiniä.
Syön olut hiiva b-vitamiiniä ja mangnesiumia.
Sain vinon pinon esitteitä luontaistuote kaupasta.
Kirjattu
G 640+ Humalogi

Ierikka

 • Intoilija
 • Viestejä: 282
Re: Karnosiini
« Vastaus #3 : Lokakuu 21, 2004, 06:28:00 ap »

Olen käyttänyt Tri Tolosen BioCarnosin'ia siitä asti, kun se tuli myyntiin. Aluksi niitä sai muistaakseni vahvuudella 125 mg/tabletti, jolloin otin yhden päivässä. Uudempaa ja vahvempaa 400mg/tabu riittää puolikas päivässä. Vaikutus näkyy ihossani (vanhenemisoireet vähenivät) sekä insuliinin imeytymisessä. Tuote ei todennäköisesti sovi kaikille, vaikkei siinä selosteen mukaan pitäisi olla ihmeempiä sivuvaikutuksia. Lisäksi otan päivittäin 2 rkl MiVitotal plus nimistä valmistetta. D1 ollut seuralaisenani nyt 51,5 vuotta.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Karnosiini
« Vastaus #4 : Lokakuu 29, 2004, 00:07:00 ap »

vaikuttaa kyllä hyvältä tuo karnosiini..mutta jotenkin vain minulla on pieni epäluulo sitä vastaan...

Olen kyllä harkinnut sen käyttöä...täytyy nyt miettiä...
Oletteko te puhuneet lääkärienne kanssa karnosiinista??
Vai eivätkö diabeteslääkärit kommentoi asiaa mitenkään??
Kirjattu

Ierikka

 • Intoilija
 • Viestejä: 282
Re: Karnosiini
« Vastaus #5 : Lokakuu 29, 2004, 15:22:00 ip »

Olen joitakin kertoja yrittänyt lääkärini kanssa puhua yleensä ns. luontaistuotteista, ilman vähäisintäkään vastakaikua. Niinpä en ole juuri erityisesti tästä karnosiinista vaivautunut maintsemaan. Mutta kuten tuossa aiemmin totesin parin vuoden aikaiset kokemukset ovat omalla kohdallani olleet pelkästään myönteisiä.
Kirjattu

Konrad

 • Vieras
Re: Karnosiini
« Vastaus #6 : Lokakuu 29, 2004, 16:06:00 ip »

Ehkä karnosiini olisi kokeilun arvoinen. Olen kakkostyyppiä ja vitamiini/hivenaine -valikoimiini kuuluu tai on ainakin kuulunut: Multitabs, Berocca, magnesium, kromi ja Möllerin Omega-3. Lisäksi on kokeiltu kanelikin. Yleensä odotan, että uudella pillerillä saisi jotakin joko näkyvää tai tuntuvaa aikaan. Muuten käy helposti niin, että vanhat pillerit nautitaan niinkuin ennenkin ja uudet vielä lisänä.  
Kirjattu

tv

 • Intoilija
 • Viestejä: 268
Re: Karnosiini
« Vastaus #7 : Huhtikuu 08, 2005, 01:30:00 ap »

Talvesta alkaen olen ottanut karnosiinia päivittäin (Bio-Carnosin, 400 mg). Yhdeltä osin sen vaikutus oli tuntuvaa heti parin päivän käytön jälkeen. Ihmettelin aluksi sitä, kun en enää illalla nukahtanutkaan niin helposti kuin aiemmin. Yleensä nukahdin siihen kun suljin silmäni. Sittemmin tajusin mihin tuo välitön nukahtaminen oli hävinnyt. Nukahtamisen ”kykyni” sinänsä ei ollut mihinkään hävinnyt, mutta karnosiinin  myötä minä vain en minään aikana, en päivällä enkä illalla, ole lainkaan niin väsynyt kuin aiemmin.

Taustamotiivinani lisäravinne-/luontaistuote tiedon etsimiseen oli huoli pitkäaikaisen korkeasokerisuuden vaikutuksesta verisuonten sisällä ja seinämissä. Karnosiinilla on muka ns. glykaatiota  (sokerin reaktiivista kytkeytymistä erilaisiin paikkoihin elimistössä) estävä vaikutus. Lyhyen käytön jälkeen en tiedä onko väite totta vai ei.

Pilleriateriaani otin vielä mukaan (kalaöljystä tuotetun)  E-EPA:n ja foolihapon. Niistäkään en ainakaan yhtään poikittaista sanaa halua esittää.

Näitä luontaistuotepillereitä kyllä löytyy ämpärikaupalla mihin tahansa tarkoitukseen ja kaikilla  niillä  ainakin voi olla myönteisiä vaikutuksia  melkein mihin tahansa. Ota niistä sitten selvää, kun ne enimmäkseen ovat jääneet vakiintuneen lääketieteen arvioiden ulkopuolelle.

Mutta diabeetikoilla terveyden ydinkysymys on kuitenkin juuri tuon glykaation torjuminen. Jossain määrin ainakin kannattanee huolehtia  verisuonistonsa kunnosta muutenkin kuin hoitamalla sitä hoitamattomissa olevaa tautia.
Kirjattu
 

Linkkejä
Tule meille toimistoassistentiksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 12:22

Tule meille suunnittelijaksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 12:16