Kohtauspaikka > Hoitovälineet

Ketoasidoosin mittaus

(1/2) > >>

V. Kuutti:
Vuosia miettinyt, mittaako juuri kukaan happoja verikokeena, kun liuskoja samoionkuin mittareitakin melko rajallinen määrä. Olen joskus mitannut, sokerien karattua korkealle, mutta en juurikaan nousua ole huomannut happoarvoissa.
Huomasin erään firman mittaliuskojakin olevan nyt vaikea löytää, onkohan poistumassa, vai koronako vaikuttanee saatavuuden alenemaan.
Olis kiva saada palautetta.

RR huipussa:
Itsellä pumppu ja olen saanut ketoliskoja ja mittarin asuinkaupungin hoitotarvikejakelusta. Osa sairaalan labroista käyttää samaa mittaria ja määrittävät hydroksibutyraattia eli ketoaineen yhtä muotoa. Muut sairaalalabrat määrittävät S - Keto-O-tutkimusta, jonka tekemiseen kuluu huomattavasti enemmän aikaa käsipeliä kun sen määrittäminen on.
Itsestä kyllä pikamittari on riittävän tarkka ketoaineiden mittaamiseen kotioloissa silloin kun esim pumppu reistailee. Osaa lähteä riittävän ajoissa hoitoon.
Kerran yritin apteekista löytää näitä ketoliuskoja huonoin tuloksin. En usko että korona on aiheuttanut saatavuusongelmia, koska iso toimija on menetelmän takana.

Reiska:
Tuo otsikko "Ketoasidoosin mittaus" on harhaanjohtava. Kotikonstein voi mitata vain ketohappojen tasoa virtsassa tai veressä mutta se ei kerro varmuudella vielä ketoasidoosista. Jos ketoaineet ovat korkealla niin se varoittaa kyllä ketoasidoosin riskistä mutta se pitää todeta labrakokein sairaalassa. Tärkein mittaus taitaa olla veren pH arvo.

V. Kuutti:
Pahoittelen tietämättömyyttäni otsikon tekstin ilmaisussa.
Tulipa sekin asia oikaistuksi, kiitos lisätiedosta!

V. Kuutti:
https://www.diabetes.fi/diabetes/tyypin_1_diabetes/ketoasidoosi_happomyrkytys 

Lisätietoa ketoasidoosista ja sen mittauksesta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta