KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Kohtauspaikalla on säännöt  (Luettu 2743 kertaa)

admin

 • Vieras
 • Viestejä: 3
Kohtauspaikalla on säännöt
« : Toukokuu 12, 2004, 10:19:00 ap »

Hyvät keskustelijat

Kohtauspaikalla on säännöt, joiden noudattamista ylläpito luonnollisesti valvoo. Säännöt ovat yleiset, eikä niitä ole ollut tähän mennessä  tarpeen tarkentaa. Edelleenkin on useimmille varmasti selvää, mitä hyvät keskustelutavat tarkoittavat. Kirosanojen luettelointi, mitä nimimerkki Veera on useasti yrittänyt, ei ole asiallista. Täysin irrallisten, usein vielä asiattomien viestien kirjoittaminen/kopiointi muilta aihealueilta ei myöskään ole sopivaa. Asiattomia viestejä on parina viime päivänä poistettu lukuisia.

Nimimerkki Veeran kirjoittelu on herättänyt paljon kielteistä palautetta (sekä täällä Kohtauspaikalla että suorina yhteydenottoina ylläpitoon). Ylläpidon harras toive on, että tilanne rauhoittuu.

Todettakoon, että edellä kirjoitettu ei tarkoita sitä, etteikö keskustelu Kohtauspaikalla saisi olla elävää ja rönsyilevää. Kohtauspaikka on ajan myötä saanut selviä yhteisöllisiä piirteitä, ja tähän kuuluu tietty vapaamuotoisuus. Keskustelun seinät ovat siis varsin leveällä ja katto korkealla, mutta ne ovat silti olemassa.

Kohtauspaikan keskustelut ovat olleet todella hienoja, myötäeläviä ja muita kunnioittavia. Toivottavasti näin on myös jatkossa.

Ystävällisin terveisin
Kohtauspaikan ylläpito eli Diabetesliiton tiedotus, tiedotus@diabetes.fi

Kohtauspaikan säännöt:
 http://www.diabetes.fi/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=faq#saannot
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #1 : Toukokuu 12, 2004, 17:45:00 ip »

Kiroilu on luokkasidonnainen juttu.
Asiat riitelevät, eivät miehet. Mutta jos asioista ei haluta puhua, niin sitten mennäänkin jo henkilökotaisuuksiin. Ja heti. Jo alkaa leimakirves heilua. Eikö tämänkin pitänyt olla säännöissä kiellettyä.
Vammaisille saa nauraa eikö niin: Mahtaa olla tolla mielenterveysongelmia.
Natsit menivät vielä pidemmälle; mielenterveysongelmaiset (lue hullut) kaasutettiin kuoliaiksi yhdessä kommunistien ja juutalaisten kanssa.
Diktatoorisiin järjestelmiin kuuluu pakko: pakko rekisteröityä, pakkopaita, pakkohoito ja kuolema.
terveisin Veera
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #2 : Toukokuu 12, 2004, 19:12:00 ip »

On monia tapoja paeta. Jotkut käyttävät ns. psykoaktiivisia lääkkeitä. Toiset pakenevat mielisairauteen. Eräät itsemurhaan. Jotkut yksinäiseen purjehdukseen. Kenties on vielä muuan tapa: paeta maailmaan joka ei ole tästä maailmasta, mielikuvituksen maailmaan. Siinä maailmassa ei ole vaarassa joutua takaa-ajetuksi. Siinä voi rakentaa itselleen laajan ja tyydyttävän reviirin, jota joku ehkä sanoo narsistiseksi. Sillä ei ole väliä, sillä tässä maailmassa jossa todellisuuden periaate vallitsee, alistuminen, kapina, dominanssi ja konservatismi ovat pakenijan silmissä menettäneet ahdistusta aiheuttavan luonteensa ja näyttäytyvät vain pelinä, johon voi pelotta osallistua siten että saa toiset hyväksymään itsensä ”normaaliksi”. Tässä todellisuuden maailmassa on mahdollista pelata hallitsevan ryhmän kanssa miltei ratkeamiseen asti ja paeta perustamalla suhteita toisiin ryhmiin jos on tarpeen ja pitää silti koskemattomana mielikuvituksen tyydytys, ainoa joka on olennainen ja sosiaalisten ryhmien tavoittamattomissa.

