KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6972 jäsentä  •  418228 viestiä  •  19999 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi beret, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Amerikassa kuulemma...  (Luettu 987 kertaa)

LIISA (v.m -67-)

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 2594
Amerikassa kuulemma...
« : Elokuu 11, 2004, 23:39:00 ip »

Olin tänään koulutus päivillä.Sielä puhuttiin dehko 2.Pitää aloittaa valistus jo tarha ja koulu ikäisistä.Sillä amerikoissa jo 12 vuotiailla esiintyy 2-tyypin diabetesta.Puhuja oli ravitsemus terapeutti.Herätti kymmenen kysymystä.En viitsinyt alkaa pommittamaan kysymyksillä.Oletteko muut kuulleet?Tuntuu vaan niin kummalta kun olen töissä ala-asteen keittiöllä.Nyky päivänä koulu ruoka on terveellistä.
Kirjattu
G 640+ Humalogi

Tea

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 5191
Re: Amerikassa kuulemma...
« Vastaus #1 : Elokuu 12, 2004, 08:37:00 ap »

Juu, kyllähän tuo asia on tainnut tulla jo mediassa esiin muutenkin.

Se, mitä kouluruoka on Suomessa ja mitä se on muualla on aika eri juttu. USAssa ainakin osin lasten syömä ruoka koulussa on tuota limppaa, pizzaa ja hampurilaista -menuun mukainen, terveellisimmillään. Varmasti terveellisempääkin tavaraa olisi saatavilla (jos se kiinnostaisi), mutta esim. tarjonnan laatu heikkenee yleensä saman tien, mitä vähävaraisimmille alueille koulu osuu. Rasvaa ja turhia sokereita on siis vaikea välttää, eikä asiaa ole välttämättä edes kunnolla tiedostettu... Paha juttu heille siellä.
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Amerikassa kuulemma...
« Vastaus #2 : Elokuu 12, 2004, 11:18:00 ap »

Juu, terveisiä jenkkilästä.
Käydessäni siellä koulua (julkista, ei yksityistä) pienenä, niin käytäntönä oli että lounas tuotiin pussissa kouluun mukaan. Jos taas oma unohtui ja maksoi "kouluruuan" niin se oli todellakin sitä rasvaista mössöä ja suklaaamaitoa. Kotoakin tuodut lounaat koostuivat esim. maapähkinävoi-hilloleivistä ja vahvasti sokeroidusta pillimehusta, teollisuus-muffinssi jälkiruuaksi.
Joten USA:n ja Suomen kouluruuasta ei voi puhua samana päivänä. Siellä eivät lapset myöskään syö niin paljon hedelmiä ja luonnonmarjoja kuin me täällä.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

  • Vieras
Re: Amerikassa kuulemma...
« Vastaus #3 : Elokuu 12, 2004, 14:43:00 ip »

Ruoka koulussa on toki terveellistä, mutta välipaloilla syödään sipsejä yms. muuta vähemmän terveellistä. Lisäksi pahin ongelma lienee liikumattomuus. Vanhemmat roudaa tenavat koulun ovelle ja liikuntakin on sitten jotain palloilua 10 km päässä kotoa, jonne taas roudataan vekarat autolla. Arkiliiikunta on minimaalista ja monesti harrastukset löytyvät selkänojan ja monitorin (tv, atk, pelit) välistä. Koululiikuntaa vähennetään ja luultavasti vieläkin liikunnassa on enemmän kyse lapsien kilpailuttamisesta, jonka avulla sitten viedään osalta porukalta loputkin ilot liikkumisesta, kun ei paremmilleen pärjää. Eli jos aids, kolera, malaria ym niittää tuhoa kehitysmaissa, niin yksityisautoilu, viihde-elektroniikka ja elintarviketeollisuus parhaimman mukaan tasoittaa punnuksia länsimaissa.
Kirjattu
 

Linkkejä