Tämä pakokäyttäytyminen yksin antaa mahdollisuuden pysyä normaalina omaan itseensä nähden, niin kauan kuin normaaleina itseään pitävien ihmisten enemmistö pyrkii samaan onnistumatta, yrittämällä saattaa voimaan dominanssinsa - yksityisen,  ryhmäkohtaisen, luokkakantaisen, kansallisen, liittoutumattomiin kuuluvan jne. Kokemus osoittaa näet, että aivolisäkkeen ja lisämunuaiskuoren hälytystila, joka pitkään jatkuessaan johtaa psykosomaattisiksi sanottuihin sisäelinsairauksiin, on ominaista hallituille tai niille jotka koettavat päästä hallitseviksi mutta eivät pääse tai sitten niille joiden dominanssi on uhattuna ja jotka koettavat pitää sitä yllä. Kaikki nämä olisivat siis epänormaaleja, sillä ei tunnu juuri normaalilta kärsiä vasahaavasta, seksuaalisesta kyvyttömyydestä, kohonneesta verenpaineesta tai jostain muusta vastaavasta depression oireesta, jotka nykyään ovat niin yleisiä. Koska vakaa ja kiistaton dominanssi on onneksi harvinaisuus, huomaatte että pysyäksenne normaalina ette voi muuta kuin paeta kauas hierarkkisesta kilpailusta. Odottakaapa – olen tulossa!
terveisin Henri ja Veera
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #3 : Toukokuu 12, 2004, 19:15:00 ip »

Tajua jo Veera, ettei sua kukaan halua tänne.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #4 : Toukokuu 12, 2004, 19:59:00 ip »

Miksei?
terveuisin Veera
Noin suurta egoa kuin sinulla tuskin löytyy mistään muualta maailmasta.
:-DDDDDDDD
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #5 : Toukokuu 12, 2004, 20:28:00 ip »

Käydyssä keskustelussa ns. Veeran ympärillä on mielenkiintoinen piirre. Näyttää jääneen unohduksiin, että Diabetesliitto valtionapua ja mahdollisesti myös RAY:n rahoitusta nauttivana järjestönä on yhteiskunnallinen organisaatio, jota ei voida pyörittää vain järjestön työntekijöiden tai etuoikeuksilla ruokittujen harvalukuisten jäsenten ehdoilla.

Rautalangalla vääntäen tämä tarkoittaa, että yhteisen intressin, lue diabeteksen hoidon ja ennalta ehkäisyn, kannalta kaikki tiedon murut ja ajatukset, jotka tätä tukevat myös mielenterveyden saralla, tulisi ritirinnoin ottaa varteen ja hyödyntää tämän yhteisen intressin edistämiseksi liiton toiminnassa, myös internetsivuilla. Viihteellä ja mentaaliterapialla on tietysti paikkansa, mutta asiat asiana.

Jos yhteiskunnan tukema/rahoittama organisaatio unohtaa kytkentänsä ns. kenttään, siitä tulee itseriittoisten ja toimitsijoiden tavoitteisiin kytkettyjen ihmisten jonkinlainen salaliitto sisäisine normeineen ja pakkoineen. Siinä vierasta vieroksutaan ja kohtpikaan onkin käynnissä kummallinen jahti, jolla häiriköt yritetään panna kuriin ja ajaa pois pois, kauas pois. Lukekaapa lystiksenne Reichin teos Fasismin massapsykologia.

Henkilökohtaisesti tämä, valitettavan tutuksi tunnistamani mekanismi, ei minua kovin suuresti satuta. Saman olen voinut panna merkille myös entisessä elämässäni, jossa järjestöillä oli merkittävä paikkansa.
Ne jotka näissä keskusteluissa eivät osaa lukea, saati sitten lukemaansa ymmärtää, ovat tietysti oma lukunsa: hehän vain suostuvat vääntämään sitä tahkoa, joka heille osoitetaan.

t: Pentti
Kirjattu

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #6 : Toukokuu 12, 2004, 21:11:00 ip »

pentti-veera:

en minä ainakaan ole ajamassa ketään henkilöä pois, tämä on yhteisö johon kaikki henkilöt kyllä mahtuvat. Sen sijaan kaikki kirjoitukset eivät välttämättä; kaikki voivat harkita mitä ja kuinka paljon tänne voi kirjoittaa.

Pelkäämäsi pakon vastakohta ei ole rajaton vapaus tehdä mitä huvittaa ja mitä mieleen juolahtaa muista välittämättä. Keskustelun ydin on olla vuorovaikutusta, ei yksinpuhelua, eikä yksi ihminen voi vaatia muita puhumaan vain omien sääntöjensä mukaan ja vain itseään kiinnostavista asioista, saati kuuntelemaan vain omia juttujaan, saati sotkea kaikkia muiden keskusteluja heitä kiinnostavista asioista.

Vapaus on yhden määritelmän mukaan sitä, että voi tehdä kaikkea mikä ei vahingoita muita, ja täällä on välillä menty yli niin että on vahingoitettu muita, varsinkin tätä palstaa vertaistukikanavana ja sen apua tarvitsevia. Ja jos itsekin kuuluu palstan apua ja seuraa tarvitseviin, se onnistuu parhaiten kuuntelemalla myös muiden toiveita - kaikki täällä pyörivät, selvästikin älykkäät ihmiset varmasti ymmärtävät tämän. Eikö?
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #7 : Toukokuu 12, 2004, 21:17:00 ip »

Oikein paljon vertaistukea sinulle.
Et ole ehkä tarpeeksi älykäs ymmärtämään, että minäkin etsin vertaistukea.
Minä etsin vertaistukea köyhille ja syrjäytyteille.
Niille ihmisille, joita kukaan ei puolusta.
terveisin Veera
Kirjattu

Nikka

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 1108
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #8 : Toukokuu 12, 2004, 21:18:00 ip »

Ei kai ketään olla minnekään ajamassa..

Mutta toisaalta kannattaa muistaa, että keskustelijoitten joukossa on monenikäisiä tyyppejä, myös aika nuoria lapsia, joille voisi koittaa antaa jonkunlaista mallia hyvästä ja asiallisesta keskustelusta.
Kirjattu

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #9 : Toukokuu 12, 2004, 21:19:00 ip »

Nyt taas tuli mieleeni uusi kirosana: Tekopyhyys.
terveisin Veera
Kirjattu

dadda

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 12263
 • DM1v.-91->/Veo+humalog+metformiini/KHH
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #10 : Toukokuu 12, 2004, 21:30:00 ip »

no sitähän mie just sanoin tossa lopussa: siksi en haluakaan olla ketään ajamassa tai sulkemassa pois, koska arvelen kaikkien olevan täällä hakemassa vertaistukea ja sitä todella tarvitsevan.

Mielestäni silti pitää ottaa huomioon myös ne muut sitä tarvitsevat - kyse on nimenomaan VERTAISISTA, ei ihmisistä jotka ovat olemassa vain yhden ihmisen tarpeita ja auttamista varten. Eikä täällä mitään liiton väkeä olla, vaan tavallisia diabeetikoita. Jos palstan resurssit eivät riitä vaan henkilökohtaisen avun tarve on suurempi, sitä voi etsiä myös muualta.

Toivon että kaikilla on malttia, että saadaan pidettyä tämä minullekin tärkeä palsta kaikille mieluisana ja kiinnostavana. Siksipä vaikenen itsekin tästä asiasta tähän. Oikein hyvää jatkoa kaikille.
Kirjattu
Minulla on kaksi silmää, kaksi korvaa ja yksi suu. Kun vielä oppisin käyttämään niitä samassa suhteessa..

**DONOTDELETE**

 • Vieras
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #11 : Toukokuu 12, 2004, 21:46:00 ip »

Menkääs nyt kaikki tekopyhät peilin eteen. Katsokaa itseänne ja miettikää; ettei nyt vaan olis tullut projisoitua kaikkia omia puutteita siihen kurjaan Veeraan. Sylki ja räkä.
terveisin Veera
Kirjattu

Raikke

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 456
  • www.rsaarela.com
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #12 : Toukokuu 12, 2004, 22:28:00 ip »

Veera,

Laitappas ensimmäiseksi nuo henkilötietosi kuntoon tuonne rekisteröintymis kohtaan!

Kyllä sitä jokainen syytää nimettömänä paskaa julkisille areoille, mutta teeppäs sama temppu OMALLA nimelläsi....JOS uskallat...?

-RaS-
Kirjattu

Pexi

 • Jäsen
 • Viestejä: 146
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #13 : Toukokuu 13, 2004, 00:31:00 ap »

Jee Veera pelastaa köyhät ja kipeät. Äkisemällä "tyhmille" diabeetikoille.
Kirjattu

TonninStiflat

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4776
Re: Kohtauspaikalla on säännöt
« Vastaus #14 : Toukokuu 13, 2004, 09:14:00 ap »

Huomenta.
Psssst.!
Kaunis päivä tänään.

TonninStiflat (Kovat on jutut pojilla ja tytöillä)
Kirjattu
\|||/ TonninStiflat Vantaa
(o o) NHH, Monipistoshoito D2, Verenpaine ja
-(_)- keuhkoputkenahtaumatautinen.
 

Linkkejä